Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4095
View
144
Reply

NAK REPORT POLIS ATAU TIDAK

[Copy link]

Author: KIM.K    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 31-8-2019 01:27 AM From the mobile phone | Show all posts
weezerfan replied at 30-8-2019 05:38 PM
Ugut je tiga ketul sedara ni. Kalau depa masuk lokap habis segala pencen. Kompen depa x nk masuk cam ...

Ya iols kena ambil tindakan, nanti orang lain follow. Mana tau tengah2 pasar ada plak yang cari pasal, since orang ingat iols kaki man handling

Iols tak suka ketuk2 orang ni. Tapi sekali terlibat dengan physical attack, iols tak back off dah
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2019 01:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Walau tak paham sepatah haram permasalahan tt, kalu saspek skizo.. and xnak mak di jail, ape kata seek psikiatri then ada medical proof sheols ade mental illnes so that xde la mak u kena tahan.. boleh x gtu?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-8-2019 01:40 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 30-8-2019 05:53 PM
Ohh.. Aku dah faham.. Mak Kim bgtau sana sini kata kim pukul dia.. Kenyataannya tidak.. Mcm org tua  ...

Bila start assault tu mula2 kita cover dari attack. Lelama kenalah balas, mengelakkan dia mencederakan kita. Takda nye nak tadah je..bayangkan jari pon boleh lebam apatah lagi bahu

Sometimes boleh mengancam safety, aku takmau cerita banyak sangat

Soft story, pernah mak aku buka pintu luas2, depan tu rumah mat pet. Aku pakai lingerie je rupanya matpet nampak. Malam tu kami tak tido, dengar matpet nak umpil pintu. Matpet bawa tilam tido kat stor aku sambil minum air kelapa. Pastu dia curi basikal jiran gi meronda
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2019 01:46 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 31-8-2019 01:40 AM
Bila start assault tu mula2 kita cover dari attack. Lelama kenalah balas, mengelakkan dia menceder ...

Aku faham kim.. Mmg terpaksa pertahankan diri.

Skrg utk kebaikan bersama.. Bawa la dia dpt bantuan sepatutnya.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-8-2019 01:54 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 30-8-2019 05:55 PM
Kim.. Aku rasa dah sampai masanya mak ang dot rawatan profesional. Ni bukan dah meroyan dah.. Dia  ...

Ye ke..bukan meroyan dah ke
Mak aku memang tak ngaku sakit langsung. Aku faham diagnostik melemahkan semangat dia, jadi aku tak paksa sangat. Kalau aku suggest pun dia tak setuju

Iols memang bukan jenis sentuhan fizikal ni, aku ikut bapak cakap biar berisi. Kalau aku tegur, ada isi yang emak aku boleh fikir later. Lama2 dia ubah. Masalah dia sekarang, berkawan dengan team meroyan yang tak sayang anak. Diorang ni sokong dia bina partition bata dalam rumah, sokong dia beraya di hotel mana2 instead solat raya bertemu sanak saudara, eii memang stok mental pun

Aku pun setelah lama sangat dalam situasi ni, dah bukan stok Cinderella victimized dengan maktiri lagi dah Aku ni dah tahap2 Joker Gotham City cakap berisi words to ponder plus hati kering





Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2019 02:02 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 31-8-2019 01:54 AM
Ye ke..bukan meroyan dah ke
Mak aku memang tak ngaku sakit langsung. Aku faham diagnostik melemah ...

Sabar Kim.. Kekadang kena tegas dgn depa.. Utk kebaikan bersama..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-8-2019 02:07 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 30-8-2019 06:01 PM
Apa yg Kim lalui adalah realiti sebenar jaga mak bapa yg sama ada sakit atau nyanyuk.

Ustaz2 dok ...

Ya..betul2. Memang realistik macamni. Kalau klien, tak boleh balas tumbuk Ketika parents kita makin tua, dia tak boleh lagi fikir jauh2 sangat ke depan. Kena rajin sembang, lagipun masa dia dah tak banyak

Tetapi nasihat orang tua sangat berguna. Aku masih perlukan nasihat mak dan nak jenguk dia sekali sekala kat sebelah. Walaupun time marah memang marah..

Mak meroyan ni, orang lain lari je dari mak. Sebab tak tahan drama dia kuat, mulut makcik aku sampai laki letak parang kat leher. Macam bertih taktau orang nak rehat, nak tido

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-8-2019 02:10 AM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 30-8-2019 06:39 PM
Sampai stalk uols dlm forum?

Diorg selalu report kat mak iols. Kekadang lepas update forum diorg call mak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-8-2019 02:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Fly_over replied at 30-8-2019 06:59 PM
yg chuols gdh dlm forum tu ke sedara nya?

I taktau jazaa100 datang dari mana
Kenal iols ke
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2019 02:14 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 31-8-2019 02:07 AM
Ya..betul2. Memang realistik macamni. Kalau klien, tak boleh balas tumbuk  Ketika parents kita m ...

Betul kim.. Jaga org tua ni mmg mencabar sgt2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-8-2019 02:22 AM From the mobile phone | Show all posts
sehirkedi replied at 30-8-2019 08:13 PM
Beratnya ujian yg TT tanggung...kasihnya anak kat ibu walaupun sebegitu TT rela hati menjaga dan mel ...

Salam @sehirkedi terima kasih atas panduan. Coverong report ni kena bertulis ke?

Masa minta nasihat tu, iols diberi bercakap dengan pegawai hq kot dalam fon. Dia guide kalau tak mau tulis report, ada option lain iaitu dia panggil semua ke balai dan bincang. Tapi bincang ni takda ambil kenyataan tulis. Yang ni kan covering report?

Masa tu IO dah sampai, dia interview saya dulu. Dengan saya mereka baik hati. Ibu saya datang sekali, jadi IO memang bagi pesan dan warning. Kesian juga saya pada mak, dah 70 lebih umur tak pernah langgar undang2 kena tegur polis kan. Iols pun ada hati perut juga. Iols tengok pagar lokap tu pun dah rasa tak tergamak

Kalau perlu nanti iols buat covering report seperti tuan cakap tu terima kasih beri guidance
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-8-2019 02:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Lengkong replied at 30-8-2019 08:23 PM
Simpati pada Kim. Bertenang ye Kim. In sha Allah ada jalan penyelesaian yang terbaik.

Terima kasih ya semoga Allah merahmati tuan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-8-2019 02:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Victorioussss replied at 30-8-2019 09:06 PM
Kalau mak u mental xsihat dan ade medical evidense, polis xbole detain her

Correct me if im wrong

Ya tapi tak tergamak saya nak dapatkan kad OKU kat mak sendiri.
Sheols masih waras uruskan diri, tulis surat aduan, jual buah cuma sekali sekala trigger
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-8-2019 02:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Megikari replied at 30-8-2019 09:51 PM
So sorry for u kim... Mak u perlukan professional help. Walaupun dah tua, tapi who knows apa yg dia  ...

Mak iols mungkin convicted kalau dah siasat. Dia memang ikat tangan iols, tapi tak halang diorang langsung. Benda berlaku depan mata dia
Saya ada rujuk Dr, Dr kata bawa mak ke klinik diorg diagnose itupun kalau mak nak. Knowing my mother, dia memang takmau dikatakan ada sakit atau saka






Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-8-2019 02:35 AM From the mobile phone | Show all posts
ReginaGeorge replied at 30-8-2019 10:24 PM
Kim bawak la mak gi jumpa pakar psychiatry. Kalau takda hitam putih mak Kim takda mental illness, Ki ...

Baik nanti iols nasihatkan dia pegi sukarela. Iols dah tanya doc, doc kata boleh bantu itupun kalau mak nak

Iols kalau boleh taknak usahakan kad OKU untuk mak. Not at her age, mungkin dia dah tak banyak masa. Saya taknak letak dia dalam spotlight sebab family dia memang ramai masalah psikiatri. Biarlah insiden ni buat mak lebih aware she look pretty sad




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-8-2019 02:39 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 31-8-2019 12:05 AM
Kim.. Better bawa pi berubat.. Dptkan bantuan profesional. Syg pun pada mak sendiri.. Nyawa kita j ...

Memang selalu suruh, tapi mak aku marah betul kalau kata dia sakit or ada saka
Cuma baru2 ni dia sendiri keluar RM1k berubat buang barang orang tanam. Insiden pukul ni jadi lepas buang ilmu tau

Insya Allah aku cakap kat mak kita sama2 gi cek. Setahu aku memang 100% dia tak suka orang kata sakit apa2


Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2019 02:42 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 31-8-2019 02:39 AM
Memang selalu suruh, tapi mak aku marah betul kalau kata dia sakit or ada saka
Cuma baru2 ni dia  ...

Jgn guna perkataan sakit.. Tukar perkataan yg lebih sedap didengar
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-8-2019 02:45 AM From the mobile phone | Show all posts
sheqim replied at 31-8-2019 01:34 AM
Walau tak paham sepatah haram permasalahan tt, kalu saspek skizo.. and xnak mak di jail, ape kata se ...

Iols tak gamak nak buh mak sendiri dalam lokap walaupun dalam tempoh siasatan. Takda sejarah begitu kat tempat ni
Lagipun mak iols dah tua 70an, dia tak perlukan kad oku. Dua2 ni pun iols tak sanggup nak buat wak..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-8-2019 02:47 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 31-8-2019 01:46 AM
Aku faham kim.. Mmg terpaksa pertahankan diri.

Skrg utk kebaikan bersama.. Bawa la dia dpt ban ...

Insya Allah Sarah..harap2 hati mak aku terbuka nak pegi dapatkan rawatan sama2
Tq Sarah atas semuanya..awak memang banyak pengalaman dengan menjaga orang tua
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2019 02:48 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 31-8-2019 02:47 AM
Insya Allah Sarah..harap2 hati mak aku terbuka nak pegi dapatkan rawatan sama2
Tq Sarah atas semu ...

Bykkan sedekah al fatihah kat roh mak kim.. Minta Allah lembuhkan hati dia dengar ckp kim
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083767s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list