Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1382
View
47
Reply

Usaha anak terhadap ibu bapa

 Close [Copy link]

Author: awefarr8       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 13-9-2019 11:21 AM | Show all posts
milooaiss replied at 10-9-2019 02:00 PM
So dengan adanya iklan dari tm ni akan buka minda anak muda sekarang tentang betapa pentingnya waris ...

Kann.. Skrg yg tahu banyak pasal seni2 ukiran ni mesti orang2 lama mcm mak ayah kita.. Siapa lagi kalau bukan kita nak bantu diorang pula, belajar mcm mana ukir semua mcm nora buat dlm video tu en
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2019 11:24 AM | Show all posts
pineapplepie replied at 12-9-2019 09:38 PM
yala, kena bayar...maksud aq tu ialah kita x payah terima kasih kpd mereka, kalau company mereka x ...

Pendapat Farr, terima kasih as mcm token of appreciation mcm tu.. Tm kan yg mula2 perkenal internet, kalau tak, yg lain takde wujudnya internet ni..
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 11:32 AM | Show all posts
hi farr.. i sekarang baru bekerja lepas belajar.. i ada target nak belikan satu unit kedai untuk mudahkan ibu i coz dia buat kek business sekarang.. so nak luaskan lagi business dia.. do pray for me ya
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 11:37 AM | Show all posts
milooaiss replied at 11-9-2019 04:37 PM
Betul tu, dulu sangat susah kalau Tak ada modal yang besar, nak bukak kedai runcit pun susah, apet ...

i pun rasa nak buat online store juga utk my mom.. lagi mudah utk promote kami punya kek.. manatau boleh sampai global., hehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2019 11:44 AM | Show all posts
Cameron_chu replied at 13-9-2019 11:32 AM
hi farr.. i sekarang baru bekerja lepas belajar.. i ada target nak belikan satu unit kedai untuk mud ...

Bagusnya you.. Farr doakan you dapat capai impian yg you nak untuk gembirakan hati ibu you.. Bagus2..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2019 11:47 AM | Show all posts
Cameron_chu replied at 13-9-2019 11:37 AM
i pun rasa nak buat online store juga utk my mom.. lagi mudah utk promote kami punya kek.. manatau ...

Betul2.. Tak salah utk bercita2 tinggi kan hehe.. Skrg dah senang ada internet, senang untuk promote kek yg family you buat.. Ibu you mesti akan bangga dengan you..
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts
awefarr8 replied at 13-9-2019 11:44 AM
Bagusnya you.. Farr doakan you dapat capai impian yg you nak untuk gembirakan hati ibu you.. Bagus ...

Sebab bila Kita susah nanti ibu bapa juga yang akan ada dengan kita,bukan orang lain, so parents come first
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Cameron_chu replied at 13-9-2019 11:37 AM
i pun rasa nak buat online store juga utk my mom.. lagi mudah utk promote kami punya kek.. manatau ...

Xsalah untuk Kita Cuba. Jangan takut untuk mulakan langkah sebab Kita x Tau lagi apa yg akan jadi nanti, so Kita mulakan dari sekarang n usaha dengan lebih untuk capai kemajuan tu
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 12:16 PM | Show all posts
milooaiss replied at 11-9-2019 04:37 PM
Betul tu, dulu sangat susah kalau Tak ada modal yang besar, nak bukak kedai runcit pun susah, apet ...

Tu sbb ibubapa perlu ajar anak2 mrk cara yg betul utk gunakan internet, bukannya hanya setakat utk main game dan tengok drama tiap2 hari je, boleh juga gunakannya utk memperolehi ilmu yg biasanya x diajar kat sekolah seperti cara mengendalikan duit dan sbgnya, bagus utk mrk aplikasikan pd masa dewasa kelak.
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 12:18 PM | Show all posts
milooaiss replied at 11-9-2019 04:38 PM
Salah satu cara nya untuk Kita berterima kasih kepada tm adalah dengan menggunakan khidmat yang di ...

Aku dari sepuluh tahun yg dulu sudah mula utk melanggan perkhidmatan TM ni, dari dulu punya Streamyx sampai hari ni punya Unifi, mmg dpt lihat peningkatan dlm standard perkhidmatan mrk tu, x sabar2 nak tengok sampai betapa tinggi lagi kelajuan internet kita dpt capai hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 12:21 PM | Show all posts
pineapplepie replied at 11-9-2019 07:29 PM
Anak muda akan tau jugak, tapi bukan dari internet...mereka akan tau dari murut ibu bapa mereka

Hmm tapi bukannya semua ibu bapa yg akan berkongsi hal2 mcm ni secara spontan dgn anak mrk, jadi kalau mrk tengok iklan ni secara x sengaja masa melayari internet mrk akan bertanya dgn ibu bapa mrk tentang tradisi mrk tu, barulah mrk akan dpt memahaminya dgn lebih lanjut.
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 12:26 PM | Show all posts
fatthippo replied at 11-9-2019 11:20 PM
Aiya, ade sesetengah tempat nak guna khidmatan tm pun x dpt...x ade coverage pun

Bagi je mrk masa lagi utk upgrade... Benda2 mcm ni bukanlah semudah yg kita fikirkan, perlu buat anggaran kos, schedule kerja dan sbgnya, kita x tengok pun negara kita membangun sampai standard hari ni dlm masa yg singkat juga...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2019 05:05 PM | Show all posts
awefarr8 replied at 13-9-2019 11:24 AM
Pendapat Farr, terima kasih as mcm token of appreciation mcm tu.. Tm kan yg mula2 perkenal interne ...

Lol, u terlalu official lah, u mcm mana terima kasih kpd mereka, mereka pun x kan turunkan harga package wifi
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2019 05:09 PM | Show all posts
qqbeh replied at 13-9-2019 12:26 PM
Bagi je mrk masa lagi utk upgrade... Benda2 mcm ni bukanlah semudah yg kita fikirkan, perlu buat a ...

Negara lain ambil masa yg singkat jer utk upgrade....negara kita jer yg lambat
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2019 05:44 PM | Show all posts
fatthippo replied at 12-9-2019 09:42 PM
YES tu x ade yg unlimited kan? mahal sgt tu, x sampai 1 bulan data dah guna habis

Dulu punya YES aq pernah guna, limited punya, x tau skrg ade x yg unlimited..
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2019 12:02 PM | Show all posts
pineapplepie replied at 14-9-2019 05:44 PM
Dulu punya YES aq pernah guna, limited punya, x tau skrg ade x yg unlimited..

x berbaloi lah limited, tgk beberape youtube data dah guna habis, lebih baik beli telco punya plan ade yg unlimited
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2019 12:29 PM | Show all posts
fatthippo replied at 15-9-2019 12:02 PM
x berbaloi lah limited, tgk beberape youtube data dah guna habis, lebih baik beli telco punya plan ...

sbb byk nak guna wifi so dulu pakai YES, skrg dah asing2 pakai mobile data
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2019 10:45 PM | Show all posts
fatthippo replied at 14-9-2019 05:09 PM
Negara lain ambil masa yg singkat jer utk upgrade....negara kita jer yg lambat

yala, beberape thn lagi 5g dah nak launch out, tapi mungkin tempat pedalaman negara kita blm ade lagi wifi
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 02:12 AM | Show all posts
awefarr8 replied at 13-9-2019 11:47 AM
Betul2.. Tak salah utk bercita2 tinggi kan hehe.. Skrg dah senang ada internet, senang untuk promo ...

yes.. thank you ya.. internet memang sgt beri kemudahan skrg.. syukur..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-9-2019 02:19 AM | Show all posts
pineapplepie replied at 14-9-2019 05:05 PM
Lol, u terlalu official lah, u mcm mana terima kasih kpd mereka, mereka pun x kan turunkan harga p ...

Bagi Farr, okay je harga diorang tu.. Harga berpatutan dgn apa yg diorang bagi.. So apa nak pertikai lagi.. Kemudahan mcm tu dah ada.. Kita gunakan je la.. Kalau takde tm, tak dan nye telco lain nak ada internet jugok

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.096819s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list