Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
2186
View
42
Reply

Koleksi cerita seram

[Copy link]

Author: cmf_blanco    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-9-2019 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Assalamualaikum dan slamat sejahtera ahli porem mps sekalian.. Kat sini, aku nak kongsi la beberapa cerita seram dan misteri yg pernah aku alami sendiri.. Harap harap korang paham cara aku deliver cerita ok, sebab aku x pandai mengarang.. Ok la.. Cerita pembukaan..

*cik pon cak cak.
Kejadian berlaku sewaktu aku bekerja sbg receptionist kat satu resort bertaraf 5 bintang.. Aku waktu ni masih baru beberapa bulan kerja dekat situ, dan waktu shift aku masa ni shift petang.. 3 pm sampai 11 malam.. Masih ada beberapa ketibaan guest hotel yg belum sampai, kebanyakkan akan tiba di hotel sekitar waktu malam dan tgh malam.. Aku ditempatkan di wing hotel yg x berapa sibuk, lebih tepat lagi di bahagian bilik yg eksklusif.. Bilik yg ada guest pun tak banyak..

Bila tiba waktu maghrib, dalam jam 6 pm bgtu.. Supervisor aku suruh pg check keadaan bilik yg akan di gunakan oleh guest malam nanti.. Bilik ni dah bersih sebenarnya tapi entahla.. Supervisor aku nak pastikan bilik tu perfect.. Xde barangan rosak ke.. Semua berfungsi dgn baik gitu.. Bilik ni kat level 2, wing ni cuma ada 5 level termasuk ground level.. Aku dgn senang hati pegi jer.. Dah supervisor suruh kan. Tapi sebelum aku naik atas, service leader aku bagitau hati hati dekat atas tu.. Dan bila aku nak naik lif pegi atas, concierge yg jaga lif tanya aku nak pegi mana? Aku jawab kat atas, nak check bilik.. Dia pandang aku pastu kata,  aik, sorang ja.. Xda kawan? Aku kata,  ha'ah sorang la.. Aik, tak takut ka? Balas kawan tu.. Aku senyum ja.. Hati hati la.. Tambah si kawan..

Sampai depan bilik, aku pandang la sekilas kat kawasan sekitar.. Ada la aku ternampak macam cik pon kat penjuru level tapi aku buat x endah.. Walau dalam hati aku berdebar debar tapi aku beranikan diri.. Aku swipe card, buka pintu sambil bagi salam.. Alhamdullillah kat dalam bilik ok, semua bersih, peralatan berfungsi dgn baik.. Dah siap inspect semua.. Aku keluar dari bilik.. Dekat luar cuaca dah gelap, dan xda orang langsung.. Sunyi.. Lampu koridor ja yg menerangi kawasan tu.. Aku terus berjalan menuju lif, tekan butang ground floor dan tunggu pintu lif bukak..

Ting..!! Dalam lif tu, di bahagian tepi.. Cik pon kita tengah bersidai dgn elegennya sambil pandang aku.. Magiknya, waktu ni aku x rasa takut langsung.. Kaki lembik, muka pucat xda.. Aku masuk dan berdiri di bahagian tepi juga bersebelahan dgn cik pon.. Lif tu pun x la besar, jadi kedudukan kami betul betul sebelah ja.. Aku pandang dia, dia pandang aku.. Aku tanya dia;

A: ko buat apa?
P: nak takut kan ko, tapi x boleh pula..

Sampai bawah, pintu lif buka.. Aku pun keluar.. Cik pon kekal di dalam lif..

Utk pengetahuan, kawasan lobi telah di pagar oleh org pandai sewaktu wing ni siap dulu.. Sebab kisah yg berlaku waktu wing ni dalam pembinaan pun horror juga.. Sampaikan pihak hotel terpaksa panggil org utk buat supaya kawasan wing boleh dihuni guest..
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2019 07:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Sori meghrib ni takleh nak baca. Baru nak layan cicak mendecit panjang
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2019 07:48 PM | Show all posts
park
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-9-2019 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 7-9-2019 07:16 PM
Sori meghrib ni takleh nak baca. Baru nak layan cicak mendecit panjang

Hahaha.. Nanti waktu lain boleh baca juga..
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2019 12:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Aishhh, seramnya...
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Mana tt ni? Takde crite lagi da ke?
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 03:17 PM | Show all posts
Resorts mana lah tu agaknya..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2019 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada ja ni haa.. Tapi macam xde sambutan.. Haha.. Nanti la aku post citer seterusnya..
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_blanco replied at 13-9-2019 03:55 PM
Ada ja ni haa.. Tapi macam xde sambutan.. Haha.. Nanti la aku post citer seterusnya..

Ade je yang baca. Cuma masing2 malas nak komen je
Silakan tt crite yg seterusnya.
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 04:54 PM | Show all posts
ko tak ajak dia lepak minum ke ape ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2019 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
hajimex replied at 13-9-2019 04:54 PM
ko tak ajak dia lepak minum ke ape ke?

X sempat tanya waktu tu..
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 05:12 PM | Show all posts
Tak menyeramkan ke rupa cik pon tu?

Sila teruskan bercerita ye tt...hakak baca je ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2019 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
hatikudus replied at 13-9-2019 05:12 PM
Tak menyeramkan ke rupa cik pon tu?

Sila teruskan bercerita ye tt...hakak baca je ni

Menyeramkan tu macam tak tapi kompom huduh la..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2019 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni cerita kedua,pun masih di hotel yg sama..

Waktu ni dah tengah hari.. Maka aku dan sorang lagi kawan pegi makan dekat cafe staff.. Tengah kami berbaris nak ambik makanan, aku dah dapat signal macam ada la benda yg akan aku nampak kejap lagi.. Hadoi, malas la pula.. Waktu aku lapar nak melantak ada juga yg nak enteprem.. Tapi waktu ni aku sedaya upaya buat buat tak nampak apa apa walaupun memang aku dah terspot kakak baju putih dekat sudut cafe..

Baru nak duduk, dah ada kakak tu berdiri sebelah aku.. Huih mak ko, buat terkejut ja.. Aku tgh bengang la, aku tanya kakak tu dia buat apa merayap sampai pg sini.. Sini org nak makan.. Kakak tu tersengih sengih, katanya dia nak buat onar kat cafe tu.. Biar histeria ramai ramai.. Kebetulan, heboh waktu tu staff membawang pasal kejadian staf housekeeping kena rasuk waktu buat pembersihan bilik pada paginya.. Pontianak x sedar diri tu dgn bangga la kata, aku la punya angkara kejadian merasuk budak tu.. Staff housekeeping yg kena rasuk tu sampai berdarah darah sebab tangan terluka dek gelas pecah sewaktu di rasuk.. Kesian.. Dah la first day kerja, terus kena rasuk..  

Aku bagitau kawan tu cepat cepat makan.. Dia pelik la, ditanya kenapa.. Aku kata, ada nih yg mengacau.. Cepatla kita.. Dia tau aku boleh nampak jadi dia pun makan dgn laju dan muka dia pucat Waktu ni pontianak tu tgh merayau rayau dalam cafe..pastu sekejap sekejap datang dekat aku.. Menyibuk betul.. Dia nampak happy.. Mungkin gembira la tu misi merasuk dia berjaya.. pontianak ni ada bagitau aku pada waktu ni, yg dia nak kacau aku tapi x boleh.. Bila aku dah selesai makan, nak keluar dari cafe.. Kakak tu ikut pula.. Aku marah menatang tu, woiii.. Apa ko buat ni? Buat apa ikut aku jalan.. Boleh boleh pontianak tu kata dia nak ikut sebab dia x sangka ada orang boleh nampak dia.. Macam eksaited pun ada juga makcik nih.. Aku x layan pastu, aku jalan terus pegi stesen..kawan aku sorang tu laju gak jalan tapi dia senyap jah.. Takut kot.. sampai dekat lobi, aku terpisah dari kakak pontianak.. Lega aku..



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2019 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
BlueRose99 replied at 13-9-2019 03:17 PM
Resorts mana lah tu agaknya..

Jeng jeng jeng.. Cantik resort ni, selalu dapat rating yg tinggi kat trip advisor..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2019 06:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Seterusnya..

Yang ni jadi sewaktu aku tengah tunggu di ambil oleh adik lepas habis shift petang.. Masa ni dah nak dekat tengah malam sebab shift aku habis jam 11 malam.. Aku tunggu dekat pondok berdekatan parking kereta staff, ada juga beberapa kereta keluar masuk.. Suasana pun sunyi.. Aku tengah duduk sorang sorang tunggu adik.. Tiba tiba.. "Aikk.. Apa ni.." Aku gosok mata.. Macam x percaya dengan apa yg aku nampak.. Terlihat di bumbung hotel ada beberapa kakak seperti sedang menggelungsur di situ.. Aku ketawa dan x sedar adik aku dah sampai..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2019 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku ceritakan serba sedikit pasal wing tempat aku kerja nih.. Wing ini di buka dalam awal tahun 2000-an.. Baru lagi kan.. Sementara wing sebelah dibina pada tahun 1990-an.. Sewaktu dalam pembinaan, jentolak bergerak sendiri walaupun pengendalinya sedang berehat.. Apabila wing telah siap dibina pula, dinding di bilik bilik akan bertukar ke warna merah seperti darah..

GM hotel x percaya dgn hantu hantu semua ni, biasa la kot bagi mat salleh.. Jadi staff lokal yg berusaha utk mencari penyelesaian kepada masalah ni,kalau tak.. Macam mana nak buka wing baru.. Akhirnya, di putuskan untuk menjemput wakil bijak pandai dari yang beragama Islam, buddha dan kristian untuk menguruskan keadaan di wing ini mengikut kepercayaan masing masing.. Jadi, pada waktu ini bahagian lobi wing dipagar la.. Kiranya wing ini zon selamat la kunun kununnya..
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2019 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Cepat sambung tt
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2019 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Benci tau kalu google nama hotel bila nak nengok review alih2 kluaq hotel xxx berhantu, hotel yy berhantu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.171151s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list