Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
888
View
34
Reply

[Penulis] [Takwil Puisi 027] Hukum Alam

 Close [Copy link]

Author: seribulan       Show all posts   Read mode

Post time 13-9-2019 09:42 AM | Show all posts
Bonda_Aniey replied at 13-9-2019 12:54 AM
APA YANG CUBA PENULIS LUAHKAN :"

Sakit

tq @seribulan... firstime dpt kredit 100 nie.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2019 09:55 AM | Show all posts
Pemenang belum klaim-   @digger @rob07 @watashinoai (2x) @aleX-S
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 10-9-2019 11:04 AM
Pemenang belum klaim-  @Snack_Fruit @digger @rob07 @meisapoya @ati2027 @watashinoai @aleX-S

Sila ...

Takwil mana seribulan? Lama tak takwil ni. Btw thank you untuk kredit, untuk puisi mana2 pun

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 01:49 PM | Show all posts
Penulis menukilkan:

Ujian, kesakitan dan keperihan adalah lumrah kehidupan, no one can escapes. Perlu dihadapi dengan sabar dan berlapang dada kerana dugaan takkan selamanya kekal, ia  pasti berlalu dan harapan selalu ada.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2019 01:57 PM | Show all posts
aleX-S replied at 13-9-2019 11:01 AM
Takwil mana seribulan? Lama tak takwil ni. Btw thank you untuk kredit, untuk puisi mana2 pun :love ...

Takwil sajak Nenency tu
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Semua didunia ini apa kita buat ada akibatnya. Genggam terlalu erat. Natijahnya sakit. Semua yg barlaku didunia perlu diterima dengan senang hati. Semua yang berlaku sunnatullah. Lepas sedih pasti gembira. Ada malam ada siangnya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2019 03:23 PM | Show all posts
diggerr replied at 13-9-2019 02:22 PM
Semua didunia ini apa kita buat ada akibatnya. Genggam terlalu erat. Natijahnya sakit. Semua yg barl ...

Sila post lagi klaim kredit...

Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2019 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 10-9-2019 11:04 AM
Pemenang belum klaim-  @Snack_Fruit @digger @rob07 @meisapoya @ati2027 @watashinoai @aleX-S

Sila ...

Yahooooo! Mekasih Mod

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2019 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Penulis mengingat kan bahawa segala yg terjadi di dunia ini ada sebab musabab nya .Yang penting kita kena percaya  pada qada dan qadar Allah swt . Mesti ada rahsia yang tersembunyi disebalik semua yang terjadi.  Jangan   di persoal kan  apa yang terjadi kerana kita tak tahu rahsia Allah. Terima lah sebarang ujian daripada  Allah  swt dengan hati yang tenang dan terbuka. Ada keberkatan di sebalik keperitan , ada kebahagian di sebalik penderitaan.   p/s kita hidup ni tak perlu lah nak komplen dan mengeluh sangat. Masing2 ada masalah ..Dalam hidup ni kita kena lah banyak berusaha , berdoa dan  tawakal,  dan yg paling penting jangan cepat putus asa.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-9-2019 07:34 AM | Show all posts

Pemenang belum klaim-   @digger @watashinoai (2x)
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2019 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 10-9-2019 11:04 AM
Pemenang belum klaim-  @Snack_Fruit @digger @rob07 @meisapoya @ati2027 @watashinoai @aleX-S

Sila ...

Thanks momod

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-9-2019 10:21 AM | Show all posts
Ditutup...
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.495695s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list