Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
675
View
17
Reply

Bila kawan komplen tak ada masa untuk hangout? how nak react?

[Copy link]

Author: adila39    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-9-2019 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by adila39 at 4-9-2019 04:29 AM

Pernah tak u all facing situation ni bila ur own friend complaint kat u and tetiba naik angin. I baru lepas kena marah dgn kawan i ni haaa.... i blur kejap.. hahahah

At age of early 40s still nak hangout lepak borak to have fun? i xtau to some, but my fun is home and doing what i like. If i feel like minum i will. If i feel going for a movie i will. But nak plan plan like girls night out ni... age now, i prefer sitting alone, drink and a 2hrs coffee break is enough. If nak fun go la holiday and i prefer w my family.

Caner eh?
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 12:22 PM | Show all posts
sape yg naik angin... dia ke u? takpaham.yg lain paham
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-9-2019 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu replied at 4-9-2019 04:22 AM
sape yg naik angin... dia ke u? takpaham.yg lain paham

eh sory ya... dialah my kawan tu... melenting habis. i blur and buat pekak.. malas nak argue mcm pakwe makwe pulak.. hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 12:32 PM | Show all posts
walaupun iols muda lg, tp mmg iols tak keluar lepak ngan kawan2. kalau imprmptu okay je, kalau plan2 ni tak suka, rasa terbeban

tp dorang faham je. kalau ajak pun ajak2 ayam je haha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-9-2019 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
awanysss replied at 4-9-2019 04:32 AM
walaupun iols muda lg, tp mmg iols tak keluar lepak ngan kawan2. kalau imprmptu okay je, kalau plan2 ...

err tapi kaka still think like 30 yrs old je.. hahahah.. adoi.. true. actually as we grow older, preference berubah. mybe my friend masih nak sama mcm me muda
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 12:45 PM | Show all posts
kawan u tu andartu ke? pesan kt dia pm ifanonline president andartu cariforum terkemuka.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-9-2019 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 4-9-2019 04:45 AM
kawan u tu andartu ke? pesan kt dia pm ifanonline president andartu cariforum terkemuka.

dah kawen. complete family. Cuma anaknya ada mild autism. Been a good listener.. years. Bab nak hangout je i x berapa boleh. I feel bad pulak. Rasa mcm mengata pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by yuki812 at 4-9-2019 01:21 PM

i pon sama cam u..jap lagi 40 dah.
kdg tu diorg ajak hangout merambu..sembang apa tu sume..malass rasanya.
nak kata perasan dah tua..idok ler. rasa fefeling hot bagai tu ada lagi..
lagi suka duk umah...mereput.
kalau kuar pon..ngn family je.
takpon..g lah mana2 sensorg..heaven rasa.
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
I pernah kena mcm tu.. X berkenan betul bila org stres lepas kat kita.. Tau le stres.. Masalahnya apa kena mengena aku ngan stres ko kan?? Eh.. Emo plak...

I diam je.. Pastu diam x berkutik.. Layan so-so.. Sampai dia realize sndiri la.. Pastu biasa depa ni x minta maaf pun.. Try hard nk amik ati blanja makan ke.. Citer hal lain ke.. Tetibe..

Ada je kwn mcm tu.. I phm kdg2 dia xde tmpt nk luah dia nye stres.. Dia nk hang out bukan sbb dia lupa dia dh 4 series.. Just nk keluar jap dari realiti yg x best yg dia tgh hadap skarang.. Walaupun balik nanti kena hadap balik dan x bleh lari mana pun.. I pernah je teman sesekali.. Tp bgtau dia.. X bleh selalu.. Sbb I pun jenis mcm u..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-9-2019 01:26 PM | Show all posts
yuki812 replied at 4-9-2019 05:19 AM
i pon sama cam u..jap lagi 40 dah.
kdg tu diorg ajak hangout merambu..sembang apa tu sume..malass  ...

i sama mcm you, i pun kdg i lupa i dah 40. Sbb i suka dgr lagu lagu baru and i pun masih pakai baju baju org muda cuma...lifestyle je berubah. I dah malas nak pegi jumpa kawan kawan just utk sembang ...ada tp when im free and mood nak lepakla.

ni kalau waktu kerja nak ajak lepak pastu i nak kena menapak...tidakla. Plus i pun rasa apalah sgt nak have fun kalau berdua je..baik i gi dating. Selalu dah lepak minum cuma dia expect having fun like how...i x sure
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-9-2019 01:32 PM | Show all posts
jeruklimau replied at 4-9-2019 05:22 AM
I pernah kena mcm tu.. X berkenan betul bila org stres lepas kat kita.. Tau le stres.. Masalahnya ap ...

i dah terbiasa sangat makan minum shopping on my own, so my kind of fun is when i freely buat apa i suka...tanpe perlu follow apa org suka. I mmg jenis suka on my own sejak sekolah belajar keje mmg i jenis boleh je get along memana tp utk stick bergroup ni i malas. cuma i rasa ...dia tak treat i pun kawan yg dah 20 tahun or 30 tahun..patut dah faham perangai i. Nak i je faham apa dia suka. duk ungkit dia je kena ketempat i. habis dah dia yg sibuk ajak jumpa. i x jumpa 10 tahun pun xd masalah. Sbb i tau dia ok je..and selalu je text or calls tanya khabar. And i rasa klu dia in issues ke i yg akan sanggup layan dia. Dia suka kawan jenis makan tempat cantik pastu tepek insta..with tag line having quality time with positive vibes. hmmm pada i tu semua fake. reality is when u willing to even wash your fren poops. xpayah nak tepek tepek fb ke apa...so sukatila...lbh suka buat hal i je. kawan kawan lain xdelah gini
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 02:08 PM | Show all posts
Edited by Meiizu at 4-9-2019 02:15 PM

ohhh  lepas baca smua ur reply lagi lah i bertambah paham...acctly bukan sebab umur je , faktor utama kawan u tu memang tak best
i pun dah 30++ , i ada 1grup wasap utk exofismate (tempat keje 5thn lepas, skrg kitorang semua dah resign keje tempat lain2, , dlm grup ni  ada 7org jer,

30an - 3orang
40an - 4org
status - semua kawin except me

start last yr dlm 3-4bln sekali kitorang jumpa dlm 4-5hours kat mcd ke high tea hotel kee tanpa husband/boyfriend/anak kecuali yg ada baby..kdg tak smua 7org ni dpt datang.

memang lah dah tua ni kita tak perlu keluar selalu...tapi kalau dpt kawan in real life bukan soc med sbenarnya best.  
kitorang pun takde sorang pun yg upload dlm ig or fb


Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 02:09 PM | Show all posts
Bila kawan komplen tak ada masa untuk hangout? how nak react?

menjawab soalan .... u tipu jelah dia tiap kali dia tanya balik rumah parent, jumpa kawan A,B,C,D , period pain
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-9-2019 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu replied at 4-9-2019 06:08 AM
ohhh  lepas baca smua ur reply lagi lah i bertambah paham...acctly bukan sebab umur je , faktor utam ...

i guess our wavelength x sama dah. i suka chill je.. dia pulak nak really have fun. so i xble follow. i punya fun minum teh tarik borak borak... shopping ni semua i penat nak ngikut from one shop to another. ble je.. tp bila banyak rules i jd x mood. we all usually few months sekali gitu lepakla... and i sorang je single... lain ada laki.. masalahnya yg ada laki ni yg sibuk nak hangout
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-9-2019 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu replied at 4-9-2019 06:09 AM
Bila kawan komplen tak ada masa untuk hangout? how nak react?

menjawab soalan .... u tipu jelah  ...

dia tau i mmg duk. umah je.. hahahaha.. tp. i sukaaa...

plus i tgh buat business plan sooo i mmg suka lepak je..and nak wat cemana... dpt kawan jenis suka lepak rumah
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 02:18 PM | Show all posts
adila39 replied at 4-9-2019 02:14 PM
i guess our wavelength x sama dah. i suka chill je.. dia pulak nak really have fun. so i xble foll ...

hurmmm i masuk je umo 30 tak selera dah shopping ramai2.
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 4-9-2019 01:26 PM
i sama mcm you, i pun kdg i lupa i dah 40. Sbb i suka dgr lagu lagu baru and i pun masih pakai baj ...

kdg kan ada org mmg jenis jupe face to face borak ke atau apa..baru puas.
mcm i..kalau borak kat wasap ngn sesape pon..laju je. sanggup stay up tak tido mlm pon takper..
kalau nk selalu ajak lepak..hah..tu tak ler. sskali..ok lah.
kdg bila boring sgt dah..semua xtvt i buat sendiri. hah..jointlah baking class ke apa ke..sendiri..pastu post kat grp wasap yg sekepala. then akan ada yg reply..
wei..sombong..apsal tak hajak..hehehe.
tp niat i post bkn nk fake. ntah..gitu kot cara i berkawan. dah mls nk ramai2. tp tetap nk share story ngn kwn yg rapat.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 04:42 PM From the mobile phone | Show all posts
i yang early 30 ni pon malas nak lepak dgn kawan2. iols prefer duduk rmh, tngok movie, minum kopi, kalo hujan tngok titisan hujan dari lepak dgn kawan2. kalo kadang2 jer tak apalah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094433s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list