Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5376
View
106
Reply

UPDATE 4/9/2019: Ada benda menumpang main dengan teddy bear aku

[Copy link]

Author: jijilaaa       Show all posts   Read mode

Post time 3-9-2019 03:45 AM From the mobile phone | Show all posts
AyaqMeloSuam replied at 3-9-2019 02:01 AM
Ntah la kak.. tp sy suka tgk yg ghost hunting apa semua yg siries frm us tu.. klo ada owner rumah  ...

Kan... Orang outih pun ada hantu, makhluk halus yg mengganggu bagai.. Dulu akak tengok jugak tapi kemudian husband x bagi tengok dah.. Sebab akak x kuat semangat..
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 04:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 3-9-2019 03:40 AM
Cuka campur air panas? Boleh share berapa ratio cuka:airpanas? Mungkin boleh try. Ada org cakap cu ...

Cuka dan garam antara bahan yg makhluk tak berfaedah tak suka.. Mcm menyakitkan depa.. Sy guna cuka 1/2 cawan dan air panas.. Lap mcm biasa.. Niat nak bg kilat dan tak melekit lantai selain tu minta Allah jauhkan benda yg tak elok dari rumah.

Lagi satu makhluk tak berfaedah tak suka minyak zaitun pure dan wangian. Dan benda tu juga tak suka air sejuk.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-9-2019 04:40 AM
Cuka dan garam antara bahan yg makhluk tak berfaedah tak suka.. Mcm menyakitkan depa.. Sy guna cuk ...

Thanks Sarah. Akak copy & paste dlm notes terus for reference.. Harap xde keperluannya..
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 11:44 AM | Show all posts
Edited by ^pomen_GTR^ at 3-9-2019 11:45 AM
jijilaaa replied at 30-8-2019 03:35 PM
chop dia ustaz ke bomoh? risau jgk kalau salah mintak tolong

bukan ustaz (tak pakai kupiah/jubah/serban)
dan yang pasti bukan bomoh (xde guna limau ke kemenyan ke asap2 ke xde)

guna bacaan alquran jugak yang ditawarkan pada air minum...(dan kalau urut dia tuam guna kain yang direndam dalam air panas fresh dari cerek baru masak)


pak hasan ni sy selalu pegi berurut dengan dia...cara dia urut pun tak gunakan minyak dan takda sampai kesan lebam...cuma tekan point saraf satu badan jer...(ni cara dia urut lah)


cara berubat saya tak pernah tengok dgn mata sendiri...tapi insyaallah xda ajaran serong dari pak hasan ni... (sbb saya pergi berurut pun mmg bawak satu family even anak2 sy yg baby kecik terseliuh pun dia urutkan tanpa ada budak tu melalak melolong nampak yg bukan2)

Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 03:44 PM | Show all posts
TT any update?
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 06:49 PM | Show all posts
sarah82 replied at 2-9-2019 09:29 PM
Yg minta tlg kat kubur.. Sy pernah dengar.. Balik demam tak mo kebah dekat 2 minggu.. Arwah tok mi ...

acik penah try guna cuka nipah?

Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 06:51 PM From the mobile phone | Show all posts
halimi78 replied at 3-9-2019 06:49 PM
acik penah try guna cuka nipah?

Tak pernah.. Susah nak cari.. Tapi arwah tok pernah ajar cara tuak kan nira nipah utk guna kalau patah
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 06:53 PM | Show all posts
sarah82 replied at 3-9-2019 06:51 PM
Tak pernah.. Susah nak cari.. Tapi arwah tok pernah ajar cara tuak kan nira nipah utk guna kalau p ...

eh, belah sinun pon payah ke? kami blk kg br beli.. key el xtau mana nk cr..
slalu kami simpan brg sebotol kat umah.. in case of emejensi..
nk bersih nk matikan pape brg ya.. nk kasik minum pon ye..
gtu la kekdahnya kalo dgn org tua kat kg..


Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 06:57 PM From the mobile phone | Show all posts
halimi78 replied at 3-9-2019 06:53 PM
eh, belah sinun pon payah ke? kami blk kg br beli.. key el xtau mana nk cr..
slalu kami simpan br ...

Nanti cari.. Yg ttg cuka nipah arwah tok x sempat ajar.. Dia hanya sempat ajar cara nak bg cepat tulang bercantum guna tuak nipah.. Tu pun sy x pernah praktis.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 06:59 PM | Show all posts
sarah82 replied at 3-9-2019 06:57 PM
Nanti cari.. Yg ttg cuka nipah arwah tok x sempat ajar.. Dia hanya sempat ajar cara nak bg cepat t ...

sila prektis.. kot nanti leh nk blaja sket..
hmmmm.. byk sungguh yg terpendam rupanya.. hmmmmm


Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
halimi78 replied at 3-9-2019 06:59 PM
sila prektis.. kot nanti leh nk blaja sket..
hmmmm.. byk sungguh yg terpendam rupanya.. hmmmmm
...

Nak cari org patah kat mana.. Jenuh nanti org kata sy gila.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Makcik jiran tt tu melayu ker?? Umor Agak2 tt berapa tahun?
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 11:21 PM | Show all posts
sarah82 replied at 3-9-2019 08:01 PM
Nak cari org patah kat mana.. Jenuh nanti org kata sy gila.

ntah ek... hahahahaha..
mcm senang je bunyik dia kan...

Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
halimi78 replied at 3-9-2019 11:21 PM
ntah ek... hahahahaha..
mcm senang je bunyik dia kan...

Haha.. Jenuh.. Nanti x pasal dok wat org gila
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
AyaqMeloSuam replied at 28-8-2019 04:46 PM
Aku paling x suka ank patung yg mata dia blh kelip2 tu... cm hanat jah.. tkelip2.. tkelip..

Aah mak puuuunnn paling nyampah dgn anak patung mata terkelip ni. Cam toot toot jer. Tak pasal2 dia asyik kelip2 mata lagi naya.

Dah la mak asyik teringat anak patung chucky Tu jalan sana sini seriau weh
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
seram gila wei
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-9-2019 12:44 PM | Show all posts
Bangbot replied at 3-9-2019 10:38 PM
Makcik jiran tt tu melayu ker?? Umor Agak2 tt berapa tahun?

melayu. bukan org semenanjung. dah tua dah, pangkat nenek dah
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 02:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan smenanjung? Maksud tt Thai atau indon citizen?? Makin seram oiiii
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Tt tak mangga Gate ker? Senang bebenor org masuk laman tolong sapu. Petua from my fren.... Masuk waktu maghrib buka pintu tingkap umah... Then azan la.... Hari2 yer.... Tapi advance notice jgn terkejut kalau dgr bunyi2 benda langgar tembok ke almari ke pasal bertempiaran lari... Insya Allah ikhtiar selagi boleh.... Sembahyang pun hari ni bilik ni besok bilik lagi satu jgn satu tempat jer...
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 11:10 AM | Show all posts
aku dgn teddy bear mmng tak baik relationship..byk sejarah seram. dari tedybear adik kt umah lama dulu malam2 berjalan mcm org kerdil terkedek2 dan memanjat org seperti nk mengorek isi perut manusia. baru2 ni anak dpt teddybear besar hadiah dari kawaa dia..agak lama jugak simpan tapi semasa teddybear tu dlm simpanan perangai dan laku anak amat menjengkelkan dan perkara pelik byk terjadi..marah dan rimas tak tau ujung pangkal rasa.

mujur anak break dh dgn kawan tu..cepat2 aku suh dia amik blik teddybear tu..acik tak suka ada patung dalam rumah!..dgn sedih dia amik blik..alhamdulillah sejak takde bear tu anak bertambah baik..takde marah2 melawan..rumah pun rasa tenang smula.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081831s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list