Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5580
View
106
Reply

UPDATE 4/9/2019: Ada benda menumpang main dengan teddy bear aku

[Copy link]

Author: jijilaaa    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 30-8-2019 04:30 PM | Show all posts
hempuk balik je jin yg menumpang tu..jin yg suka dduk kat mainan atau teddy bear mcm annabelle tu level biasa2 jer....dah la menumpang..x reti hormat tuan rumah..biar racist sikit dekat jin2 yg menumpang tu..bia jin2 tu sedar diri tu hanya hidup menumpang..kalau tidak nanti naik kepala pulak mereka tu...jangan takut..rumah kita..hak kita...
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2019 05:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Baca smula posting #no1 kau
Yg 3 perenggan terakhir tu seram
Rs mcm baca or tonton filem seram
Hrp jiran kau bkn jahatle
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2019 07:42 PM From the mobile phone | Show all posts
jijilaaa replied at 30-8-2019 02:54 PM
ada no contact x?

Nanti i minta dkt aunt i...sbb dulu rumah my aunt bnyak barang2 pusaka arwah myatok...like gong,caklempong,gamelan,badik,keris and pokok semua alat muzik bangsawan dedulu la...so mmg ada bnda menunggu...

So mmg rumah dia xaman..ank2 selalu bergduh etc..so ustaz tu pi bersihkan n buang semua bnda yg menumpang tu...
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2019 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Mau benda tu x sakit.. Garam dan cuka benda dia tak suka.. Tu marah
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2019 09:51 PM | Show all posts
A_4 replied at 27-8-2019 06:22 PM
Menarik
Nasi cepat basi
Tanda2 ada makhluk halus

kawan i pulak ckp, dalam masyarakat kaum india, kalau susu fresh jadi cpt basi..haaa...ada la tu yg x kena. katanya ada evil/restless spirit dlm rumah tu
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2019 09:05 AM From the mobile phone | Show all posts
babydoll replied at 1-9-2019 09:51 PM
kawan i pulak ckp, dalam masyarakat kaum india, kalau susu fresh jadi cpt basi..haaa...ada la tu y ...

Simpan dlm peti sejuk
mesti dok basi
Hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2019 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Bertabahlah Tt. Nasib baik suami tt tahu sikit2 mcmana nak buang benda tu. Perlahan2 tapi sabar.. In syaa Allah nanti clear rumah tu.
Akak dari anak dara ada satu je teddy bear. Tu pun bf bagi masa umur 18 tahun dulu.. Sampai la ni masih ada. Tapi memang x berani nak ada banyak2.. Makwe & Atuk dulu memang pesan, x elok ada anak patung ni. Apa2 kang dia tumpang dok situ. Elok la tt dah bakar semuanya. Tapi sedih juga yg bf bagi dulu pun kena bakar..
Bab anak buah tt yg mcm ngulur mainan kat seseorang tu, sama je mcm anak akak dulu.. Tepi jenang pintu yg kebetulan fridge pun kami letak situ.. Dan kat sliding door rumah... Tempat mainan dia.. Pernah dia main kejar2 siap gelak2 sampai jadi mcm spiderman. Elok dia merangkak kat siling rumah! Menggigil tengok masa tu. Cepat2 suami akak capai kerusi dan capai dia! Sungguh elok je dia merangkak kat siling rumah x jatuh. Kalau malam Jumaat, depan rumah tu time Maghrib dan tengahmalam, anjing kumpul ramai2 menyalak depan pagar.
Aduh! Mengingatnya aje dah meremang bulu roma! Tapi anak akak tu x habis time kecil saja.. Rupanya hijab dia memang terbuka.. Sampai la ni dia boleh nampak. Tapi dia x pernah layan. Maksudnya dia akan cakap, jangan kacau aku. Aku x kacau kau. Atau dia cakap, pergi la balik..
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2019 09:02 PM From the mobile phone | Show all posts
jijilaaa replied at 28-8-2019 09:35 AM
weh meremang bulu roma ak masa baca cite jenglot kau ni. Ak dulu study utm skudai taun 2010-2013,  ...

Youtubenya MJ12 ke? Boleh lah kot dengar..
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2019 09:11 PM From the mobile phone | Show all posts
jijilaaa replied at 28-8-2019 09:37 AM
bab pulih semangat tu ak rasa betul jgk la weh. Skang ak jadi terlalu takut smpaikan ak dah tak ma ...

Hati x tenang kalau gitu.. Paling sedih tu rumah sendiri kan?
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2019 09:12 PM From the mobile phone | Show all posts
jijilaaa replied at 28-8-2019 09:42 AM
-suami aku baru keluar hospital. Raya ketiga dia warded 2 minggu, sebab masa sebulan kita puasa, d ...

Memang geng diaorg tunjuk kuasa betul ni!
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2019 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Dewa19XKangen replied at 28-8-2019 09:54 AM
dngo mj12 hari hari akan buat ang alert 2x pantas dari orang lain.. mj12 derive satu kuasa secara  ...

Betul tu. Kalau owner lama Hindu, majoriti ada penjaga. Kalau ada kuil berdekatan pun, kena rajin2 bersihkan & meriahkan rumah sentiasa.. Moga tt dan suami terpelihara dari gangguan yg lebih teruk dari sebelum ni..
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2019 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 28-8-2019 04:17 PM
Lego pun sy x suka.. Hahaha.. Apa saja kaitan dgn patung.. Tak tau kenapa.. Dari kecik takut. Tapi ...

Suami akak x bagi beli perabot2 lama sebarangan. Kalau nak beli, dia akan approve dulu.. Faham2 la maksud approve tu kan.. Dia x mengaku dia boleh nampak apa2 tapi dulu masa sekolah, dia boleh nampak harimau berapi lalu tepi tingkap rumah dia ( rumah limas) jalan naik ke kawasan perkuburan di darat rumah dia.. Dia pernah cakap, dengar orang minta tolong melolong2 dari kawasan perkuburan tu. Tapi katanya dah tua dah xde dah. Bila balik rumah mak di kampung, apa bunyi pun dia akan kata tu bunyi kucing cekau2 dinding la.. bunyi kucing jatuh atas bumbung la.. Segalanya dia kata kucing sebab akak jenis x kuat semangat dulu. Tapi Alhamdulillah sendiri ubah diri. Berulkan solat semula. Gagahkan hafaz sikit2 Al Baqarah. Rajin2 baca Yaasiin. Alhamdulillah Allah bagi kekuatan dalam diri.  

Btw, anak akak nombor tiga pun boleh rasa kehadiran san boleh nampak tapi dia nampak sipi2 je. X nampak penuh mcm abang dia.. Cuma Alhamdulillah, solat dia on time. X suka lewat2. Duduk dalam bilik, dia rajin baca AlQuran. Dia kata dia x suka bila nampak2 & dengar2 ni..
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2019 09:25 PM From the mobile phone | Show all posts
AyaqMeloSuam replied at 28-8-2019 04:48 PM
Yg aku tau.. energy negative ni suka sumthing yg boleh jana energy.. such as benda2 elektrik.. janak ...

Ayaq, soalan pembaris..
Betul ke benda2 ni suka area dan benda yg high electrical frequency?
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2019 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
AyaqMeloSuam replied at 28-8-2019 05:08 PM
Aku x pnh beli & ank2 aku pn tau.. big no fr tat.. bila aku sja2 tunjuk nk beli.. mencicit ank2 ak ...

Oh ya.. siap ada yg berbotol susu kan.. Dulu adik akak ada.. Dia memang suka anak patung. Baik anak patung yg lembut2 tu atau barbie doll.. Akak x suka sebab susunan barbie doll kat kepala katil tu bila malam nampak mata dia mcm pandang kita je..
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2019 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
AnggunSophea replied at 29-8-2019 07:18 PM
Hai. Nak tanya boleh? Apa pendapat awak kalau tetiba ada patung Sin chan kat rumah family saya dlm ...

Aduh Anggun! Seram pulak akak bila kata patung tu out of nowhere...
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2019 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 2-9-2019 09:23 PM
Suami akak x bagi beli perabot2 lama sebarangan. Kalau nak beli, dia akan approve dulu.. Faham2 la ...

Yg minta tlg kat kubur.. Sy pernah dengar.. Balik demam tak mo kebah dekat 2 minggu.. Arwah tok minta ayaq tawar kat pakcik jiran.. Alhamdulillah lega.. Pakcik tu kata...sy ni suka sgt menegur.. Patut nya bila dengar diam saja.. Hahaha.. Mana la tau.

Bbrp hari lps dok nampak hjg mata kelibat pi mai pi mai...kalih laju dia lari.. Jadi sy guna cuka campur air panas mop lantai dapur sambil zikir.. Alhamdulillah rasa sejuk balik bila kat dapur.. Biasa la rumah bilik byk yg guna 1 saja.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 01:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 2-9-2019 09:27 PM
Oh ya.. siap ada yg berbotol susu kan.. Dulu adik akak ada.. Dia memang suka anak patung. Baik ana ...

Klo tgh pandang.. then bkelip... adoii
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 02:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 2-9-2019 09:25 PM
Ayaq, soalan pembaris..
Betul ke benda2 ni suka area dan benda yg high electrical frequency?

Ntah la kak.. tp sy suka tgk yg ghost hunting apa semua yg siries frm us tu.. klo ada owner rumah panggil sb depa rasa umh depa haunted.. so klo x dak entiti.. crews akn ckp xdak.. klo ada.. depa buat lg deep research cmtu... msa tu la depa ada ckp tips2.. tu bdasarkn sy nonton la kak & reading online
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 03:40 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 2-9-2019 09:29 PM
Yg minta tlg kat kubur.. Sy pernah dengar.. Balik demam tak mo kebah dekat 2 minggu.. Arwah tok mi ...

Cuka campur air panas? Boleh share berapa ratio cuka:airpanas? Mungkin boleh try. Ada org cakap cuka & air panas ni utk kilatkan lantai. X pernah pulak dengar @ baca ia utk bersihkan lantai.

Lolong2 ke , dengar org panggil ke, atau apa2, jangan ditegur.. Memang boleh dedau satu badan dibuatnya..
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 03:41 AM From the mobile phone | Show all posts
AyaqMeloSuam replied at 3-9-2019 01:59 AM
Klo tgh pandang.. then bkelip... adoii

Lepas tu mata dia terbeliak balik! Kussss semangat...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.076137s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list