Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6898
View
1298
Reply

~Relax Pekena Pasemboq V120~Salam Maulidur Rasul 1441H

[Copy link]

Author: sfhzuraz       Show all posts   Read mode

Post time 2-9-2019 01:17 PM | Show all posts
sfhzuraz replied at 2-9-2019 01:14 PM
kt situ byk thread politik matt. pasal politik mmg sampai bila2 pun org amik tau. sama kt bod gosi ...

memang lah thread politik dan gossip ramai orang minat...
minat baca dan juga minat nak komen juga...


Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2019 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
sfhzuraz replied at 1-9-2019 04:25 PM
@amiraira @kerisnaga @mattzzx @ciksurie @anniez08 @bianglala @SirihPinang @Fantagiro79
@cintan66 @ ...

Terima kasih kaka jemput n..
Salam maal hijrah kaka..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2019 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Hai.. kebetulan iols pegi jalan2 ke penang dari 28 sampai la 31ogos baru2 ni. iolss try gani ngan hussain pasembur, tapi pada iols pasembur hussain lagi sedap.

Tiap2 hari makan selama kt sana. Ni dah balik johor rasa nak terbang balik ke penang demi pasembur

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2019 04:56 PM | Show all posts
TerataiMelur02 replied at 2-9-2019 03:42 PM
Hai.. kebetulan iols pegi jalan2 ke penang dari 28 sampai la 31ogos baru2 ni. iolss try gani ngan hu ...

apa yang best sangat pesembur tu?

Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2019 05:05 PM From the mobile phone | Show all posts
mattzzx replied at 2-9-2019 12:58 PM
lengkong suka makan apa kat penang?

Matt, saya suka pasemboq. Kuahnya sedap lah tak tau buat macam mana.


Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2019 05:13 PM | Show all posts
Lengkong replied at 2-9-2019 05:05 PM
Matt, saya suka pasemboq. Kuahnya sedap lah tak tau buat macam mana.

pasemboq sedap atas kuahnya kan... Lengkong nak cuba buat kuah pasemboq?

matt pun dah lama tak makan pasemboq


Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2019 07:47 PM | Show all posts
sfhzuraz replied at 1-9-2019 09:17 PM
silakan masuk carly. nti klu kaka free nk up post utk hari malaysia. in syaa Allah 2-3 hari lg kot ...

baik.. nanti carly joint
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-9-2019 09:10 PM From the mobile phone | Show all posts
mattzzx replied at 2-9-2019 01:17 PM
memang lah thread politik dan gossip ramai orang minat...
minat baca dan juga minat nak komen jug ...

dah jd lumrah hal2 politik sentiasa dpt perhatian walaupun isunya hal remeh.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-9-2019 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
anniez08 replied at 2-9-2019 03:16 PM
Terima kasih kaka jemput n..
Salam maal hijrah kaka..

sama-sama n
salam maal hijrah juga buat n
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-9-2019 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
TerataiMelur02 replied at 2-9-2019 03:42 PM
Hai.. kebetulan iols pegi jalan2 ke penang dari 28 sampai la 31ogos baru2 ni. iolss try gani ngan hu ...

hi, terima kasih masuk singgah sini. teratai pegi penang time cuti2 public holiday jammed tak kt sana. beli pasembur kt sana sepinggan berapa?rasanya boleh tahan mahal jgk kan harga pasembur. sy ni jaga bod penang tp duduk kt selangor.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-9-2019 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
carly_lah replied at 2-9-2019 07:47 PM
baik.. nanti carly joint

sebenarnya sebelum cuti hari malaysia ada lg 1 cuti iaitu cuti besday agong. klu sempat esok kaka up. btw kt bod f1 sanun ada teka lg minggu ni.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-9-2019 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
anniez08 replied at 2-9-2019 03:16 PM
Terima kasih kaka jemput n..
Salam maal hijrah kaka..

n klu n nk post ucapan bergambar hari merdeka pun kaka masih terima hingga jumaat ni.
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2019 10:56 PM | Show all posts
sfhzuraz replied at 1-9-2019 04:25 PM
@amiraira @kerisnaga @mattzzx @ciksurie @anniez08 @bianglala @SirihPinang @Fantagiro79
@cintan66 @ ...

terima kasih kaka .
harap masih tak terlewat untuk buat ucapan Selamat hari Kebangsaan yang Ke 62 ..















Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2019 11:01 PM | Show all posts
bianglala replied at 2-9-2019 10:56 PM
terima kasih kaka .
harap masih tak terlewat untuk buat ucapan Selamat hari Kebangsaan yang Ke 6 ...

Salam Maal Hijrah sahabat semua..Semoga segala amalan kita tahun ini semakin bertambah dari tahun yg lalu..

Awal Muharam yang menandakan awal tahun Hijrah mempunyai pengertian yang amat besar bagi umat Islam. Peristiwa hijrah Rasulullah SAW dari Mekah ke Madinah adalah satu peristiwa yang besar dan agung dalam sejarah Islam.

Ia bukan sahaja telah menjamin keselamatan dan kemenangan Islam. Malah memberi pengajaran kepada kita mengenai persaudaraan antara umat Islam - perpaduan ummah.

Hijrah mengingatkan kita kepada kesatuan Islam yang digerakkan Rasulullah SAW. Baginda SAW telah mempersaudarakan kaum Aus dan Khazraj di Madinah yang sekian lama bersengketa Kemudiannya, Baginda SAW juga menyatukan kaum Muhajirin yang berhijrah dari Mekah dengan golongan Ansar.

Perjanjian dengan kaum Yahudi Madinah dan beberapa kaum lagi juga dibuat. Ini telah menghasilkan persefahaman antara semua ahli masyarakat pada ketika itu di negara Islam Madinah. Ia memudahkan Rasulullah SAW mewujudkan suasana yang begitu aman dan sejahtera di Madinah.

Marilah kita mengimbas kembali dan mengambil contoh hijrah Baginda SAW itu dalam konteks Malaysia hari ini.

Janganlah kita bersengketa.
Janganlah kita saling bermusuhan.

Perpaduan ummah menjadi tunjang kepada perpaduan dan kemajuan kita.

Semoga Allah SWT merahmati perjuangan kita.

Semoga sambutan kita pada tahun ini lebih bermakna demi Malaysia.

Insya-Allah.













Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-9-2019 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
bianglala replied at 2-9-2019 10:56 PM
terima kasih kaka .
harap masih tak terlewat untuk buat ucapan Selamat hari Kebangsaan yang Ke 6 ...

terima kasih masuk singgah sini. aah kaka masih terima sb dlm rumah yg lps kaka mention ucapan sehingga jumaat ni. .

Comments

terima kasih kaka zura  Post time 3-9-2019 09:14 PM
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 09:36 AM From the mobile phone | Show all posts
sfhzuraz replied at 2-9-2019 09:22 PM
hi, terima kasih masuk singgah sini. teratai pegi penang time cuti2 public holiday jammed tak kt s ...

28,29,30 x jammed sangat. 31 jammed kalo nak ke mall.

31 tu flight saya malam kul11. Jadi siang lepas check out dari hotel, ambik grab ke airport ingatkan ada la perkhidmatan sewa letak bagasi kat sana. Rupanya takde.

Pas tu tawakal je la heret bagasi g queensbay mall, jammed jalan nak masuk ke mall. rupanya kat situ ada sewa letak bagasi. Pakai token rm5 je. Tak kira per hour.

So dapatlah pusing2 mall ngan aman sentosa sambil makan2 tanpa heret bagasi. Grab pun murah jugak dari queensbay mall ke airport rm10.


Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 12:02 PM | Show all posts
Slmt tghari

Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 12:03 PM | Show all posts
Terjah sini pula
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 12:05 PM | Show all posts
sfhzuraz replied at 2-9-2019 07:41 AM
ooh. zura pagi ni anak bongsu masih ada kelas tambahan kul 8-11.30. pastu mlm ada tuisyen bm kt bl ...

Bestnnya jln kaki je....tp jln kaki pun kena tgk2 jg
Kalau laluan sunyi bahaya
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 12:09 PM | Show all posts
sfhzuraz replied at 2-9-2019 07:35 AM
itulah. ada baca berita kt online baru2 ni. tp klu tutup kesian jgklah kt pekerja dan keluarga der ...

MB baru xde cerita kontrovesi.... tgh berkerja keras cari pelabur masuk
Dah nmpak la hasilnya



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
1.072822s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list