Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8595
View
157
Reply

[Tempatan] Giant Kuala Selangor dah rebrand bunyi islamik jadi Pasaraya Mustafa

[Copy link]

Author: harizs    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-9-2019 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Org berpengalaman selalu berpesan there's nothing straight in d Chinese except for their hair

Mrk bermatian anti tulisan jawi di sekolah2 mrk tapi bab cari duit gamak pakai tulisan jawi, pakai nama islamik, logo islamik, tergamak pakai gambar tudung labuh bagai
FB_IMG_1567649070629.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Bodoh! Kenapa x pakai nama Pasaraya Lim Kit Sial ?
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 10:14 AM | Show all posts
cuba la pakai nama Pasaraya Dong Zong
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 10:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Maybe sudah kena jual? Sape owner market ni?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-9-2019 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Bab duit apa pun sanggup. Mmg manusia talam 2 muka
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 10:20 AM | Show all posts
dlm Twitter ada terpapar onwer cina tu
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Macam mana lah mereka2 nak dapat hidayah kalau Muslim macam macai2 UMNO ni tak guna kaedah dakwah... Sebaliknya terus maki hamun seolah2 itu ajaran Islam...
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 10:21 AM | Show all posts


... lawakkk ...  tak tahu malu sungguh .. desperate ....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-9-2019 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
xy_daen replied at 5-9-2019 10:20 AM
Macam mana lah mereka2 nak dapat hidayah kalau Muslim macam macai2 UMNO ni tak guna kaedah dakwah... ...


Sbb suka menipu n hipokrit. Di sekolah2 siap angkat banner anti tulisan jawi.  Bab duit sembah pulak jawi
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 10:22 AM | Show all posts
yg pasaraya rosyam nor tu apa citer?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-9-2019 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
sayawifenikmie replied at 5-9-2019 10:21 AM
... lawakkk ...  tak tahu malu sungguh .. desperate ....

Ni sama kes dgn marketing guna nama Pau Ahmad, bihun cap Masjid. Melayu yg bodoh2 mcm dodolgemok tetap tertipu, tetap beli
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 10:24 AM | Show all posts
dah laaa pakai nama mustafa..color hijau putih plak tu
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 10:24 AM | Show all posts
R2D2 replied at 5-9-2019 10:20 AM
dlm Twitter ada terpapar onwer cina tu

yang ni kan?


Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 10:25 AM | Show all posts
semalam masuk pasaraya kepunyaan cina, selalu dalam pasaraya tu pasang lagu cina, semalam masuk terkejut dia pasang lagu maher zain, x tau lah kalau ada kena mengena dengan isu BMF ni, tapi terkejut lah sebab x pernah2 dia pasang lagu lain selain lagu cina
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Wowwwwwwwwwww... Aku kagum........ Penunggang to the max.. Hahahahahaha..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-9-2019 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
adda001 replied at 5-9-2019 10:25 AM
semalam masuk pasaraya kepunyaan cina, selalu dalam pasaraya tu pasang lagu cina, semalam masuk terk ...

Kerana duit pasang lagu nasyid pun sanggup
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 10:29 AM | Show all posts
lepas ni sure roti massimo 2 pack RM1.70
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 10:29 AM | Show all posts
mustafa ni bukan macam mydin kat singapore ke?
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
harizs replied at 5-9-2019 10:21 AM
Sbb suka menipu n hipokrit. Di sekolah2 siap angkat banner anti tulisan jawi.  Bab duit sembah p ...

So sebagai Muslim patut ke kita maki hamun tak tentu pasal pada non Muslim? Atau ada pendekatan dakwah yang lebih baik yang perlu kita laksanakan? Kenapa kita nak terus pecahkan perpaduan sesama kaum? Bukan ke lebih elok kita kembalikan keharmonian kaum2 sebab kita semua rakyat Malaysia. Kalau kita pun buat peel sama macam depa so apa beza kita dengan depa?
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by becir at 5-9-2019 03:29 PM

Erk..I g k.selangor in April mmg dah Ada pasaraya Mustafa ni..that time wonder gak mamak or melayu punya..tak tau la kot I nampak Mustafa pelanduk dua serupa that time
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.097476s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list