Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3765
View
144
Reply

NAK REPORT POLIS ATAU TIDAK

[Copy link]

Author: KIM.K    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 30-8-2019 03:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Meols akan report. Mak couls boleh jamin. Boleh guna surat doktor. But those 3? Meols xtahu how restraining order work kt malaysia. Tp kalu dah teruk sgt better apply this.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-8-2019 04:47 AM From the mobile phone | Show all posts
disneyrecess replied at 30-8-2019 03:42 AM
Meols akan report. Mak couls boleh jamin. Boleh guna surat doktor. But those 3? Meols xtahu how rest ...

Saya pun fikir begitu. Kalau tidak, pihak lain akan meniru dan berani memperlakukan kita sebarangan di tempat awam
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2019 06:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Kena penjara sehari pun pencen ditarik balik
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-8-2019 06:51 AM From the mobile phone | Show all posts
zeed replied at 30-8-2019 06:32 AM
Kena penjara sehari pun pencen ditarik balik

Baik terima kasih cik @zeed
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2019 09:36 AM | Show all posts
kesiannye u.. i setuju ngan suggestion yg suruh u report tp bail out mak u guna surat sakit tu.. bg pengajaran sikit kat dua2 pihak, mak u pasni inshaallah tak ulang lg and sedara mara u yg lain pun tak berani nak masuk campur, kang bermalam dilokap pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2019 10:40 AM | Show all posts
nanti kaka bincang dengan kawan kaka io tanya pandangan dia camne, kalau perlu kaka akan call inspektor yeo dan sarjan asif cawangan cheras untuk tindakan susulan.

kaka mula faham kes ni sebab mak tt ada masalah kesihatan dan dicampuri pihak luar. cadangan kaka boleh bawa mak tt duduk dengan tt?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-8-2019 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KIM.K at 30-8-2019 11:02 AM
awanysss replied at 30-8-2019 09:36 AM
kesiannye u.. i setuju ngan suggestion yg suruh u report tp bail out mak u guna surat sakit tu.. bg  ...


Iols setuju juga cuma mak iols pesara macam dua makcik tu. Once admit, terus gugur pencen dia sampai bila2. Memang pekeliling

Kesian diorg ada anak bujang. Jadi iols ambil cara lain, report kat R*M ngan vice canselor UPM nak tindakan terhadap budak tu sebelum resort to police report

Mak iols pun terkesan juga dgn pesan polis. Mak iols tu masa muda buat apa saja utk iols. Polis pun tanya, sampai hati ke nak lokapkan mak
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2019 11:17 AM | Show all posts
KIM.K replied at 30-8-2019 11:00 AM
Iols setuju juga cuma mak iols pesara macam dua makcik tu. Once admit, terus gugur pencen dia sa ...

alamak kesian pulak pasal pencen tu. eh cuba u buat report cover diri. means in future kalau berlaku lagi, baru u amik tindakan. takde sesape pun akan ditangkap kalau u buat report utk cover diri u je. cuba tny ngan polis tu balik.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-8-2019 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 30-8-2019 10:40 AM
nanti kaka bincang dengan kawan kaka io tanya pandangan dia camne, kalau perlu kaka akan call inspek ...

Terima kasih kaka ^^ tapi saya dah email pagi tadi komplen ke VC UPM minta tindakan susulan terhadap budak tu. Kat tempat dia training pun saya adu
Saya tak boleh buat report polis rasanya..nanti gugur pencen diorg serta merta termasuk mak. Kesian kat diorg kena kerja

Tapi boleh cas budak tu kaw2..gantung semester ke, terapi psikologi ke. GB lagi sekali pun takpe

Saya memang tinggal serumah, buat semangat. Mak iols pakai studio room disebelah

Terima kasih banyak kaka..




Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2019 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
errrr @KIM.K

x fahamm citer ni... hmmm mak kim sakit and bergaduh ke pastu kim pulak kena blame ke?
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2019 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Kak doakan semoga urusan kim.k Allah permudahkan
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2019 12:57 PM From the mobile phone | Show all posts
okay dah faham... aduhhh pening masalah gini bila babit mak and family sedara mara.

Kim xd abg yg tua ke? hmm ye report and bawak mak gi treatment... pening ni
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2019 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 30-8-2019 03:17 AM
Takpaham apa
Dah edit

Dah edit pun tak paham.

Are you saying your mom mental???

Kalau mak u dah disahkan mental oleh doktor. Polis tak lokap. Kenapa polis lokapkan orang mental. Depa lagi aka  tolong escort pi hospital
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2019 02:05 PM | Show all posts
ni adik beradik mak ayah same2 bergusti laaa ni
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2019 03:31 PM | Show all posts
oh kira nya atas pemahaman akk mak kim panggil sedara mara
kim utk bantai kim lah ni..skrg ni kim kalau bole nak kenekan
sedara kim yg bertiga ni kan..sbb kim tak nak report kim bole
menjejaskan pencen mak kim kan tp nak 3org tu kene sbb sibuk2
msk campur family kim..mak kim ada masalah sakit dan akan
memudaratkan mak kim lah kan.tp takde ke adik beradik kim yg
lain yg bole bantu kim.nsb baik mak kim tkt gak dgn polis yg bagi
amaran kat mak kim kan.skrg ni kira kim tak puas ati dgn 3 sedara
kim ni kan..eh panjang pl penjelasan akk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-8-2019 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 30-8-2019 11:26 AM
errrr @KIM.K

x fahamm citer ni... hmmm mak kim sakit and bergaduh ke pastu kim pulak kena blame k ...

Ni family keturunan gado punya..
Harini gaduh sama sendiri
Esok gaduh sama anak sedara
Pastu gaduh tempat kerja
Gaduh ngan anak
Rencah biasa..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-8-2019 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
kuihbakar replied at 30-8-2019 11:30 AM
Kak doakan semoga urusan kim.k Allah permudahkan

Aminn..terima kasih kaka
Alhamdulillah harini Kim dah makan sama2 mak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-8-2019 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KIM.K at 30-8-2019 04:02 PM
adila39 replied at 30-8-2019 12:57 PM
okay dah faham... aduhhh pening masalah gini bila babit mak and family sedara mara.

Kim xd abg yg ...


Kim anak tunggal kaka takde sibs

Mak Kim tu genius kaka, dia ada jurnal perbelanjaan harian since 1960s. Jual tanah harga berapa kali lipat

Sheols tua dah 70s, sure takpi psikiatri no more. But doc pun suruh datang cek skizo ke..her sibs memang ramai jenis gini pun. Dua orang ni banyak history gaduh besar dengan anak sedara sampai perlu ditenangkan pihak ketiga tau. Macamlah menjadi sangat anak ko tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-8-2019 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
munchkin replied at 30-8-2019 01:58 PM
Dah edit pun tak paham.

Are you saying your mom mental???

Yang mai bertumbuk ni mental juga. So cemana tu

Saya decide takmau report polis sebab dia angkut semua. Nanti pencen dibatalkan, tak berbaloi nak balas dendam begitu
Diorg pun banyak tolong family, tapi jenis gypsies la..bercakaran sambil pakai crown







Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-8-2019 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
True-X replied at 30-8-2019 02:05 PM
ni adik beradik mak ayah same2 bergusti laaa ni

Ya taknak obvious sangat
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.125067s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list