Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
224
View
4
Reply

Cari notes dariiCloud

[Copy link]

Author: Kak-Leen    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-9-2019 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Baru ni akak tukar hp. Semua dah backed up dalam icloud and gambar2 transfered ke laptop. ICloud kata x cukup space, akak pun beli la RM3 utk extra storage ru. Bila dah set up hp baru, cuba nak dapatkan semua notes tu, notes akak 60% hilang!!!! Dah lah tu semua notes yg penting akak simpan selama 4 tahun.

Sesiapa yang handal bab2 nak retrieve notes tu, tolong akak, please.. Kitorng kat rumah ni dah cuba mcm2 cara tapi still MIA!

Boleh tolong ajar akak step by step cara nak retrieve notes tu? PLEASEEEEEEE!!!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2019 12:53 AM | Show all posts
kes icloud ni agak rumit.biasanya.
kalau masa upload tu,dia tak habis upload.kalau kita
login ke handphone baru.dia tak loading habis ke sana

handphone lama tu apa cerita?
dah jual ke?

dah login website apple ID tu?
cuba tengok sana ada tak

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-9-2019 01:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Iphone 6plus turunkan kat anak sebab dia perlukan storage yg besar. IP6S yg diturunkan kpd dia sebelum ni turun pulak ke adik dia yg bongsu.. So tiada penjualan berlaku. Kira jadi harta yg diperturunkan aje..

Akak dah buka apple ID tapi still x jumpa setakat ni. Anak akak cuba juga hari tu utk retrieve tapi waktu singkat dan x sempat nak complete the task..
Dia kata lagi senang cari dalam laptop.. Tu yg x faham tu..
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2019 02:11 AM | Show all posts
trunks replied at 9-9-2019 12:53 AM
kes icloud ni agak rumit.biasanya.
kalau masa upload tu,dia tak habis upload.kalau kita
login ke h ...

hehe.ohya kalau akak reply saya,tekan button reply tau kat bawah post
saya tu sebab,cara itu,baru saya dapat notification akak reply.

oh,kalau hanya bagi anak akak aje.selagi dia tak format handphone itu
info dalam Notes itu,bukanke masih ada di sana?

Dia kata lagi senang cari dalam laptop.. Tu yg x faham tu.
mungkin maksud dia,ada backup kat Itunes..
trylah restore guna Itunes backup masuk ke Handphone.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-9-2019 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
trunks replied at 9-9-2019 02:11 AM
hehe.ohya kalau akak reply saya,tekan button reply tau kat bawah post
saya tu sebab,cara itu,baru ...

Oo.. ok. Nnt akak minta anak tengokkan..  Mudah2an dapat la balik
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.092251s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list