Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6082
View
167
Reply

[Tempatan] hahahahhahag geng BMF kena sedas malam ni

[Copy link]

Author: Knights    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-9-2019 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Screenshot_2019-09-05-20-19-54-35.png

nah amik jo
pemikiran sempit
hahahahhahahahha
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 08:57 PM | Show all posts
   malaysia negara demokrasi suka hati orang melayu nak beli kt siapa..

selama ni cina  boikot roti gardenier? bagi kerja pandai cakap mandarin? waktu solat jumaat bagi gaji lebih? meeting waktu solat jumaat? melayu makan hati dah lama..

ayuh melayu bersatu. tak perlu layan bunyi tin2 kosong. politician takkan layan hak melayu. mereka muncul masa time nak PRU janji tol percuma, janji kasut sekolah hitam, janji macam2.



masa ni lah kita tunjuk kesatuan kita. tak perlu harap sesiapa melainkan diri sendiri. orang melayu islam ada bayar zakat, cina ada bayar zakat ke?? jom melayu support BMF

Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku sejak dulu support bmf dah bertahun2 ada muslim product buat apa nk guna kapiaq punya.
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
B stand for BUY not BOYCOTT.

Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 09:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pun dah berubah dey, guna produk muslim ja sekarang ni. Garam pun beli yg halal gel. Sakit hati sungguh dok buat kat orang melayu macam kita ni mengemis kat negeri sendiri. Tunggu next elction hampa siap,,, aku piappp semua.
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah. Dgn adanya org mcm TT & Guan Eng kami org islam lg bersemangat istiqomah dgn Buy Muslim First.  
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 09:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Krjn skrg mmg tak reti amik hati org melayu... ditekan lg dgn panggilan utk provoke... lglah org melayu nak melawan... aku tetap buy muslim first #bmf. Suka hatilah duit aku...
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 09:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Syukur Alhamdulillah. Kutuk lah lg TT n geng. Makin semangat la BMF
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 09:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak luak dek keji kau..
Yg penting duit aku, suka aku lah nk beli
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 09:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahahaha.. Meroyan teruk sgt dah.. TT nasihat aku.. Kalau ang melayu belajar dari kisah Si Kitul..

Ang tau walaupun Si Kitul tu buka rahsia melaka.. Tapi akhirnya mampos kena hukum seluruh keluarga dia dgn Portugis dan mayat depa dibuang dlm laut.

Mcm mana ang jilat non bumi.. Akhirnya.. Ang yg akan dikhianati oleh non bumi.. Sejarah Melaka dah bgtau nasib pengkhianat.. Takkan ang nak jadi si kitul versi moden.
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Semua pihak dok kata boikot walhal yg terjd sekrg adalah mengutamakan brgan buatan Muslim, mana ada kata boikot tp memsg menggelupur asyik kata melayu boikot aje, tuelah suh beljr bahasa melayu xmoh kan dah x reti nk bezakan antara utama kan dan juga boikot
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Mari lah kita meneruskan kempen memperkasakan ekonomi Muslim agar dengan berkembangnya ekonomi Muslim membolehkan pembayaran zakat & kemudiannya disalurkan untuk manfaat umat Islam.

Mencari yang halal itu jihad


Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Loving it.. Loving it.. Family aku mmg dah lama sokong produk bumiputera.. Tapi kalau dah takde sgt beli jugak kat kedai cina.. Aku pun undi ph sejak sekian lama. Tapi bila depa jd menteri nmpk sgt depa kacau org melayu.. So aku mmg takkan bg undi aku nan satu kat depa ni.. Teruskan bmf..
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 09:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Cina dok gelak je dalam forum2 dan website2 berita online, merujuk kepada boikot mcd dulu. Harap semua dapat istiqamah dlm kempen BMF ni. Jangan hangat2 taik ayam je.
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Syok sendiri la tajuk thread ni. Sapa yg terkena sedas nya?

Setakat ambik tajuk berita. Lepas tu perasan2 konon org terkena? Hahhahahahahhaa..

Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 10:05 PM | Show all posts
So kene terase ke ni?
And kene menyerah kalah ke lepas diorang gune media.
Dulu dok kutuk BN salah gune media.
Cisssss
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Tetap #BMF
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 5-9-2019 09:25 PM
Hahahaha.. Meroyan teruk sgt dah.. TT nasihat aku.. Kalau ang melayu belajar dari kisah Si Kitul..
...

wow tq for the info.
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 5-9-2019 09:26 PM
Semua pihak dok kata boikot walhal yg terjd sekrg adalah mengutamakan brgan buatan Muslim, mana ada  ...

padahal dalam gambar tu takde satu pon tulis boikot, nak jugak dia tuduhboikot ye..
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 5-9-2019 09:25 PM
Hahahaha.. Meroyan teruk sgt dah.. TT nasihat aku.. Kalau ang melayu belajar dari kisah Si Kitul..
...

Heols tu bukan melayu rasanya..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.095937s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list