Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
1263
View
45
Reply

Bercinta tapi tak jumpa

[Copy link]

Author: lolyladies       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-9-2019 11:58 AM | Show all posts |Read mode
Firstly, nk mtk pandangan yg suci murni jela dr forumer sekalian memandangkan tt jarang bcakap hal peribadi dgn kwn2..

Masalah tt nie blh kate rumit la jugak sbb tt sndr xjumpe lg jalan penyelesaian..tt kenal dgn sorang lelaki nie..tt namakan die A jela senang..Die dpt no tt dkt kedai mkn sbb tt booking meja utk lunch coz kedai tue always full house. agaknye kertas name tt n no.tepon tt terbang dr meja agaknye..

so, kenal la tt dgn A..Starting dr message n upgrade ke wasap..tp die xpnh nk call tt n xpnh nk jumpe tt walau kami tinggal dkt area klang valley je n berlarutan larh sampai 5tahun nie..tt pn dh pertengahan 30an n die thn dpn masuk la 4siries..die kate die ade masalah nk nikah sbb mak die nk sharifah..adoii..stress mak..bile tt mtk putus, die xnak pulak..tt mmg sakit hati..selalu nk carutkan je mak die yg otak belum merdeka lagi tue..tt ni pempuan..ank die tue jantans..ape masalah org tua yg pemikiran sempit sangat tue...

A nie ckp die just ade mak die je..bapak dh lame xd..abg duk merantau oversea n kawen dgn org biase..2sbb abg die merantau..xnk ade kne mengena dgn mak die yg pemikiran jumud tue maybe..

Bile bercinta lame2 n xd hala tuju, tt jd macam..arghhh..knp tt xtunang2..tak kawen2...tt nak angkat kaki dah sbb hal keturunan nie..tp A nie ckp wlau ape pn, die xakan tinggal kan tt..tt rase mental down dah..

A ni mmg psycho betul..tt xpnh pn bgtau rumah tt semua tp die blh tau..die blh tau kereta tt semua walhal tt xpnh ckp pn..A pnh ckp die hire somebody utk follow tt..tt tension..tt xpnh tau 1bende pn hal A..tt nie xmampu pn nk hire orang bayo ribu2 nk cari identiti A nie..

A nie dulu pnh tipu tt..die bg tt gmbar org lain tp lastly kantoi sbb gmbo yg die bg tue rupenya gmbo duda A.aida tue..spe nme mamat tue..arif kot..tt sakit hati betul..

lastly tt cakap..kalau xjumpe u dkt dunia, andaikata dkt akhirat tt blh ckp keburukan org, i akan ckp mase tue..dkt dunia xjumpe kan

tolong larh tt..sakit hati, jiwa n merana bile memikirnye.... mujur larh tt masih waras..mmg klau ikutkan, tt ckp, kalau jmpe A nie, tt nk bunuh je die..A pn tau yg tt pnh ckp kt die, "i kalau dgr excident moto besa2, i nk tau je name mangsa..kot la A nie n i pn nk tau kehidupan mak A lps tue mcmne..kot meroyan hilang anak"..

sekian luahan hati tt..
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2019 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Naif sgt you ni, why waste time. 5 thn. Kesian pun ada.
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2019 12:35 PM | Show all posts
Tak pernah jumpa and u percaya cerita dia? Tak pernah call pulak tu.

I suspect dia suami org.  You percaya cerita dia pasal mak dia? Leave him je lah. 5 years and you know so little about him. You have to be brave - leave him. Slowly leave him. How you manage to fall in love for 5 years to someone that you never meet before, but tak apa - just slowly leave him.

Jangan bagitau dia you nak leave him, slowly dont reply him.

Cekalkan hati TT, leave him.
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2019 12:39 PM | Show all posts
tak payah buang masa la..
dia suami orang.. percaya la..
tapi kalau dia mampu nak berbini banyak, teruskan je la..
tapi nanti nak mengadu, pindah kat board FD tau..
kalau takut manak, parking kat PP pun boleh la..
i terima je..
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2019 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex ada dentingan berlatar belakangkan kilat mengatakan dia ni laki orang
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2019 12:43 PM | Show all posts
x bestnye bercinta x dating
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2019 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Mohon tkr nama kpd sharifah tt..
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2019 12:54 PM | Show all posts
Boomibulat replied at 6-9-2019 12:45 PM
Mohon tkr nama kpd sharifah tt..

syarifah hasanah al-khadri, sedap juga tu.

TT nape eh awk mcm ni? x kan x terdetik di hati yg awk kena tipu? sepanjang 5 thn awk berkawan di awan-awangan ni, apa penambahbaikan yg dia dh buat atas hidup awak sampai awk sggp tunggu sampai 5 tahun? kalau org lain 5 thn tu, dah tukar 10 bofren dah dik. ko dah kenapa?
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2019 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Move on la. Aku pun pernah kene macam ni. Nasib baik la dalam masa bercinta tu aku cari lain gak. Kalau nak tunggu buah yang tak gugur alamatnya xkawin la aku. 10 tahun juga la menanti
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2019 02:13 PM | Show all posts
pelik nye 5 thun couple tp xpernah jumpa. apa kes? duduk area sama, bukan nye sorang duduk over the sea. mesti ad something si A sorok, ntah2 laki org.

move on je la TT oiii, such a wasted, kalau cri single bf, agak nye da kawen uolls, pakej ad anak
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2019 02:14 PM | Show all posts
tt innocent nye. semoga bertemu jodoh yg baik2.
A tu game tt je.. jgn percaya cerita dia.. break up je
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2019 02:24 PM | Show all posts
5 tahun tak pernah jumpa?

Takde development la TT.
Mohon angkat kaki dengan kadar segera.
Buang masa ja.
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2019 02:24 PM | Show all posts
Intanmahsuri replied at 6-9-2019 12:35 PM
Tak pernah jumpa and u percaya cerita dia? Tak pernah call pulak tu.

I suspect dia suami org.  Y ...

i setuju..selalunya kes mcm ni laki org je..
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2019 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Cerita dongeng ape niapsal tongong sgt heroin dia
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2019 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Lama tuuu dah 5 tahun. Ini mesti laki orang. Sila lah angkat kaki wahai tt. Buang masa dan emosi jah. Tapi tak pernah call kan? Jangan pengkid menyamar jejantz sudehh
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2019 03:37 PM | Show all posts
Ruginya kalau bercinta tapi tak pernah berjumpa sesama pasangan.
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2019 05:08 PM | Show all posts
kena game la TT.

aku wonder how come kau boleh tahan x jumpa for 5years..
aku yg sebulan 2 bulan 3 bulan x jumpa pon ak dah meroyan. padahal laki tu dkt klang. aku kat dengkil. oh lupa lak dia kata kitaorg jauh... jauh sgt2..then lepas tu dia dpt keje kat putrajaya tu... putrajaya - dengkil... jauh juga wehhhh...

last2 aku tinggalkan dia juga. sebulan dia dok call aku, aku biarkan aje. whatsapp pon aku bg blue tick aje... sabar aku dah sampai limit dah...pegi jahanam la kau jantan...
now dia ada hutang dgn aku tu... ntah bile masa nak bayar pon aku tak tahu..
semoga dia diberi hidayah utk bayar hutang aku tu... jgn suruh aku halalkan eh.... org mcm ni biar dia rasa perit kat sana esok..

now aku pon dah bahagia dgn org lain....

aku suspect laki kau tu ada anak bini dah. cuma xde telor aje nk confront dgn kau. hahaha...
move on please.... rugi masa kau aje betahun tunggu dia.
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2019 06:43 PM | Show all posts
ety@fatty replied at 6-9-2019 02:24 PM
i setuju..selalunya kes mcm ni laki org je..

TT kena cuba call lelaki tu. Suddenly call. Call beberapa kali. Call time weekend. Time malam sikit. Confirm dia tak angkat..hahahahahahahahah...
TT - love yourself!
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2019 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Mrperfect2 at 6-9-2019 07:16 PM

aku pernah bercinta tapi tak berjumpa dgn aiswara rai...akhirnya kami membuat keputusan utk pilih haluan masing2,bagi menyelesaikan masalah penderaan batin,tapi.....
bagi kes tt ni pulak..saya rasa lelaki tu ada masalah dgn alat kelamin..sbb tu dia tak nak berjumpa dan mengelak utk berkahwin....bertabahlah
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2019 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
ako_chan replied at 6-9-2019 05:08 PM
kena game la TT.

aku wonder how come kau boleh tahan x jumpa for 5years..

I remember ur story. Alhamdulillah dh jumpe org baru. Akk doakan dia byr utang u. Amin
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.100140s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list