Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
1381
View
47
Reply

Usaha anak terhadap ibu bapa

 Close [Copy link]

Author: awefarr8    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 16-9-2019 02:20 AM | Show all posts
fatthippo replied at 14-9-2019 05:09 PM
Negara lain ambil masa yg singkat jer utk upgrade....negara kita jer yg lambat

Jgnlah kita compare.. CUba bersyukur dgn apa yg dah ada skrg.. Bukan senang nak terus upgrade je.. Malaysia ni besarrrr..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-9-2019 02:23 AM | Show all posts
Asyik YES je dah kenapa ni.. Topik ntah kemana haha.. Dah2 jgn argue.. Farr cuma nak kata, pasal internet, mungkin lain tempat lain lah masa yg ambil utk ada coverage kt situ.. Bawa bersabar ya..
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 10:36 PM | Show all posts
fatthippo replied at 14-9-2019 05:09 PM
Negara lain ambil masa yg singkat jer utk upgrade....negara kita jer yg lambat

Kita bukannya penduduk negara lain juga, mcm mana kita nak tau keadaan internet kat negara mrk tu?
Mungkin lihat dr permukaan mrk lebih pantas tapi mungkin juga hanya kat kawasan bandar saje, jadi jgnlah kita terlalu kagum dgn org lain...
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 10:41 PM | Show all posts
fatthippo replied at 15-9-2019 12:02 PM
x berbaloi lah limited, tgk beberape youtube data dah guna habis, lebih baik beli telco punya plan ...

Ku bersetuju, terutamanya kalau kita tinggal bersama ahli keluarga kalau yg ada quota punya tentu cepat habis kalau setiap hari tengok Youtube dan main game, lagipun skrg TM ada package yg murah dgn unlimited quota, mmg berbaloi utk sekeluarga.
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 10:43 PM | Show all posts
pineapplepie replied at 15-9-2019 10:45 PM
yala, beberape thn lagi 5g dah nak launch out, tapi mungkin tempat pedalaman negara kita blm ade l ...

Sebenarnya byk kawasan pedalaman kat negara kita ni sudah ada perkhidmatan internet termasuk mrk kat Sabah Sarawak tu, jgnlah pandang rendah terhadap perkhidmatan TM ni, mrk sudah bertungkus lumus buat kerja utk kebajikan rakyat kita...
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 10:45 PM | Show all posts
awefarr8 replied at 16-9-2019 02:19 AM
Bagi Farr, okay je harga diorang tu.. Harga berpatutan dgn apa yg diorang bagi.. So apa nak pertik ...

Tm seorang je yg berani utk buat kerja ni pd masa dulu tanpanya sebarang teknologi yg canggih mcm masa skrg... mrk x takut akan mengalami kerugian dan berusaha demi utk kebaikan rakyat Malaysia ni, mmg patut kita berterima kasih terhadap mrk...
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2019 10:47 PM | Show all posts
awefarr8 replied at 16-9-2019 02:20 AM
Jgnlah kita compare.. CUba bersyukur dgn apa yg dah ada skrg.. Bukan senang nak terus upgrade je.. ...

Hahaha x tau knp byk org yg suka berbanding sana sini, lagipun mrk bukannya org yg ada kena-mengena dgn pihak TM, x mungkin mrk akan tau pelbagai rintangan yg terpaksa TM harungi utk menyiapkan semua upgrade2 tersebut.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 09:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Sorry ya. What i can see mostly post2 dlm ni more on kepada pengiklanan.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.069678s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list