Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
10325
View
115
Reply

Selalu Bikin Kontroversi, Rupa-Rupanya Alicia Amin Dilanda Gangguan Mental. Tak Sangka Kan?

[Copy link]

Author: Cari-Azza    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 9-9-2019 07:42 PM | Show all posts
org yg ok fikirannya, xdelah nk kontroversi .... so something is obviously wrong .... xtaulah depresi ke hape, but wires are crossed
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2019 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg tak waras pun. Bkn sbb anxiety. Dah dlm diri tu lompong dan kosong
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2019 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
aaz replied at 7-9-2019 12:00 PM
I percaya je.. kalau I dok tempat dia atau artis Malaysia, drp normal tak mustahil boleh ada sakit m ...

Dah cara tak selari dgn kehidupan normal, mmglah kne kutuk. Ko tak tahu netizen korea lg teruk. Idol brcinta boleh smp perniagaan family jd bangkrap tau. Omputih yg open tu pun...tgk ape jd dgn britney dlu?.padahal bkn zmn.socmed pun. Aku rasa mana2 netizen sama jer bila ko jd celebrity
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 09:25 AM From the mobile phone | Show all posts
abadi84 replied at 9-9-2019 10:45 PM
Dah cara tak selari dgn kehidupan normal, mmglah kne kutuk. Ko tak tahu netizen korea lg teruk. Id ...


Tu yg I perhati. Netizens malaysia dah hampir  jd mcm netizens Korea. Hari tu kat Malaysia sampai ada yg bunuh diri dek netizens yg sokong dia bunuh diri. Tp bangga ke kita kalau dok jadi ekstrim lagu tu..? Kalau rasa puas dan happy, sbb dapat hurt orang kecam habis2an sampai kalau boleh org tu rebah tertiarap, I rasa tu dah very sick mentally. Berpada2lah guna social media.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 09:32 AM | Show all posts
Subahanallah, duania semakin menghampiri akhir zaman..semua yg x baik di sanjung..
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
aaz replied at 10-9-2019 09:25 AM
Tu yg I perhati. Netizens malaysia dah hampir  jd mcm netizens Korea. Hari tu kat Malaysia sampa ...

There's some price u need to pay when you wants a fame. . Nak glemer, duit berkepok, kecaman tak nak, nak pujian semata... dunia tidak akan memberikan kamu itu. Pergila mana pun. Korea ka, Usa ka, Msia ka,.... same jer. So, org kata netizen msia ni sakit nak judge org kehulur kehilir..netizen luar pun sama kan? Dear, sesiapa pun tahu, kalau nak melawan arus, mmg sukar. Byk yg mati lemas.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 09:45 AM | Show all posts
dulu ingat ke dia ni bad bith, bitchy 24/7 gitueww

rupenye waktu KLFW haritu, based on other punya insta story la, dia ni jenis sweet-sweet manjah gitu je
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 10:40 AM | Show all posts
ramainya orang malaysia sakit mental
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Musim orang depression ke ni, lepas sorang2. Ye la, nak salahkan saka makhluk halus semua tu dah takleh, kang diorang buat betol2 naya plak. Penyakit memang sah2 takde dendam.....

Apa aku merepek dah ni. Aku pun dh nak depression baca cerita korang hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia memang banyak kali bunuh diri .. baca blog dia since dia high school lagi, lepastu pergi Ausie. Memang mental problem dari teenager sebab broken family so dia seek happiness dengan kawan2 boarding school
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
abadi84 replied at 10-9-2019 09:34 AM
There's some price u need to pay when you wants a fame. . Nak glemer, duit berkepok, kecaman tak n ...

I beg to differ some price need to pay I rasa orang judgmental macam you je kot. For me we should treat everyone with kindness tak kisah lah melawan arus ke apa bukan alat untuk kau pressure orang tu sampai bunuh diri
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
bukan_ustazah replied at 10-9-2019 12:08 PM
I beg to differ some price need to pay I rasa orang judgmental macam you je kot. For me we sho ...

Haiyo....bukan ustazah, aku ckp secara general. Bkn aku bersetuju pun dengan perbuatan tu. Maksud aku semua negara mana2 pun sama jahh... bkn netizen Msia jer perangai gitu. That's my point.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Senang kan..  Buat la apa pun.  Hujung2 cakap kau ade masalah mental.. depression terus semua jd ok
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 02:16 PM | Show all posts
patut asik nak tayang kopek mentel ropa ropanya

Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
ekinzzz replied at 10-9-2019 10:40 AM
ramainya orang malaysia sakit mental

Nisbahnya sekarang 3:10. Tahun depan, mental illness dijangka dijangka dok no 2 selepas heart problem.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
bonggo replied at 10-9-2019 01:50 PM
Senang kan..  Buat la apa pun.  Hujung2 cakap kau ade masalah mental.. depression terus semua jd ok

No one should cakap okay . Dah depress tu, please  persuade them to seek professional help. Bukan makin kecam dan hentam.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 05:42 PM | Show all posts
abesss yg ko post bogel2 tu mental illness jgk ke minah ooiii
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 06:10 PM | Show all posts
Jauh disudut hatiku
Dia ni kalau betul didikannya
Dibesarkan dalam keluarga yg elok2
Dia ni baik orangnya

Kte mungkin kutuk2 dia
Tapi dah environment dia dari kecik camtu nak wat camna
Bce blog dia nenek dia ajar dia sambut chrismas lagi
So nak expect dia leh jadi baik ke bila besar

Dah besar bergaul lak dgn omputih
kaki sosial
So jadi la cam sekrng ni
Urban gila
Terlalu liberal
Post bogel,minum.tatoo & sebagainya

sebijik life cam model kafir
dah memng dia dari kecik pun environment family hidup cara kafir
so nak wat camna

Harap2 ada sirna cahaya hidayah dalam diri dia

Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
unmanaged stress ialah punca depression ...  
cara nk manage stress salah satunya ialah turn to Allah... stress tu kekdg gentle reminder dr Nya utk hamba Nya yg lalai... rs nya alicia kna find ways to make peace with Allah...mcmna nk cure kalo duduk dlm gumpalan gitu...semoga ada org bwk dia ke jalan yg btul ....
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Get well soon! Please be kind netizen.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.090698s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list