Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4133
View
144
Reply

NAK REPORT POLIS ATAU TIDAK

[Copy link]

Author: KIM.K    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 31-8-2019 02:49 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 31-8-2019 02:42 AM
Jgn guna perkataan sakit.. Tukar perkataan yg lebih sedap didengar

Huhu tu lah..banyak alasan mak aku kalau suruh berubat ni. Dia mati2 kata takda saka belah family dia
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2019 03:38 AM | Show all posts
KIM.K replied at 31-8-2019 01:24 AM
Terima kasih ya..saya cadang nak ambil tindakan tata tertib dulu. If takjalan iols report polis

sama2 kim..
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2019 07:26 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 31-8-2019 02:49 AM
Huhu tu lah..banyak alasan mak aku kalau suruh berubat ni. Dia mati2 kata takda saka belah family  ...

Bawa ustaz balik rumah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-8-2019 09:31 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 31-8-2019 07:26 AM
Bawa ustaz balik rumah

Saya cuba. Saya terpaksa buat sesuatu dah ni Sarah
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2019 09:39 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 31-8-2019 09:31 AM
Saya cuba. Saya terpaksa buat sesuatu dah ni Sarah

Semoga dipermudahkan kim
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-8-2019 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 31-8-2019 09:39 AM
Semoga dipermudahkan kim

Amin..terima kasih ya Sarah saya hargai sangat
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2019 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
R*m tu apa?

Report jer..nanti kan ada pendakwaan dan lain lain..kalau mak uol mental / mmg xsalah..xde lah kena dakwa..
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2019 06:16 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 31-8-2019 02:26 AM
Ya tapi tak tergamak saya nak dapatkan kad OKU kat mak sendiri.
Sheols masih waras uruskan diri, ...

Kalau dah mmg ada masalah kn ar dptkan utk kebaikan dia dan org lain gak kan..
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2019 06:18 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 31-8-2019 02:39 AM
Memang selalu suruh, tapi mak aku marah betul kalau kata dia sakit or ada saka
Cuma baru2 ni dia  ...

Kau pun g caya saka ar brg org tanam knp?

Bawa jumpa doktor xnk paksa..jumpa bonoh sampai abis 1k xpe plak..

Aish
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2019 08:11 AM From the mobile phone | Show all posts
ResellerMaxis replied at 1-9-2019 06:18 AM
Kau pun g caya saka ar brg org tanam knp?

Bawa jumpa doktor xnk paksa..jumpa bonoh sampai abis  ...

Mental terbesar pada penghamatan manak, is non other than TT......
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2019 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
menakkautau replied at 1-9-2019 08:11 AM
Mental terbesar pada penghamatan manak, is non other than TT......

Setuju..patut ar mak dia siap bawa org serang dia..ada ke percaya mak dia ada saka..

Iol saspek bila mak dia marah mesti tt confident saka yg tgh marah tu tt sanggup pukul mak sendiri..sbb confident dia pukul saka bukan mak dia..

Sebab tu mak dia xtahan n ngadu dekat sedara mara lain yg sampai g serang tt..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-9-2019 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
ResellerMaxis replied at 1-9-2019 06:18 AM
Kau pun g caya saka ar brg org tanam knp?

Bawa jumpa doktor xnk paksa..jumpa bonoh sampai abis  ...

Mungkin kau tak biasa jaga orang tua lalu jadi pandai sikit

Ada ke dalam masyarakat ni kita paksa mak ayah dapatkan rawatan mental. Boleh ke paksa. Dr pun kata kena individu tu sendiri sukarela. Sekarang ni kalau aku report polis saja, yang kena dakwa nanti eloklah cari kad oku. Itupun kalau dia faham

Family kami ni dah berpuluh tahun, macam2 perawat buang saka dan ilmu. Termasuklah makcik2 dan anak mereka. Kalau tidak, buat apa justify keluar RM1k lagi nak buang barang

Engkau heret emak buat rawatan mental macamana tu. Cuba cerita sikit



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-9-2019 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
ResellerMaxis replied at 1-9-2019 10:42 AM
Setuju..patut ar mak dia siap bawa org serang dia..ada ke percaya mak dia ada saka..

Iol saspek ...

Kenapa kau tak twist cerita tu mak aku yang rasa dia pukul orang ada saka pula. Mungkin kau judge berdasarkan thread gossip

Sebaik saja aku minta pengajaran kepada mak aku semalam, semoga diberi petunjuk pada dia, sebab aku tak boleh kawal tindakan dia, mak aku admit hospital malam tadi kena patuk ular. Siapa yang lawat dan urus? Aku
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2019 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
maaf tanya..mak ni ada ngaji ke..solat ke..
ye..i faham..dah tua..meroyan apa sume..tp kdg ada masa org tua time leh fikir waras, dia buat solat apa sume..zikir..ngaji.
kdg org tua ni pon..maybe dlm hati dia tak tenang. ada je yg tak kenam hanya dia je yg tau kenapa.
i doakan semoga yg baik2 je tuk u sefamily.
struggle gak..sbb u xde siblings kan nk handle sorg2 mak.
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2019 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Kau kena sahkan mak kau skizo dulu. Then, xde kes polis. Gugur charge tu.

Aku pernah tgk org severe skizo dan tahu dia punya temperament/behaviour. Aku fhm keadaan kau. Ms dia normal, dia ckp la org yg jaga dia ni mcm2. Dan aku harap kau bersabar banyak2.

Mak aku pun pernah buat hal (court case), pencen arwah bapak aku jalan je.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-9-2019 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
menakkautau replied at 1-9-2019 08:11 AM
Mental terbesar pada penghamatan manak, is non other than TT......

We should install you in this situation then. You have better vision at how to calm a raging bull while running errands

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-9-2019 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
ResellerMaxis replied at 1-9-2019 10:42 AM
Setuju..patut ar mak dia siap bawa org serang dia..ada ke percaya mak dia ada saka..

Iol saspek ...

Kau belum kawin kan. Kalau dapat mak mertua macamni nanti, beritahu aku balik

Aku boleh sahkan satu2 dakwaan bini kau tu betul ke tidak. Cara bercakap pun aku dah tau, apatah lagi cara marah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-9-2019 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 1-9-2019 11:25 AM
maaf tanya..mak ni ada ngaji ke..solat ke..
ye..i faham..dah tua..meroyan apa sume..tp kdg ada masa ...

Mak I solat, puasa, baca quran semua memenuhi syarat waras Yuki. Dia dah pegi umrah. Macam kisah keturunan penanggal juga, mereka boleh solat tapi ada gangguan

Ya mungkin dia rasa remorse kat I sebab nak anak berjaya kaya raya. Sape taknak berjaya, malah kalau boleh nak berjaya meletup cepat

Saya selalu fikir macamana nak settle masalah saya. Berita dari rumah ni selalu something bagi unsettled feelings. So I had to find out and work it out sebab consuming
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-9-2019 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
CardiGans85 replied at 1-9-2019 11:32 AM
Kau kena sahkan mak kau skizo dulu. Then, xde kes polis. Gugur charge tu.

Aku pernah tgk org sev ...

Ya Sarah pun ada cakap begitu, memang akan kutuk penjaga

Emak saya kena patuk ular semalam warded kat hospital lagi ni. Bila tanya, dia nampak ular tu tapi masih nak naik pokok. Itu petanda dia perlukan orang lain

Selain safety sendiri, mak saya tak boleh jaga keselamatan saya. Macam kes ni, mendedahkan pada bahaya fizikal. Walaupun orang tua kata tak memerlukan kita, tapi tindakan tu beritahu sebaliknya

Saya memang tak tergamak nak sahkan emak skizo, tapi kalau berjaya pujuk nanti saya bawa ke klinik
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2019 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 1-9-2019 12:23 PM
Ya Sarah pun ada cakap begitu, memang akan kutuk penjaga

Emak saya kena patuk ular semalam ward ...

Aku fhm sbg anak mmg kita x nak apa yg buruk jd pd mak kita. Tapi sekurang2nya kau tahu mcmana nak handle dia ms dia tgh naik angin. Skizo bkn perkara main2.

Jiran atau org luar takkan faham apa yg berlaku dalam rumah kita sendiri unless diorg mmg rapat dgn kau dan bantu.

Dan sekurang2 apa2 terjadi di masa depan, kau takkan rasa ralat sebab kau dah ambil semua langkah2 yg perlu kau ambil.

Ko xde adik beradik lain ke?adik beradik mak engkau ade lg ke x?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079325s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list