CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 2783|Reply: 8

[Tempatan] Baru tahu fungsi pelekat 'Baby on Board'

  [Copy link]
Post time 5-9-2019 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Setiap kali menaiki kereta di jalan raya pasti anda akan terlihat dibeberapa buah kereta yang terdapat pelekat kuning yang bertulis Baby on Board di cermin kereta.

Ingat kan fungsi dia untuk memberitahu terdapat bayi didalam kereta tersebut.

Sebenarnya tidak, fungsi sebenar pelekat tersebut adalah bagi membantu keluarga bayi sekiranya mereka terlibat dalam kemalangan. Sekiranya ibu dan bapa mereka tidak sedarkan diri dan ambulans pun terus bawa mereka ke hospital dan tak tahu pun ada bayi yang tertinggal di kawasan kemalangan.

Dengan adanya pelekat ini pihak berkuasa akan terus alert dan cari bayi tersebut.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-9-2019 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Gtu rupanya. Sekali cari punya cari baby kat taska. Tp bagusla. At least org aware
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
tapi yg selalu aku nampak, yg ada stiker ni la laju tak ingat.

ada je yg berhemah, tapi tak ramai.

huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 03:32 PM | Show all posts
Tu belum pelekat hijau/kuning atau hijau/oren dari Jepun yang membawa maksud pemandu baru ala2 P driver dan pemandu warga emas.  Ramai yang tak tahu maksud tapi gigih tepek walau bukan dari salah satu kategory tu pun.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-9-2019 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Itu lah orang sekarang ingat pelekat ni hiasan kot . Taknak ambil tahu fungsi dia
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-9-2019 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Weller replied at 5-9-2019 03:30 PM
tapi yg selalu aku nampak, yg ada stiker ni la laju tak ingat.

ada je yg berhemah, tapi tak rama ...

Memang pun aku pun perasan macam sekadar hiasan jek
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Letak Babe On Board laa
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2019 12:40 AM | Show all posts
ooo kisahnyaa
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-9-2019 12:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Tulah ramai yg mengikut tanpa tau tujuan. Ada sbb rasa kiut ada bwk. Baby.. Gitii
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-10-2022 12:09 AM GMT+8 , Processed in 0.088721 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list