Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4779
View
182
Reply

Isteri tak boleh terima keluarga suami.

[Copy link]

Author: copy_paste    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 4-9-2019 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
rosevelvet replied at 4-9-2019 12:54 AM
I ada kak ipar yg mcm tu. Tp i tau knp. Masa belum kawen abg wat balik kg kenalkan kt kitorang.  ...

Somehow org tua boleh 'scan' briefly perangai seseorg yg nak masuk jd ahli keluarga nya..

Ur father dh ada sense of negativity bila ur brother bwk balik bakal isteri ketika tu..

He accepted her in the family and redha sbb dh anak dia suka..

In this case,  ur sil is one ungreatful woman
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
copy_paste replied at 4-9-2019 01:28 AM
maksud aku bini dia x jaga dia la,x mcm aku kemas je ramai gadis yg mahu hehehehe...abg aku nampak ...

Selekeh itu pilihan ur brother..

I know ur sil tu teruk perangainya, tp penampilan ur brother tu x de kena mengena pon dgn ur sil..he chose to be that way..

Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Idgaf replied at 4-9-2019 04:07 AM
Haa kn? Nth2 yang dia ckp berduit tu duit wife dia. Kawan i selalu kne hina cakap perabis duit sua ...

I x faham dlm context isteri perhabis duit suami ni..

Banyak kali i baca, mmg dlm masyarakat melayu ni klu si isteri tu a housewife, x boleh nak belanja guna duit suami ke? Klu dah itu pilihan si anak lelaki, kenapa perlu ada mengata isteri pakai duit suami?

Sungguh i x faham dan i sgt x suka ideology mcm ni.

Perkahwinan tu kan suatu perkongsian, berkongsi lah asal x smpi tahap memudaratkan..

Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 4-9-2019 03:53 PM
Suka baca komen chuols ;) bijak ni. Boleh tambah lagi satu kan

Gapodio tuh..tambah lai satu??

iouls tak paham la chuols ..tambah nasi ek??
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
ajinomotonosuga replied at 4-9-2019 05:27 PM
Gapodio tuh..tambah lai satu??

iouls tak paham la chuols ..tambah nasi ek??

Tidakkkk...tambah MN...
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
copy_paste replied at 4-9-2019 04:22 PM
mmg dia jenis x suka bergaul,bila baca mengenai Narcisistic tu mcm ada kena skit la

Uat2 malu lak chuols ni. Macam kisah sendiri je
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
pinksarah replied at 4-9-2019 04:58 PM
Somehow org tua boleh 'scan' briefly perangai seseorg yg nak masuk jd ahli keluarga nya..

Ur fa ...

Indeed. Patutlah my late father xnk terima in the 1st place. And i ts kalaulah ayah masih ada, maybe abg i pun dh lm x balik kg. Sbb ayah jenis yg x reti tegur secara diplomasi. Ayah i kalu marah, dia marah jer. Ni in case perangai bini abg yg mcm tu lah. Xtaulah kalau ayah ada sheol x berani buat perangai. N i rs kalau ayah ada pun, abg x berani nk marah n meroyan kat mak. Ada jer kena jerkah ngn ayah. Dlm hal ni i lebih salahkan abg sbb dia sendiri yg xde telo
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
rosevelvet replied at 4-9-2019 04:45 PM
Mcm nk sokong jer cdgn ni.. Harus pasni buat baik ngn ipar duai sbb nk tarik follower

Hihihh...sinetron pinoy jadinya sis. Penuh babak maki tarik rambut
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 4-9-2019 05:31 PM
Tidakkkk...tambah MN...

MN? Multi nick ka? Multi nutrition?

Takkannn MeNapouse kutttt..hang ni biaq paw paw!!!

Siyes iouls tak faham
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
rosevelvet replied at 4-9-2019 09:34 AM
Indeed. Patutlah my late father xnk terima in the 1st place. And i ts kalaulah ayah masih ada, may ...

Psl tu klu nak lentur, biar sedari awal berkahwin..

Klu biar lama2 mmg susah..

I selalu percaya dgn instinct sebagai seorg manusia..

Mungkin juga klu late father u masih ada, mungkin masih terkawal..mungkin ur mom x terasa smpi ke tahap ni lah..



Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Bak kata org lain kena dengar pihak lain. Aku kalau lelaki sihat akal mental still nak kena "baby" nak kena siapkan mmg aku tendang je.

Diri sendiri tak boleh nak jaga pastu nak merempan kat keluarga.

Eh aku ada lah kawan yg bini dia jauh hati dgn family. Mulut mcm hangsuang. Bila pergi rumah ada je benda nak komplen. Emotional blackmailing mcm2 lagi lah buat.

Masing2 mmg lah tak ngaku. Dah berak merata. siapa nak ngaku tu taik sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
pinksarah replied at 4-9-2019 05:49 PM
Psl tu klu nak lentur, biar sedari awal berkahwin..

Klu biar lama2 mmg susah..

Yg x bijaknya my abg tu. Masa mak i suh dia tego bini jgn citer psl hal family kat org, heol petik nm mak ckp kt bini dia mak i yg ckp mcm tu... Xke baghal namanya tu. Sepatutnya dia la gunakan capacity as husbnd tego wife jgn duk citer kt org. Bukan petik nama mak. Bahhloll!!!
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 06:12 PM From the mobile phone | Show all posts
copy_paste replied at 4-9-2019 10:37 AM
(mintak pinjam duit tp x bayo ke, dtg umah main terjah2 ke.. buat reta abg chuols mcm reta sendiri ...

Dulu bini ko rasa terpulau sbb mak mertua asyik layan kak ipar sulung je..sekarang kak ipar pulak rasa terpulau sbb bini ko membawang tagteam dgn ipar no 2 pulak..
Elokla tu..kisah bini2 rupanya..tapi laki rajin pegi masuk campur..
Bagi akula..hal bini2 ni tak payahla org laki masuk campur..aku confirm abg ko bukan meluah sgt pun..yg lebih2nya mengutuk tu mesti bini ko n bini abg no 2 kan...hahaha..baru ku faham jln cerita..
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
copy_paste replied at 4-9-2019 09:28 AM
maksud aku bini dia x jaga dia la,x mcm aku kemas je ramai gadis yg mahu hehehehe...abg aku nampak ...

Nper die x bergaya sendiri..ptt bini mls lyn...diri sendiri pn x nk urus..

Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Cam nilah. Member aku ada mak mertua yg depan orang mcm malaikat. Tapi....

1. Menantu dok serumah diberi syarat boleh jumpa mak pak 2 kali sebulan.
2. 24/7 duduk rumah raya mesti dengan mertua juga
3. Bila pergi kenduri wajib kena ikut time dia. Kalau tak dia hamput depan org ramai. Kalau dia lewat takpe.
4. Suka kutuk semua org
5. Suka panggil org hitam legam. Kerap kali ckp depan menantu kulit gelap yg hanya org kulit putih saja lawa.
6. Kalau tupperware hilang dia tuduh org datang rumah ambil bawak balik.
7. Bekas or tupperware org bagi utk bawa balik dia buat harta dia sendiri.
8. Cincin pemberian menantu kepada anak minta tolong dia simpan, dia ambil bagi anak perempuan dia. Minta balik dia jerit.
9. Kalau pergi berjalan dia serta merta sihat.
10. Kalau anak menantu nak pergi spend time together dia akan ckp dia nak jatuh mati anytime.
9. Everytime dia tak puas hati dia mengadu kat anak perempuan kesayangan. Anak perempuan tu akan maki adik laki dan abang.
10. Everytime menantu perempuan balik rumah parents ada je hal dia suruh panggil balik.
11. Masa husband dia passed away siapa tunjuk macam gembira dia akan hamput org takde perasaan. Baru ni ada jiran dia meninggal tun M datang, punya posing muka menyeringai happy. Gila tak sensitif langsung pada keluarga arwah.

Banyak lagilah dia buat. Kesian kawan aku.

Bila dia mengadu menantu or anak tak balik jenguk org percaya mcm mana seorang malaikat boleh diperlakukan begitu.

Well....orang tak bodoh dan org tak jahat nak bukak pekung pada orang. So nilailah menantu tu hantu or keluarga mertua tu masalah sampai anak dan menantu menjauhkan diri
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 06:17 PM From the mobile phone | Show all posts
rosevelvet replied at 4-9-2019 10:11 AM
Yg x bijaknya my abg tu. Masa mak i suh dia tego bini jgn citer psl hal family kat org, heol petik ...

Ur brother x de pendirian dlm kes tu..

Org dulu kata, ibarat menarik rambut dlm tepung, rambut x putus..tepung x berselerak..

Klu dia berfikir panjang, cara teguran dkt bini dia pon ptt tanpa melibatkan sesiapa..

Dan andai dia matang, apa aduan mak..dia fikir dan pertimbangkan nasihat mak tu..sapa je yg x marah klu menyampai dgn cara mcm tu..dia memberi bayangan as if his mom batuapi..sgt lah x elok..

Kita dah berkahwin ni bukan budak2 main masak2/kawen2..klu dulu kurang matang, dh masuk alam berumahtangga belajar2 lah jd seorg yg bijak berfikir/bertindak..

Hiccups will always be there along the way, tp smpi bila nak berperangai kuat sentap..dgn mak sendiri pulak tu..
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
NurAlia14 replied at 4-9-2019 10:12 AM
Slh board la kalo die nk maki menantu pompuan dlm board ni..agaknye die x khatam thread fizo mawar ...

Haaaa kan.. baru je nk petik nama fizo omar .. siap canang lg nk ada akak ipo baru.. mmg mendapat le
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalo aku sound direct kalo ipar buat something yg libatkn  mak pak or adek beradek lain..kalo buat hal dgn abg aku,pandai2la dorg setel sendiri...
N kalo jenis yg xmasuk lak,maksud aku xsekepala,just be nice n hormat,ada nk ckp,ckpla,xde diam...
Utk kes tt,aku rasa kalo org da xsuka biar je la,pujukla mak tt utk buat dekk je dgn ipar tu,bukan buat sombong tp just kalo dia nk borak,baru borak,,,,,sbb ada stgh org lg naik kepala kalo org dok hadap ke dia,,
Utk option lain mgkin abg tt,ipar ,tt sbgai wakil adek beradek n mak blh duduk slow talk ke,tnya dr hati ke hati,bkn nk cari salah siapa,just sesi luah perasaan kedua2 pihak
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
copy_paste replied at 4-9-2019 10:37 AM
(mintak pinjam duit tp x bayo ke, dtg umah main terjah2 ke.. buat reta abg chuols mcm reta sendiri ...

Apoooo? Kes jeles sesama biras ke nehhh? Rempit nyaaaa...

Advise iols, dr tt duk canang2 citer kat porem ni lg elok la tt tegur sket bini tt tu supaya xyah la membawang citer biras sulung.. seeloknya dr membawang, pi la sheols  tanya biras sulung apasal menciik bebeno dgn sheols & biras no 2, lg afdal n telus. Dr kita speculate mcm, nanti mengundang fitnohh.. ingat ya, napsu pompuan ni 99, kekadang dr jeles tu boleh timbul mcm2, lebih2 lg dpt yg jenih xnak kalah..

Bila bertandang umah sesapa pun, kita harus tutup kan mulut , butakan mata & pekakkan telinga.. what happens in their house stays in their house.. xyah jaja2 citer x helok mcm ni kat biras or menantu yg lain sbb kita hanya bertandang shj.. full story hanya depa shj yg taw.. even duk skali ngan adik beradik pun kita x boleh kata kita tahu full story depa taw...
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 09:10 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 4-9-2019 10:58 AM
Dalam dunia serba sebenar tak semestinya macamtu
Bagilah nais macamana, still DAP nak halau melei ...

What goes around comes around kekdahnya.. if kita layan org baik, mustahil org layan kita x elok, tp if sesaja dia layan x elok, esok lusa dia sendiri mendapat.. karma has no menu, you get served what you deserve ... so dont do unto others what you dont want others do unto you gitohh

Pasal bab politik tu kim masuk bod isu semasa sana lorrr.. iols x gheti gebang politik kui3

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.084546s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list