Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
10332
View
115
Reply

Selalu Bikin Kontroversi, Rupa-Rupanya Alicia Amin Dilanda Gangguan Mental. Tak Sangka Kan?

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-9-2019 03:13 PM | Show all posts |Read mode





Penuh kontroversi,  seksi dan gila-gila sudah sebati dalam diri Alicia Amin.  Ramai yang melabelkannya liberal kerana sentiasa mengutarakan pandangan yang berlawanan dengan budaya Malaysia.


Namun pendedahan terbaharunya di IG Story memberi perspektif berbeza terhadap peserta Asia Next Top Model musim kelima ini.


Rupa-rupanya Alicia mengalami gangguan kejiwaan atau lebih tepat 'anxiety and depression'! Walaupun sentiasa dilihat ceria dan dikelilingi ramai orang, penyakit mental tersebut tetap menyebabkan hidupnya huru-hara.


Kredit foto:Twitter

Menurutnya lagi, banyak mesej DM diterimanya yang menyatakan ibu bapanya begini,  tiada siapa pun yang nak menasihatinya dan pelbagai lagi kecaman.



  



Selain itu,  Alicia juga turut menyarankan sesiapa yang mengalami situasi sama untuk mendapatkan pertolongan dari pakar atau profesional.



Kredit foto: IG



Baru sahaja selesai membuat persembahan di KL Fashion Week 2019, Alicia bersama supermodel lain kelihatan seronok menggayakan busana hebat dari pereka fesyen tempatan.



Tiada pula riak atau emosi tidak selesa.



Kredit foto: IG



Jadi, adakah penampilannya yang seksi dan gila-gila selama  ini adalah untuk melupakan penyakit mentalnya itu? Hanya Alicia Amin mampu menjawabnya. - CARI

Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2019 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KIM.K at 6-9-2019 03:27 PM

How bout murtad, gangguan mental gak ke?
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2019 03:33 PM | Show all posts
drama jah kau nok. gangguan mental hapa nya semedang jah kau aman2 upload ig membirah tayang tek sana sini helokk jahh. lepas tu fefeling jadi mangsa kutukan la suruh jangan judge lah apooo
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2019 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols perasan gak dia macam try hard nak b happy. Tp dia mmg ada history dgn depression dulu since I follow dia ni lama dah. I rasa ni pun maybe ada kena mengena dgn breakup dia kot. Ex dia helok2 ja tunjuk2 loving dgn gf baru padahal baru clash.
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2019 03:42 PM | Show all posts
mak ayah kerja bagus orang dihormati bukan bermakna anak2 turut mewarisi keperibadian tersebut...begitu la jgk dia.
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2019 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Sorang model yg buatkan baju nampak murah..
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2019 03:54 PM | Show all posts
retis melesia la ni senang ja.. asal kontroversi, depression and anxiety.. bosannn.. cari makan kat melesia, tapi nak membirah mcm kokesen, mmg dapat la kutukan acik bawang
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2019 03:56 PM | Show all posts
skrg rmi da retis msia berani tunjukkkk tatuuuu di badan even muslimm. dulu2 kemain sorok risau kne lahar. skrg da majuuu uolss
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2019 03:57 PM | Show all posts
tiang tnb lagi elok molek walaupun xpakai baju
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2019 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
diorg ni kan..asal kepala hotak tu tingtong..semua nak claim sakit mental.
walhal hati tu yg tak bersih..berkeladak. bila tak tenang..ko buat perangai..pastu nk selamat, x mo org kecam..trs claim sakit mental...
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2019 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa ig ex bf dia tu eh..sapa tauu..like baru ja nmpk depa bercuti..sekali dah xda kt ig dah bf dia tuh..
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2019 04:02 PM | Show all posts
Iols sampai susah nak husnuzon kekadang retis ni bebetul sakit ker self diagnosed.
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2019 04:05 PM | Show all posts
sampai kau tunjuk surat doctor pakar kau anxiety baru aku tak maki kau hahahahahah
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2019 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Poo. Key ni sapa sebenarnya?
Penyanyi ke pelakon?

Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2019 04:08 PM | Show all posts
kalo tahap camni dah boleh dah bawak kereta lawan arus..
mcm amoi kt penang tu
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2019 04:13 PM | Show all posts
mudah dah skrg, wat bongok2
pastu claimed mental illness.
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2019 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
ye ke? pakat claim ada penyakit...dl sh.sakinah...ni alicai ni plak...kalo btl sakit...mg blh sembuj
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2019 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 6-9-2019 04:00 PM
diorg ni kan..asal kepala hotak tu tingtong..semua nak claim sakit mental.
walhal hati tu yg tak b ...

Ko jgn ler bagi asumption mcm tu...ngeri aku baca tau
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2019 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Rambut pendek gini ada iras pelakon pengkid thailand
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2019 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
LembingDayanti replied at 6-9-2019 04:05 PM
sampai kau tunjuk surat doctor pakar kau anxiety baru aku tak maki kau hahahahahah

Ni akk stuju...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.106267s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list