Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4867
View
182
Reply

Isteri tak boleh terima keluarga suami.

[Copy link]

Author: copy_paste    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 4-9-2019 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Kadang tt.. kita ni hanya nampak salah buruk org. Kak ipar itu ini.. cer ipar lain biras tegur ajak bual mungkin dia ok. Mungkin ada yg dipendam x terluah.. jgn terus anggap kak ipar ni busuk.. kalau busuk sangat dah lama abg ko buang. Ni dah 14 tahun.. aku pun ada adik ipar sombong.. tapi aku borak je.  Walhal x sombong pun. Cuma ada problem kerja. Ajak borak semua citet
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-9-2019 10:37 AM | Show all posts
Kitty_catz replied at 4-9-2019 09:55 AM
Abes tu xyah la sebut perkataan cerai or best if dapat kak ipo baru.. dah masalah dia, bukan mas ...

(mintak pinjam duit tp x bayo ke, dtg umah main terjah2 ke.. buat reta abg chuols mcm reta sendiri ke... depan mulut manis, belakang mulut hansuang ke, dah dtg umah byk pulak ckp2 belakang mengata umah tak kemas, baju tak lipat, ank tak terurus etc, padahal bertandang baru 2-3 jam tapi macam duk sekali.. sampai tengok muka abg serabut pun dah kata mcm byk utang.)
yg kat atas tu mmg aku punya masalah aku dalam thread (selesa ke ipar duai tinggal bersama),tapi layan aje lah nak buat mcm mana lagi,


mula2 xde la masala sgt,xketara pun,cuma kitorg adik beradik x rasa dia sbg kakak ipar,
cuma bini aku selalu rasa terpulau sbb mak aku cuma layan dia je(ipar sulung),kalau bini aku cuba masuk mesti krik2......
ok bila abg aku no 2 kawin dpt la kak ipar y baru ni lain skit,jenis mcm kita2 jgk baru2 kenal dah boleh bawak borak gelak2 gurau2,bini aku seronok la xde la bosan da ada ipar yg boleh berborak bergurau.
masa ni la masalah,dia x selesa bila bini aku dengn ipar baru tu selalu lepak same,dah jd kes mak aku pun x suka bila diorg rapat2 sangat,jd sejak tu jarang la balik kg same,xleh bertembung.tapi time raya tetap bertembung jugak,
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-9-2019 10:41 AM | Show all posts
ajinomotonosuga replied at 4-9-2019 09:56 AM
Hakak ipo ko tuuuu..kne ghasokkk tuuu..

Ada jin nama Hans Solo..dia rasuk manusia jgn kawan orang ...

aku pernah nampak bini dia ada kesan lebam2 kat tangan,mungkin kena pukul kot,kalau da tahap mcm tu ko rase...
dulu aku ingt abg aku la yg teruk,kedekut,xbg nafkah cukup,pukul bini,tapi kalau dah bininye jenis x respek mmg mendapat la..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-9-2019 10:43 AM | Show all posts
pumpkingirl replied at 4-9-2019 10:04 AM
Tu rumahtangga abg u..jadi apa2 tindakan pun mestilah dari abg u..tak perlulah u nk jadi batu api ha ...

mmg rumahtangga dia,duit dia lantak dia la mmg aku xnk masuk campur,cuma bini dia xleh terima kami mcm keluarga sendiri.
kalau xtahu xpe ni dah tahu penyebabnya..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-9-2019 10:50 AM | Show all posts
NurAlia14 replied at 4-9-2019 10:25 AM
Aku percaya ade dendam dlm ht die sbb tu sume xkena..Ko buat xtau je dgn die..biar la die nk mesre ...


org lain kena mengalah,kena makan hati berulam jantung la....
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
copy_paste replied at 4-9-2019 10:50 AM
org lain kena mengalah,kena makan hati berulam jantung la....

Kalo itu blh buat semua org aman damai why not..kalo btl die slh,lmbat laun balasan akn dpt kt die...time tu ko bersorak la
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
I ade kenal seseorang yang lalui benda ni.. nasihat iols kat sheols, abaikan jelah and to mak u.. tolong jangan tambah luka.. like burukkan lagi abg or kak ipar tu.. kuasa doa seorang mak yg solehah tu Allah dah janji.. so suh mak doakan yg baik2.. dan u pulak dah xpayah tanya mak nape abg xbalik kak ipar xbalik bla bla bla.. if mak cite pasal abg or kak ipar u just suh mak doakan baik2 je..

Sbb bila mak cakap buruk pasal anak, maka celakalahhhh anak itu.. so mak kena sabarlah.. Anak2 yang lain kan ada... kalu abg kena musibah dpd kata2 mak, uols sekuarga jugak yg susah nanti..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-9-2019 10:52 AM | Show all posts
krustykrab replied at 4-9-2019 10:26 AM
Tak perlu la nk layan mcm royal...apa sbb sebenar gaduh sbb mesin basuh ampaian penuh tu, aku x fa ...

xpernah sindir pun,yerlah mmg la gaduh,dia nak basuh baju tapi org lain dah guna dulu,pastu dia nak sidai baju dah ada org lain letak dulu,dia rasa diketepikanla,kami ni mcm org luar, kalau jiran sebelah buat rumah ko mcm rumah sendiri ko marah x? mcm tu la dia rasa ahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 10:52 AM | Show all posts
copy_paste replied at 4-9-2019 10:21 AM
14 tahun kawin dah jenuh bincang,bini jenis keras kepala xnk dengar ckp,
aku ni jenis fikir posit ...

akk doakan semoga 1 masa kakak ipar awak berubah
mana tau..sabar dan bykkan sabar.doa kan baik2 sbb
kamu sekeluarga yg tau dan rasa mcm mana kan..
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
untonglah abg ko..kepam busuk tak terurus pon..at least bini tak merenyam cari lain.
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 10:57 AM | Show all posts
daku nasihatkan.. tak perlu campur.. lantak la dia nak jadi apa.. itu rumah tangga dia..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-9-2019 10:58 AM | Show all posts
iminidin replied at 4-9-2019 10:30 AM
lamaaaa gilerr kawen dah 14 tahun baru abg tu nak luahkan perasaan..
kira mcm dah sebati dah jiwa d ...

yg aku tahu 1 benda je,abg aku selalu balik dia je,sebulan sekali kadang2 sebulan 2x,ada komitmen kerja kat kg,mmg hidup xde life la bila ujung minggu payah nak plan,mungkin la sbb tu?
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Kitty_catz replied at 4-9-2019 09:05 AM
Kena denga both sides.. sometimes punca dia dari kita sendiri

Mcm mana kita layan org, mcm tu la  ...

Dalam dunia serba sebenar tak semestinya macamtu
Bagilah nais macamana, still DAP nak halau meleis. Tak gitu
Biasa kalau kita main baling duit, semua jadi nais. Akhlak sebenar you boleh tolak tepi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-9-2019 11:03 AM | Show all posts
umbut replied at 4-9-2019 10:36 AM
Kadang tt.. kita ni hanya nampak salah buruk org. Kak ipar itu ini.. cer ipar lain biras tegur ajak  ...

dah 14 tahun xkan la xde ahli keluarga ajak borak,dia layan mcm org luar,kalau dengan adik beradik dia elok je gelak2,adik beradik dia pun elok je layan kami normal dan mesra,mula2 tu kami anggap tu karekter dia je,
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
copy_paste replied at 4-9-2019 09:28 AM
maksud aku bini dia x jaga dia la,x mcm aku kemas je ramai gadis yg mahu hehehehe...abg aku nampak ...


U fikir bila kahwin isteri jadi orang gaji ke?
Suami punya diri, seluar baju dia tak tau urus sendiri ke? Semua harap isteri?
Isteri tak iron baju, tak pandai iron sendiri ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-9-2019 11:09 AM | Show all posts
NurAlia14 replied at 4-9-2019 10:52 AM
Kalo itu blh buat semua org aman damai why not..kalo btl die slh,lmbat laun balasan akn dpt kt die ...

ni bukan soal balasa,tapi ni soal penerimaan,ok xpe dia nak buat karekter mcm tu,
dia nak tarik muka ke,dia nak touching ke xpe xde masalapun sbb kami x harap duit dia harta dia xde sangkut paut pun,
cuma bila dia buat perangai mak aku x senang hati,xkan la ipar duai lain nak buat biasa je bila tengok mertua x senang duduk.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-9-2019 11:11 AM | Show all posts
sheqim replied at 4-9-2019 10:52 AM
I ade kenal seseorang yang lalui benda ni.. nasihat iols kat sheols, abaikan jelah and to mak u.. to ...

yg selalu di tanya siapa balik x balik tu aku,aku jarang balik sbb aku x kerja kat kg,

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-9-2019 11:12 AM | Show all posts
ikanmasin replied at 4-9-2019 10:52 AM
akk doakan semoga 1 masa kakak ipar awak berubah
mana tau..sabar dan bykkan sabar.doa kan baik2 s ...

amin,semoga dia sedar lah,dia lebih beruntung dari kitorg ni...
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
copy_paste replied at 4-9-2019 10:41 AM
aku pernah nampak bini dia ada kesan lebam2 kat tangan,mungkin kena pukul kot,kalau da tahap mcm t ...

Eeeiii pukui biniii..dayus tauuu

Mcm ex zana jen haaaaa..masa awal kenai amboiiiii dek zana ..puji lambong..kutuk jntan lain asik nk pegang pegang tapi ex tu respek kunun haaa..

Bila dah kawinnnn...baru taw

Jntn pukui bini ni salu jenis penakut..kuat fear..esp dgn jantan lain

Sebab terlalu takut n takmo oang tau depa act violent so konon bio oang tau dia berani

Walhal brrani ni sebenonya kne kuat self control..sabar..sabarrr

Ko tau apa pun takkan jatuhkan nilai ko..ko tauuuu nilai ko sendiri..bio satu duniaaa kutuk..setitik pun nilai ko tak jatuh so nk marah pesai?
Klo ko malas..cakap je ko malas..oang lain rajin lantak depa

Dah malas so sundri mau ingat..oang mkn nasi arab...ko mkn nasi ngan garam..dahh

Why komplen? Whyyyyy komplen? Orang nk kutuk sb tk mcm depa?  Depa mkn nasi arab pun jadi taikkkkkk..busukkkkk laaa k?

Kentot bau kambing..wekkkkk

Duk tahann pendam nk respon tatau .konon sabar tp hati terbakar..last last naik tangan!

Laki kne tau camna hati kering..tinger koli..masuk kiri kuo kanan..penat bebel kang stop la dia..suami punye self education kne ngetop

Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
When we feel unimportant...mende remeh or trivia pun kita pungut..we being pariahhhh

Masalah nya tiap saat kita nk RASA kira wujud..exist nnnnnnn IMPORTANT!!!

Duniaaaaa lihatlah AKUuuuuu  gitu

Esp yg berSTATUS..anak..ibu..ayah..isteri..suami..majikan..buruh..semua ada SELF EGO..semutttt pun ada!

Pepandai lah bagi bagi masa tu ..bio sikit masa TAPI BERKUALITI... bio persuasive..puji untuk senangkan hati dia when due..ikhas beri pe pun..tak harap balasan

Memula special..lelama biasa..sebatu kentot pun dah tauuuu tu laki bini aku

So camna nk buat special tiap saat smpai mati?

Mak tu rasa tak special..kne make she feel spesel ..bini ramai leh cari tp mak satu je dunia akhieat haaa oang tuaa ni sme kne puji jek senyum.leborr..rasa USAHA depa poloh tauuunn berbaloiiiii ok

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.204025s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list