Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
828
View
47
Reply

Usaha anak terhadap ibu bapa

 Close [Copy link]

Author: awefarr8       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-9-2019 12:16 AM | Show all posts |Read mode
Hai semua.. Haritu saje tgk2 iklan merdeka tahun ni punya kt youtube.. Farr paling suka iklan tm merdeka tahun ni yg tajuk dia 'Jalur Lebar, Jalur Gemilang' tu.. Mesej dia sampai.. Anak prmpuan dia tolong kembangkan business ayah dia sampai ke luar negara.. Guna internet je..




So, apa usaha korang kt ibu bapa korang? Apa korang buat utk diorg happy?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2019 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak terbalas jasa ibu bapa, jadi Kita sebagai anak kena berusaha dengan lebih gigih untuk banggakan mereka
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
TM sangat membantu dalam perkembangan internet untuk kemudahan Kita semua
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
So dengan adanya iklan dari tm ni akan buka minda anak muda sekarang tentang betapa pentingnya warisan yang ada di negara kita, kalau Tak dikembangkan, generasi akan datang xkan tau tentang wujudnya seni ukir ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Orang dari luar negara pun akan berminat untuk mengetahui tentang seni ukir Ni and sedikit sebanyak boleh menambah penghasilan negara
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 12:20 AM | Show all posts
Kalau zaman dulu tanpanya perkhidmatan internet nak majukan bisnes sampai luar negara mmglah perkara yg mustahil bagi golongan rakyat biasa tanpa modal yg besar, tapi sudah berbeza, asalkan ada komputer sambung ke talian internet sudah boleh buat.
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 12:23 AM | Show all posts
milooaiss replied at 10-9-2019 12:05 AM
TM sangat membantu dalam perkembangan internet untuk kemudahan Kita semua

Betul kata kau, mmg susah kerjanya kalau nak jadi pioneer dlm bidang tertentu kerana masih belum ada org yg pernah menerokainya serta datang dgn riziko yg tinggi, tapi TM sanggup utk mengharunginya barulah adanya perkembangan hari ini.
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
qqbeh replied at 11-9-2019 12:20 AM
Kalau zaman dulu tanpanya perkhidmatan internet nak majukan bisnes sampai luar negara mmglah perkara ...

Betul tu, dulu sangat susah kalau Tak ada modal yang besar, nak bukak kedai runcit pun susah, apetah lagi sampai nak ada cawangan di luar negara, zaman sekarang budak2 pun dah boleh Jana pendapatan dengan kemudahan yang ada Ni.
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by milooaiss at 13-9-2019 11:39 AM
qqbeh replied at 11-9-2019 12:23 AM
Betul kata kau, mmg susah kerjanya kalau nak jadi pioneer dlm bidang tertentu kerana masih belum a ...

Salah satu cara nya untuk Kita berterima kasih kepada tm adalah dengan menggunakan khidmat yang ditawarkan oleh mereka.
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 07:29 PM | Show all posts
milooaiss replied at 10-9-2019 02:00 PM
So dengan adanya iklan dari tm ni akan buka minda anak muda sekarang tentang betapa pentingnya waris ...

Anak muda akan tau jugak, tapi bukan dari internet...mereka akan tau dari murut ibu bapa mereka
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 11:17 PM | Show all posts
milooaiss replied at 11-9-2019 04:38 PM
Salah satu cara nya untuk Kita berterima kasih kepada atm adalah dengan menggunakan khidmat yang d ...

X payah terima kasih kpd mereka, pengguna ade bayar kpd mereka jugak
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 11:20 PM | Show all posts
milooaiss replied at 11-9-2019 04:38 PM
Salah satu cara nya untuk Kita berterima kasih kepada atm adalah dengan menggunakan khidmat yang d ...

Aiya, ade sesetengah tempat nak guna khidmatan tm pun x dpt...x ade coverage pun
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
fatthippo replied at 11-9-2019 11:20 PM
Aiya, ade sesetengah tempat nak guna khidmatan tm pun x dpt...x ade coverage pun

TM kan dalam proses memperluaskan rangkaian nya, jadi akan ambil.masa yang again lama untuk semua tempat dapatkan akses tersebut.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
pineapplepie replied at 11-9-2019 11:17 PM
X payah terima kasih kpd mereka, pengguna ade bayar kpd mereka jugak

Memanglah Kita kena bayar, xkan pulak nak gunakan dengan percuma pulak
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Thread pengiklanan tidak dibenarkan disini...

Harap maklum...
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 09:28 PM | Show all posts
fatthippo replied at 11-9-2019 11:20 PM
Aiya, ade sesetengah tempat nak guna khidmatan tm pun x dpt...x ade coverage pun

hari tu i beraya kat rumah colleague aq kat kampung, mereka jugak x gunakan line tm, mereka guna YES
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 09:38 PM | Show all posts
milooaiss replied at 12-9-2019 05:35 PM
Memanglah Kita kena bayar, xkan pulak nak gunakan dengan percuma pulak

yala, kena bayar...maksud aq tu ialah kita x payah terima kasih kpd mereka, kalau company mereka x buat, company lain jugak akan buat
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 09:42 PM | Show all posts
pineapplepie replied at 12-9-2019 09:28 PM
hari tu i beraya kat rumah colleague aq kat kampung, mereka jugak x gunakan line tm, mereka guna Y ...

YES tu x ade yg unlimited kan? mahal sgt tu, x sampai 1 bulan data dah guna habis
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 09:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Uols kita bincang isu tajuk ya kalau ada yg menjurus kepada promosi ai tutups
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2019 11:20 AM | Show all posts
milooaiss replied at 9-9-2019 11:48 PM
Tak terbalas jasa ibu bapa, jadi Kita sebagai anak kena berusaha dengan lebih gigih untuk banggakan  ...

Betull.. Jasa ibu bapa sejak kita kecil sampai skrg mmg banyak.. Ayah beri kita makan minum cukup, ibu yg besarkan kita.. Sedih pula
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.084966s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list