Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4117
View
144
Reply

NAK REPORT POLIS ATAU TIDAK

[Copy link]

Author: KIM.K    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 3-9-2019 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 3-9-2019 01:45 PM
Sis leh cite pelan pelan tak.. masih tak paham ujung pangksl

Malas nak ulang banyak kali. Dah jawab kat ruang komen. Update jelah eh

Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 3-9-2019 01:48 PM
Malas nak ulang banyak kali. Dah jawab kat ruang komen. Update jelah eh

Ok.. good luck to u.. dah baca td dah.. rasanya u ksna dptlan rawatan utk mak u.. org mcm tuu mmg suke ckp bkn bkm.. better bwk
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 1-9-2019 10:31 PM
Memang macamtu ya..aku sendiri taktau skizo tu apa
Harini aku terpaksa heret pakcik aku ke bala ...

Pakcik tuu takkan tak tau mak hang cmn.. bz body tarap bz burit. Bak aku lmpang pkcik hang tuu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-9-2019 01:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 3-9-2019 01:51 PM
Ok.. good luck to u.. dah baca td dah.. rasanya u ksna dptlan rawatan utk mak u.. org mcm tuu mmg  ...

Sori lah Rita..aku bukan nak menyombong pun. Letih fikiran mula2 jaga emak tiba-tiba jaga emak orang. Menyumpah la aku. Sabar pun ada had

Awal2 dulu aku nak menjaga mak supaya hubungan stabil, life stabil sekarang taktau jadi apa dah. Kalini aku nak take over

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-9-2019 01:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 3-9-2019 01:52 PM
Pakcik tuu takkan tak tau mak hang cmn.. bz body tarap bz burit. Bak aku lmpang pkcik hang tuu

Rasanya bila wife jadi breadwiner, telor sendiri kecut. Try hard cari victim nak tunjuk kuasa

Dua kali kena panggil ke balai.
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 10:20 AM | Show all posts
ok..

paham sikit.

u jaga mak yg ada lite meroyan. skizo la kan.
ai paham.. sbb ai jugak sedang jaga mil yg skizo meroyan ni.
peel tak dijangka. kdg ok. kdg mengamuk. kdg mogok lapar.

jd anak ni kdg kna kuat kesabaran. tp bila mental fizikal dh letih. kita pun boleh tinggi suara.
org luar takkan paham, yg diorg nmpak, kesian kat org tua ni.. sbb nmpak dhaif. sbb sakit.. nampak kita la kurang hajar...

lagi bila dia mengadu lak kat org luar.. org luar lak percaya..

Elok sihat kita ni, last2 kita pun skizo jugak...
u report polis kah?
kalau i... report ja.. bkn sbb kita nak dia kna kurung. caranya mungkin akan ada pihak yg dpt membantu selesaikan kes ni.

naya la kita nak tanggung sendirian....
hope TT ok

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 4-9-2019 01:31 AM
Sori lah Rita..aku bukan nak menyombong pun. Letih fikiran mula2 jaga emak tiba-tiba jaga emak ora ...

Aku fhm.. jaga org tua cmn.. aku pun jaga mak aku.. mak aku ok.. yg tak ok adik beradik aku.. lepas tgn sghh..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-9-2019 07:09 AM From the mobile phone | Show all posts
iminidin replied at 4-9-2019 10:20 AM
ok..

paham sikit.

I completely agree. I menilai mostly forumer yang judgemental ni belum sampai umur 40an. Mak masih muda, diri pun masih muda. Belum dealing dengan isu mental regression orang tua

Jaga orang tua ni boleh pegi dari anak soleh kepada villain very quick. Itu petanda orang tua kita fighting regression. Penyerang ni menyusahkan hidup, join wagon masa masalah tengah semarak tapi batang hidung pun tak nampak bila my mother warded, kena keluar duit keluar kos spend masa kat spital. Balik2 villain yang bergolok gadai. Hari2 villain yang bergadai diri. Kurang ajar diorang ni. I minta doa anak diorang sampai same state aku nak dengar drama family orang pula

Paling banyak isu is old people with difficult past. Ingat you boleh menang ke layan orang nak menang sentiasa. Lain kali dengar pengalaman orang jaga parents. Bukan semua anak soleh tu masuk syurga dari jalan mudah. Belum layak lagi nak membahasakan anak yang jaga ibubapa as derhaka bila diri sendiri taktahu jaga ibubapa.





Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-9-2019 07:12 AM From the mobile phone | Show all posts
iminidin replied at 4-9-2019 10:20 AM
ok..

paham sikit.

Kalini I report bila penyerang tu kurang ajar

Minggu ni hari2 iols pergi balai. Tak pegi balai, iols mesti call or whatsapp. I cakap kat polis, dah habis dah kebaikan dalam diri iols






Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-9-2019 07:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 4-9-2019 12:04 PM
Aku fhm.. jaga org tua cmn.. aku pun jaga mak aku.. mak aku ok.. yg tak ok adik beradik aku.. lepa ...

Sebab jaga parents bukan senang. Sebab tu orang lain lepas tangan. Bila jaga parents ni membabitkan duit, orang lain MIA lah apa lagi. Time membawang je muka dia ada

Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2019 09:48 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 6-9-2019 07:16 AM
Sebab jaga parents bukan senang. Sebab tu orang lain lepas tangan. Bila jaga parents ni membabitka ...

Mia tuu ape ek.. byk.short form aku tak fhm.. mmg duit aku byk abis.. adik beradik aku mmg tsu ckp ckp ckp ckp aje.. alasan bagi punye byk.. nak kuar duit semua takut pdhl keje pensyarah 2 ekor.. sekor upm sekor usm dan sekor lg engineer.. nak je aku letak gambo depa srkor sekor kat sini.. skrg ni setiap kali aku jumpa sedara mara habis aku cerita pasai depa.. gasak.. aku tau aku tak dpt pahala tp janji aku puas
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2019 12:49 PM | Show all posts
Buritan replied at 6-9-2019 09:48 AM
Mia tuu ape ek.. byk.short form aku tak fhm.. mmg duit aku byk abis.. adik beradik aku mmg tsu ckp ...

mia - missing in action
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2019 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
iminidin replied at 6-9-2019 12:49 PM
mia - missing in action

Ok tq cerah mata aku..
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 11:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Kes dah jadi sarkis nampaknya......

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-9-2019 02:46 AM From the mobile phone | Show all posts
menakkautau replied at 23-9-2019 11:14 PM
Kes dah jadi sarkis nampaknya......

Menak menak..kau hanya cytro berbayar
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-9-2019 02:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 6-9-2019 09:48 AM
Mia tuu ape ek.. byk.short form aku tak fhm.. mmg duit aku byk abis.. adik beradik aku mmg tsu ckp ...

Sebab bercakap tu free dalam forum boleh cakap. Cuba kena saman..baru tau gelabah
Orang tak bela ibubapa memang mengata semacam..lagi2 muda macam topi nasi. Tunggu mak kau fighting nyanyuk nanti baru tau erti berkeluarga
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2019 05:02 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 24-9-2019 02:50 AM
Sebab bercakap tu free  dalam forum boleh cakap. Cuba kena saman..baru tau gelabah
Orang tak be ...

Mmg mak aku nyanyuk la niii.. jgnlaa lg teruk mak aku.. teruk aku nanti..depa still mcm tu gak
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2019 09:09 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 24-9-2019 02:46 AM
Menak menak..kau hanya cytro berbayar

Society doesnt need moronic twerp like you yang hanya pentingkan diri sendiri dan menzalimi org lain...when you arrogantly refused to seek professional and medical help for your mum.....

You dont even have your own mother's trust and confidence to have her to seek help professionally....hence tak payah ler hang nak tunjuk seolah diri hang anak yang baik.... prihatin akan wellbeing of your mum...

Bak kata robin...macam manak nak muntah kedalam mangkuk le creuset manak tau.....










Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2019 09:11 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 24-9-2019 02:50 AM
Sebab bercakap tu free  dalam forum boleh cakap. Cuba kena saman..baru tau gelabah
Orang tak be ...

Bela dalam pengkhianatan...itu satu kezaliman bukan pembelaan...

Mungkin adhd macam hang tak akan paham kan????

Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2019 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Manak berfirasat kes TT nee bakal menerima nasib yang sama dgn kes 1MDB

Postpone...postpone postpone..tak habis sudah....dan utk kes sarkis TT nee.........last last....kes tergantung tak bertali...kerana keharbaman murabbal TT tak mahu bawak ibunya jumpa pakar....

All i can say is...padan muka seposen hang tuh TT...

..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090712s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list