Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4892
View
182
Reply

Isteri tak boleh terima keluarga suami.

[Copy link]

Author: copy_paste       Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-9-2019 07:44 AM | Show all posts |Read mode
Edited by copy_paste at 6-9-2019 07:17 AM

ni bukan cite pasal isteri aku,tapi isteri abang aku iaitu kakak ipar.diorg dah kawin 14 tahun tapi kak ipar sampai skrg x anggap kami ni adik beradik,mak,ipar,beras sebagai keluarga,dia anggap mcm org luar,kitorg pun x rasa dia mcm keluarga sbb cara dia bergaul mesra x mcm keluarga,

Memula ingat itu hanyalah perangai dan kebiasaannya,tapi dia sendiri dah mengaku kat suami dia yg dia xleh terima keluarga suami,sbb tu abg aku x tahan terus cerita kat adik beradik pasal ni.
lagi 1 dia x respek abg aku sebagai suami,duit nak tapi xnk dengar ckp,kuat merajuk,touching,melawan,buat mak mertua menangis..mcm2 lg la,kawan2 abg aku pun perasan.



dulu aku ingt abg aku kedekut dengan bini dia sbb dengan aku pun dia kedekut berkira,rupa2nya bini dia suka memboros.
kalau pendapat peribadi aku buat diri aku sebagai adik ipar lebih baik cerai,kot dpt kakak ipar baru yg happy kan best.Tapi kalau bagi diri dia kena fikir la kemana hala tuju perkahwinan tu,
,kitorg yg ipar ni bila dah tahu benda mcm ni buat xkisah je lah berlakon xde ape2,tapi kalau mak aku menangis pasal dia  ,bini aku xnk mengalah minta maaf dah,aku xleh nak buat apa2 sbb bukan salah kitorg.

boleh je buat xtahu,sbb kitorg xharap ape2 pun dari dia,cuma bila dia buat hal mak aku xsenang hati la,menantu lain xkan nk buat xtahu je bila mertua x senang hati,dah bila jd mcm tu menantu lain kena soal selidik ade ckp ape2 ke sampai dia touching mcm tu...

aku rasa apa yg x kena mungkin sbb terlalu kerap balik kg,kalau korg selalu balik rumah mertua boleh stress tak?

pada aku mmg tak baguslah cerita aib bini kat org lain,tapi dia nk mengadu kat sape lagi,nak mengadu kat mak sendiri pun ,mak sendiri backup menantu dia...
tp 1 sebab yg buat abg aku meletup adalah bila bini dia ckp dengan mak mertua pun xsuka padahal mertua tu selalu backup dia..

mesti korg rasa pelik xde angin xde ribut tiba2 jd mcm tu,ni bukan tiba2 tp dari dulu lagi mcm tu cuma kitorg baru tahu je,
aku cuba fikir positif,bini dia stress sbb suami dia kerap ajak blk kampung sebulan 2x, life sendiri lagi,nak berkejar blk kampung lagi,hal2 lain lagi.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 08:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Narcisistic tu. Bawalah check up
Eh..aku plak yang cakap
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-9-2019 08:24 AM | Show all posts
KIM.K replied at 4-9-2019 08:08 AM
Narcisistic tu. Bawalah check up
Eh..aku plak yang cakap

apakah itu,adakah sejenis penyakit???

Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 08:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Kak ipar tak bg sebab ke kenape die tak terima family korang? Takkan saje2 je menggila cmtu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-9-2019 08:35 AM | Show all posts
aurorayasmeen replied at 4-9-2019 08:30 AM
Kak ipar tak bg sebab ke kenape die tak terima family korang? Takkan saje2 je menggila cmtu..

dari awal mmg mcm tu,ingatkan perangai dia mmg mcm tu.
buat xtau jelah kalau dia dah mmg mcm tu,rupenye kelakuan dia mcm tu sbb xleh terima ahli keluarga suami dia,
ibarat mcm dia cuma nak kawin dengan suami dia je yg lain xperlu ada.
kalau dengan anak yatim piatu sebatang kera xpe lah jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 08:43 AM | Show all posts
sebelum kawin tu ok ke tak dgn bakal keluarga suami..
dah kawin 14 thn msh tak nak terima keluarga suami..
takde bgt apa2 punca jd mcm tu..
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 08:44 AM | Show all posts
xkan sbb xmesra je nak crai?
bukannya curang2
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 08:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Jgn jump into conclusion dlu..Ade org xterima keluarga mertua sbb adik ipar n mak mertua die pnh ckp yg teruk kt menantu yg buatkn menantu jauh hati berdendam...adik bradik mana nk terima kalo tahu abg dorg yg slme ni dorg puja rupenye buat bnde xelok..ko yakin ke abg ko tu baik kakak ipar ko tu kaki joli?selame yg aku tau,org laki mmg akn slhkn pompuan n cite buruk psl pompuan pdhal die sdri yg loser pompuan survive sume pakai duit sdri..so my suggestion,check dlu perkara sbnr
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-9-2019 08:47 AM | Show all posts
ikanmasin replied at 4-9-2019 08:43 AM
sebelum kawin tu ok ke tak dgn bakal keluarga suami..
dah kawin 14 thn msh tak nak terima keluarga  ...

sblom kawin lagi mmg x mesra dengan keluarga suami
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by rosevelvet at 4-9-2019 08:56 AM
copy_paste replied at 4-9-2019 08:35 AM
dari awal mmg mcm tu,ingatkan perangai dia mmg mcm tu.
buat xtau jelah kalau dia dah mmg mcm tu,r ...


I ada kak ipar yg mcm tu. Tp i tau knp. Masa belum kawen abg wat balik kg kenalkan kt kitorang. Ayah x setuju sbb jauh. Mak i ok jer. Tp sbb ayah x suka, mak i diamkan. Abg tau ayah x suka. Dia bg tau kak ipar (ms tu blum kawen lg) pastu break kejap. Aku pujuk kak ipar. Dorang ok balik n kawen. So parent i mengalah. Anggap mcm anak sbb dh kawen. Tp sheol plak bdendam sbb sheol tau org x suka sheol dulu. In fact ms kawen mak i bg hadiah gelang kat sheol sbb mak dh anggap mcm anak. Skang dh 20 thn kawen gitulah sheol. Balik kg tarik muka depan kami. X bcakap n x bgaul. Dgn mak i pun sheol acuh x acuh. Kalau dia tgh duk kt kusi, mak i duk tepi sheol, sheol akan beralih duk tpt lain. Siap citer kak ipar dh buat istikarah tp x nmpk muka mak i. As if nk ckp dia x leh terima mak i. I senang jer.. I pujuk mak i ckp... Kita anggap jer dia tu org gila. Byk la kes yg sheol buat abg n mak bgaduh sbb dia. Pastu siap buat baik dgn sepupu i yg lain citer psl adik beradik kitorang. Sampai mak i ckp kalau abg i tu anak buah dia, mmg dia xkan pijak dah umah abg... Betapa mak i terasa dgn abg i. After all yg sheol buat kt mak, I dh hilang perasaan kt sheol. Syg xde, benci pun xde. I rs kalau sheol mati pun i x rasa apa
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 08:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Cuba cek balik ko ngan adik beradik ko apa silap. Kdg ko yg buat kak ipar jauh hati..  sebab x mesra.. nak yg mesra.. mungkin itu karakter dia... tanya abg bahagia ke idak. Sapa ko nak kena pilih kak ipar yg mana
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 09:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Tambah sket lg, kalau nk duit tahu plak nk minjam duit mak. Pastu x reti nk byr. Pinjam bukan sikit. 20k. Tp byg nk byr pun x nmpk. Hidup mewah. Sian mak.. Nk mintak suh byr kan dia takut abg merajuk.
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 09:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Kena denga both sides.. sometimes punca dia dari kita sendiri

Mcm mana kita layan org, mcm tu la org layan kita..

Lgsatu xyah la family jd batu api suh abg TT tu cerai berai ke apa.. dah 14 tahun kut, ada anak2 lg.. pandai la depa settle masalah rumahtangga sendiri tanpa campur tgn kuarge
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
'beras sebagai keluarga'

Beras mmg x blh diterima sbg keluarga..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-9-2019 09:11 AM | Show all posts
NurAlia14 replied at 4-9-2019 08:45 AM
Jgn jump into conclusion dlu..Ade org xterima keluarga mertua sbb adik ipar n mak mertua die pnh ckp ...

selama  ni ingatkan abg aku la yg teruk,kedekut x jaga kebajikan bini,rupanya dia mngsa keadaan,mak mertua ok je dia adalah menantu yg disayangi dan diutamakan sampaikan menantu2 lain terasa,anak2 dia pun bg lebih,kiranya kalau dia terasa ke,kecik hati ke mmg menantu lain dipersalahkan,kalau mak aku kecik ati sbb dia menantu lain disalahkan jugak..
selalu jadi masalah bila time raya,semua ahli keluarga berkumpul,mmg akan jd masalah sbb sorg xleh nak bercampur
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-9-2019 09:15 AM | Show all posts
rosevelvet replied at 4-9-2019 08:54 AM
I ada kak ipar yg mcm tu. Tp i tau knp. Masa belum kawen abg wat balik kg kenalkan kt kitorang.  ...

ape yg ko rasa aku pun rasa,xde rasa apa2 sbb perlakuan dia mcm org luar,
padahal kalau berkumpul semua dia cuma boleh rapat dengan mak aku je,tp dalam diam dia bgtau laki dia x suka dengan mak mertua dia,
apa punca xtau la mungkin xleh terima org lain sbg ahli keluarga selain adik beradik sendiri atau x selesa dengan budaya keluarga kami.
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
I lebih tertarik statement u yg anak2 and bang u MCM 'sak** nampak tak terjaga". Meaning what? Diaorg busuk kepam tak Mandi? Kalau betul camtu, APA fungsi your brother, patung cendana ke? Dia sendiri tak boleh urus diri sendiri Dan pantau anak2 walau dia kerja Takleh nampak anak Tu membesar MCM mana ke?? Btw, perkataan saka* Tu dah xleh guna lagi zaman sekarang. Tu racist namanya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-9-2019 09:18 AM | Show all posts
umbut replied at 4-9-2019 08:57 AM
Cuba cek balik ko ngan adik beradik ko apa silap. Kdg ko yg buat kak ipar jauh hati..  sebab x mesra ...

aku pulak yg  nk kena tanye,memula aku ingat itu karekter dia,bila suami dia yg cerita sendiri al sebenar baru lah sahih kenapa dia berperangai mcm tu,bukan dengan aku je dia mcm tu,dengan ahli keluarga lain pun dia mcm tu,cuma dengan mak aku je dia berlakon buat2 suka,dengan org lain sembang tanye sepatah jwb sepatah,kalau aku blk kg jika dia ada sekali serupa mcm dia xde,xbertegur kalau xde benda penting nak tegur
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-9-2019 09:24 AM | Show all posts
Kitty_catz replied at 4-9-2019 09:05 AM
Kena denga both sides.. sometimes punca dia dari kita sendiri

Mcm mana kita layan org, mcm tu la  ...

cerai ke xcerai ke tu masalah dia,aku xnk kalau ada apa2 masalah menantu lain dipersalahhkan,
laki bini gaduh sampai kami pun nampak,bukan takat nampak je sampaikan menantu lain dipersalakan,apa yg salah? salah la kot menantu lain x layan dia mcm puteri,
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-9-2019 09:28 AM | Show all posts
becir replied at 4-9-2019 09:15 AM
I lebih tertarik statement u yg anak2 and bang u MCM 'sak** nampak tak terjaga". Meaning what? Diaor ...

maksud aku bini dia x jaga dia la,x mcm aku kemas je ramai gadis yg mahu hehehehe...abg aku nampak selekeh mcm cina bukit,(selekeh tp byk duit) pakaian pun kusam je,
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.136509s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list