Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1490
View
29
Reply

HELMET APA YG MENJADI KEGILAAN?

[Copy link]

Author: kakakko       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-9-2019 11:34 AM | Show all posts |Read mode
Salam uols.

Hajat di hati nak hadiahkan helmet buat encik husband untuk harijadi dia nanti. So boleh suggest tak brand helmet yg tengah IN? Nak yg fullface. Bajet bawah 600 jeee... Ada tak?

Dok survey AGV. Okay ke tidok?
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols sedap Biltwell
Chouls nak beli kat mana?
Kena try test gak tu.. kdg pakai tak sedap
Kalau beshe2 kyt pun ok dah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-9-2019 11:52 AM | Show all posts
VespaSilbe replied at 3-9-2019 03:49 AM
Iols sedap Biltwell
Chouls nak beli kat mana?
Kena try test gak tu.. kdg pakai tak sedap

Uih first time dengar ni. Kakakaka. Husband xpernah sebut pulak jenama ni. Biasa dia sebut Arai, Shoei, AGV je. KYT taknak katanyaaa..

Tak tau nak beli mana.. Tapi area rumah iols ada 1 kedai famous jugak laa.. Memang nak kena hangkut husband sekali ni. Tak boleh nak surprise sangat. Tak muat nanti naya..
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 11:56 AM | Show all posts
huntongla asben...
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Helmet steng..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-9-2019 12:07 PM | Show all posts

Hahahahahahaha. Moga niat ni tercapailah bos.. Tak tau nak bagi apa dah selain tools and barang2 hobi ni. Nak beli tie, tak pakai tie pulak..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-9-2019 12:07 PM | Show all posts

Dah buang pulak helmet steng. Kalau tak bagi hak tu je lah. Spray baru
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
kakakko replied at 3-9-2019 12:07 PM
Dah buang pulak helmet steng. Kalau tak bagi hak tu je lah. Spray baru

Dia paksi moto ape?
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 12:25 PM From the mobile phone | Show all posts
kakakko replied at 3-9-2019 11:52 AM
Uih first time dengar ni. Kakakaka. Husband xpernah sebut pulak jenama ni. Biasa dia sebut Arai, S ...

Bell pun glamer gak.. Biltwell tak glamer kat sini
Hat taw je taw
Boleh dok iols nak suggest rider's garage
Kawan meols beli helmet lain pun last2 pakai Biltwell gringo s gak.. walaupun ada koleksi bell
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-9-2019 01:42 PM | Show all posts

250 je uols..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-9-2019 01:43 PM | Show all posts
VespaSilbe replied at 3-9-2019 04:25 AM
Bell pun glamer gak.. Biltwell tak glamer kat sini
Hat taw je taw
Boleh dok iols nak suggest rid ...

Ya2. Bell tu pernah jugak dia mention.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 04:10 PM | Show all posts
dia pakai saiz apa? beli ja Nexx , HJC, LS2 brand ni ada full face bawah RM600. BELL Qualifier pun bawah RM600
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 09:44 AM | Show all posts
tgh in skrg KYT kot

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-9-2019 12:43 PM | Show all posts
hyphrigian replied at 3-9-2019 08:10 AM
dia pakai saiz apa? beli ja Nexx , HJC, LS2 brand ni ada full face bawah RM600. BELL Qualifier pun b ...

Okay thanks. Dah tunjuk Qualifier tu. Dia macam berkenan je.

Btw kalau beli kat Shopee okay ke? Macam tak ramai je beli helmet mahal2 kt Shopee. Risau pulak..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-9-2019 12:44 PM | Show all posts

Tuan badan tak berkenan..
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 09:13 AM | Show all posts
kakakko replied at 4-9-2019 12:43 PM
Okay thanks. Dah tunjuk Qualifier tu. Dia macam berkenan je.

Btw kalau beli kat Shopee ok ...

ok je, asalkan ngam
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 04:30 PM | Show all posts
kakakko replied at 4-9-2019 12:43 PM
Okay thanks. Dah tunjuk Qualifier tu. Dia macam berkenan je.

Btw kalau beli kat Shopee ok ...

ok ja beli di Shopee, tapi pastikan saiz tu ngam. BELL Qualifier tak ada lagi yang tiruan macam Arai dan Shoei.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-9-2019 10:33 AM | Show all posts
hyphrigian replied at 10-9-2019 08:30 AM
ok ja beli di Shopee, tapi pastikan saiz tu ngam. BELL Qualifier tak ada lagi yang tiruan macam Ar ...

okay thanks
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 11:41 AM | Show all posts

errr..satu lagi brand, Nolan well known brand jugak. Nolan N64 murah jugak bawah RM600, made in Italy, tapi agak berat sikit sebab helmet bawah 600 ni kira beginner. Kalau nak carbon apa semua siap la dua ke tiga ribu untuk sebijik helmet.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 10:31 AM | Show all posts
tips nak beli helmet utk husband awk:

1) tgk helmet mcm mana yg dia gemar. full face ke? open face ke? helmet skrg dia pakai brand apa dan jenis apa?

2) size. kalau nk surprise, tgk brand yg dia pakai skrg. cthnya dia helmet skrg Arai size M (57-58cm), cari la size dalam lingkungan tu jugak.

3) brand. setiap brand ada significant dia tersendiri. cthnya, Agv rupa dia tajam sikit nampak garang. Bell pulak bulat lebar sikit nampak comel2 sikit. Ni kena ikut taste husband awak la.

ni antara brand yg famous sekadar utk awk buat research..
budget rendah: Bell, Kyt, Arai, Shoei, Hjc, Zeus, Givi
budget tinggi: Agv, Nolan, Shark
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.110950s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list