Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4104
View
144
Reply

NAK REPORT POLIS ATAU TIDAK

[Copy link]

Author: KIM.K    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 30-8-2019 04:16 PM | Show all posts
Report polis dulu. Pencen tu ditarik balik kalau dah dijatuhkan hukuman oleh mahkamah kan? Setakat report polis, biar duk lokap semalam atau dua malam.. lepas ni takde la nak buat lagi. Ajar sikit.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-8-2019 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
ikanmasin replied at 30-8-2019 03:31 PM
oh kira nya atas pemahaman akk mak kim panggil sedara mara
kim utk bantai kim lah ni..skrg ni kim k ...

Saya memang nak dakwa tiga orang ni sebab buat drama melayu depan pintu rumah orang. Tak tau malu

Kalau tak report, takda jaminan benda tak berulang kan. Asyik nak selamat pencen dia saja. Drama queens memang rekruit anak

Selain tu drama melayu dah jadi femes kat sini. Siapa nak tanggung malu dan penghinaan purposedly ni. Iols tau diorang trigger sangat bukan sebab iols dgn mak, tapi komen PEDOPHILIA iols kat forum. Biasalah orang menyibuk hal kita, kita boleh sabar bertahun2
Bila kena batang idung sendiri, gila isim
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2019 04:34 PM | Show all posts
KIM.K replied at 30-8-2019 04:26 PM
Saya memang nak dakwa tiga orang ni sebab buat drama melayu depan pintu rumah orang. Tak tau malu
...

oh mcm tu..so mmg kene cr jalan utk bg sedar 3 org tu lah kim..betul lah tu tak kerja cr kerja.sibuk urusan keluarga org dah kenapa
sesambil nak balas sakit hati diaorg lah tu kat kim.padahal kim lg lah yang
menangungnya ..mudah2an dipermudahkan kdg2 kene jg di ajar tu kim..
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2019 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Ugut je tiga ketul sedara ni. Kalau depa masuk lokap habis segala pencen. Kompen depa x nk masuk campur dh. Kalau degil gak x yah kesian dh kat depa
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2019 05:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Ohh.. Aku dah faham.. Mak Kim bgtau sana sini kata kim pukul dia.. Kenyataannya tidak.. Mcm org tua nyanyuk.. Tpi mak Kim ada mslh meroyan.

Jadi 3 jebon ni mai serang dan pukul kim alasan mak kim kena pukul betul?

Apa kata Kim buat report cover diri mengatakan mak kim ada mslh meroyan dan kim selalu dipukul.
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2019 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 30-8-2019 03:03 AM
Diorg nak mengajar I pasal mak iols kaki mengadu. Dia mengadu I pukul dia, maknanya tak boleh bala ...

Kim.. Aku rasa dah sampai masanya mak ang dot rawatan profesional. Ni bukan dah meroyan dah.. Dia dah sampai tahap buat citer dan berlakon dia adalah mangsa bukan kes meroyan dah Kim.
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2019 06:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sarah82 at 30-8-2019 07:56 PM

Apa yg Kim lalui adalah realiti sebenar jaga mak bapa yg sama ada sakit atau nyanyuk.

Ustaz2 dok ceramah ttg pahala jaga mak bapa.. Tapi depa tak bgtau kenyataan yg perlu anak2 hadapi.. Kim i feel u.. Pernah kena penampar dan tumbuk dgn tok yg mengasuh ni. Tapi bila org mai terus tukar kita pulak yg jahat.

Jadi kim better dptkan rawatan profesional utk mak u Kim.
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2019 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 30-8-2019 04:26 PM
Saya memang nak dakwa tiga orang ni sebab buat drama melayu depan pintu rumah orang. Tak tau malu
...

Sampai stalk uols dlm forum?
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2019 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 30-8-2019 04:26 PM
Saya memang nak dakwa tiga orang ni sebab buat drama melayu depan pintu rumah orang. Tak tau malu
...

yg chuols gdh dlm forum tu ke sedara nya?
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2019 08:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sehirkedi at 30-8-2019 08:22 PM

Beratnya ujian yg TT tanggung...kasihnya anak kat ibu walaupun sebegitu TT rela hati menjaga dan melindungi beliau walaupun TT sendiri yg terancam. Sayu baca cerita TT. Tak dapat bayangkan keperitan yg TT tengah lalui sekarang. Semoga tuhan sentiasa mempermudahkan segala urusan TT.

Pada pendapat saya, TT perlu buat covering report dimana mungkin TT boleh berbincang dengan IO yg berkenaan supaya memanggil ketiga2 pelaku (Mak TT dikecualikan kerana tidak sihat) untuk menjelaskan tentang masalah kesihatan mak TT dan memberi amaran supaya jangan menggunakkan kekerasan fizikal ke atas TT dan sesiapa pun.

Minta bantuan IO gertak sikit ketiga2 pelaku supaya mereka jangan bertindak seperti samseng dan sibuk mencampur urusan keluarga orang lain.

Saya bagi contoh : Rakan saya dipukul di kepala dengan kayu sehingga menerima 13 jahitan oleh sebab pertelingkahan mulut dengan A. Seterusnya A mengadu pada B dan meminta B menyerang rakan saya. B datang menyerang dan terus pukul rakan saya di kepala sehingga cedera. Bila laporan dibuat, IO panggil A & B. Tapi A lepas, B sangkut sebab dia yg pukul dan dikenakan hukuman penjara. Manakala A cuma diberi amaran keras oleh IO sehingga sekarang takut angkat muka bila terserempak dengan rakan saya disekitar perumahan. B juga begitu. Orang yg samseng camni lagak je lebih. Bila polis dah gertak, sampai kesudah tak berani lagi.. Tambah2 pula digertak di balai oleh IO (feeling nya lain macam woo). IO kebanyakkannya tegas dan garang2.

Jadi TT, tolongla buat juga covering report untuk melindungi diri TT dan supaya kejadian seperti ini tidak berulang. Jaga diri bebaik TT, jangan tension2 lagi. Nanti jatuh sakit, susah...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2019 08:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Simpati pada Kim. Bertenang ye Kim. In sha Allah ada jalan penyelesaian yang terbaik.


Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2019 09:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau mak u mental xsihat dan ade medical evidense, polis xbole detain her

Correct me if im wrong
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2019 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
So sorry for u kim... Mak u perlukan professional help. Walaupun dah tua, tapi who knows apa yg dia boleh buat. Bahaya untuk u dan diri dia sendiri jugak.

Bab pencen tu pulak, setakat tido lokap kat balai tu tak hilang pencen. Unless kalau jatuh hukuman mahkamah n kena lokap walaupun sehari baru la boleh say bye2 kat pencen tu
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2019 10:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Kim bawak la mak gi jumpa pakar psychiatry. Kalau takda hitam putih mak Kim takda mental illness, Kim juga yang dituduh macam2. At least ada rekod perubatan.
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2019 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 30-8-2019 03:38 PM
Aminn..terima kasih kaka
Alhamdulillah harini Kim dah makan sama2 mak

Alhamdulillah. Moga kim.k dan mak sentiasa kuat ya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-8-2019 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Dzeko replied at 30-8-2019 04:16 PM
Report polis dulu. Pencen tu ditarik balik kalau dah dijatuhkan hukuman oleh mahkamah kan? Setakat r ...

Baiklah nanti aku fikirkan. Aku dah tenung bebetul pintu lokap kat balai takut sangat

Lagipun orang tua boleh meninggal sebab patah hati. Paling penting takda yang mati sejurus lepas insiden pukul memukul
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2019 11:44 PM From the mobile phone | Show all posts
armin replied at 30-8-2019 02:06 AM
Cerita u langsung tak faham. Cuba ringkaskan satu2.

Tp kenapa mak uols masuk lokap pulak kalau  ...


Sebiji soalan dlm otak ai
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2019 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 30-8-2019 11:32 PM
Baiklah nanti aku fikirkan. Aku dah tenung bebetul pintu lokap kat balai  takut sangat

Lagipu ...

Kim.. Better bawa pi berubat.. Dptkan bantuan profesional. Syg pun pada mak sendiri.. Nyawa kita juga penting.. Bawa pi berubat bukan tak syg dia.. Tapi sebab syg la kena usaha bg dia sihat.
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2019 12:50 AM From the mobile phone | Show all posts
I memang tak paham walau berkali forumer lain terang, macam cite tak abih tapi whatever it is, moga dipermudahkan urusan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-8-2019 01:24 AM From the mobile phone | Show all posts
ikanmasin replied at 30-8-2019 04:34 PM
oh mcm tu..so mmg kene cr jalan utk bg sedar 3 org tu lah kim..betul lah tu tak kerja cr kerja.sib ...

Terima kasih ya..saya cadang nak ambil tindakan tata tertib dulu. If takjalan iols report polis
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081303s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list