Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6814
View
81
Reply

Cerita seram di tengah hari ( update 4 Sept 2019)

[Copy link]

Author: theflash    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-9-2019 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by theflash at 4-9-2019 12:27 PM

Masa tahun 2016 , aku pi masuk kebun sawit. Saja nak belajar selok belok menanam sawit dan nenas. Sebab tanah gambut ni teknik dia nak tanam haruslah lubang dalam lubang. Ko jangan fikir lucah ye dik.

Masa tu jam 1.13 tengahari macam tu la. Elok tengah rembang aku duk berdiri tengah kebun yang baru di bersihkan. Jadinya memang lapang.

Azan Zohor. Aku pun waktu tu rasa, time out ! Panas lit lit. Dahlah masuk pakai seluar pendek. Kah kah. Tengah aku kemas cangkul, parang dan bekas racun, bahu aku dicuit.

Berdiri seorang pakcik, mukanya cerah dan janggutnya putih sejengkal.

Pakcik tu hanya depakan tangan ke depan dan tunjuk pergerakkan angkat takbir . Aku syak dia nak ajak pi surau . Aku cakap akan menyusul, lagipun badan kotor dan berseluar pendek.

Aku tengok pakcik tu menyusur celah celah batang sawit tu laju betul. Aku tunduk, nak ambil cangkul. Bila aku paling, dah lesap pakcik tu !

Kemudian, baru aku tersedar, datang mana pakcik tu! Di tengah kebun. Tempat lapang. Surau dengan kebun aku ni jauh dan arah dia pergi tu betul dah, tapi elok ikut jalan tar. Cepat.

Tak logik.

Tak pasal tengahari tu aku meremang.

Tapi  ini baru pertemuan kali pertama.

Heh .

Nanti aku sambung.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Cepat sambung tt...
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 12:07 PM | Show all posts

parkinggg
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 12:10 PM | Show all posts
indah nian istana bunian
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 12:12 PM | Show all posts
pat ah sambung
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Yes! The return of the flash! Tengahari pun ade ek
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 12:39 PM | Show all posts
hi flash .. lama betul tak nampak u posting kat cari. sihat ? keep up with your horror stories . i suka sangat . teringat thread u pasal kuil hindu kat depan rumah ke hapa tah namanya tu. i dok repeat baca sampai terbawa dalam mimpi .
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 12:46 PM | Show all posts
menarik

sambung sambung
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 01:29 PM | Show all posts
wow..flash is here!!!
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 02:00 PM | Show all posts
aku masuk              
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 02:37 PM | Show all posts
bagus ada makhluk Tuhan yg peringat kita
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku berkuntum kat sini.. The Flash is back gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 03:19 PM | Show all posts
yass. ada cerita baru dari flash
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 03:24 PM | Show all posts
Nak kena tunggu sambungan la pulak.....
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 04:04 PM | Show all posts
nk join gak..
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 04:44 PM | Show all posts
cerita sekerat jalan.. ang nie leceh la bang..
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 04:56 PM | Show all posts
sambung please
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 04:59 PM | Show all posts
laaa budak niii, hilang plak diaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 12:10 AM | Show all posts
aku penah kena ganggu waktu siang.....hari sabtu dlm kol 1-2 petang....time tu aku sorang2 kat office...giler babeng.....hantu2 pun operate 24x7 mcm call center plak
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 05:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Baru katam kisah sihir siam flash kat thread sebelah.. scary hihihi
tengok2 muncul thread baru... keep it up.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.104345s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list