Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
839
View
15
Reply

nak beli barang online.tapi tak ada orang kat rumah

[Copy link]

Author: Austranesia    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 28-8-2019 09:28 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
assalamualaikum. sy nak minta pendapat.saya nak beli online.tapi kat rumah tak ada orang.nak hantar ke tempat keje.saya keje kilang ,jadi susah la nak ambik barang.jiran pulak pon keje.nak suruh kawan ambikan..takut minta balasan ( nak pinjam duit tapi liat membayar). .
jadi bagi cadangan please.terima kasih
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat area kau tak de drop off box ke?
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 09:51 PM | Show all posts
drop kt pos office dan tinggalkan contact number nanti self pick up kt pos ofis.
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Antar kilang x ada masalah la.. Kak dulu kerja kat kilang.. Selalu barang antar ke kilang
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Guna Ezibox Poslaju
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Selfpickup kat post office
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Waalaikumussalam.. Ritu ada forumer tulis sini dia guna PostCo..
Konsep nye barang tu akan dihantar ke kedai or stesen minyak berhampiran kwsn kita yg jadi wakil dgn PostCo tu kot. Tp tgk kwsn jgk. Mcm kwsn rumah I ni x byk pun wakil PostCo tu. Baik pegi collect kt poslaju office terus. Poslaju bukak smpi kul 8 so smpt lg nk ambik lps kerja or pegi sabtu atau ahad pun boleh. Dulu2 kalau byk beli barang dlm seminggu I tunggu semua barang tu sampai kt poslaju baru I pegi collect on weekend. Skrg kerja ofis yg boleh received personal parcel senang lah sikit.. Tp ritu I beli toto malu kot semua org nmpk so I post ke alamat rumah je bila nk deliver bdk poslaju call I ckp nt I collect dkt poslaju ofis
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Selama membeli barang online ni sejak 5 tahun dh kot, mcm2 kaedah dh I try. Punya lah gila membeli online...
I duk umah apartment, so pondok guard pun penah jadi mangsa I suruh posmen tu tinggal barang kt guard. Ada guard yg OK ada yg xnak accept. Kalau barang murah mcm tudung 10 hengget I suruh posmen tu letak dlm post box kt lobby aje, I x penah kunci post box so senang nk sumbat barang dlm tu. Sampai posmen tu kata kalau hilang mcm mana ni kak..i kata x pe.. Kt situ ramai student foreigner, Chinese, india aje. Diorg x pakai tudung buat apa nk curi. Kalau curi jgk 10 hengget je pun. Alhamdulillah setakat ni semua barang selamat
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Barang fragile ke idak.. ko buat ler note, campak je dlm pagar
Kdg posmen call, aku kata.. abg sign ler.. campak dlm pagar
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2019 12:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Self pickup kat poslaju maybe TT xde transport kut.
Kat umah TT ade kedai runcit x? Kenal2 la dgn cashier tu. Pastu ckp la boleh x kalau pos hantar barang kat sini. Nanti malam amik. Mintak la no fon dia. Bila pos tu call TT, TT call la cashier tu bagitahu.
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2019 01:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Hantar ke tempat kerja je kak. Senang
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2019 01:41 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 28-8-2019 09:57 PM
Antar kilang x ada masalah la.. Kak dulu kerja kat kilang.. Selalu barang antar ke kilang


Psst..mamat ni tanya SOP bisnes online
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2019 01:46 AM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 28-8-2019 09:51 PM
drop kt pos office dan tinggalkan contact number nanti self pick up kt pos ofis.

Option paling murah dan reliable

Pejabat pos kawasan iols akan SMS suh ambil barang. Dah kenal posmen
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2019 04:53 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 29-8-2019 01:41 AM
Psst..mamat ni tanya SOP bisnes online

Hahaha.. Bukan dia hantu shopping online ka Kim.
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2019 06:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Soalan sy.brg apa awak nk beli?fragile tak?umah awak berpagar tak?

Kalau brg dibeli tak fragile cth baju ke, racun serangga ke..awak suh je posmen campak dlm pagar..itu sajork
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2019 09:44 AM | Show all posts
speedmart pon ada option boleh collect and post

tapi lupa lak nama perkhidmatan tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094123s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list