Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5433
View
106
Reply

UPDATE 4/9/2019: Ada benda menumpang main dengan teddy bear aku

[Copy link]

Author: jijilaaa       Show all posts   Read mode

Post time 28-8-2019 05:08 PM From the mobile phone | Show all posts
bcomplex replied at 28-8-2019 04:50 PM
bukan yg kelip kelip je siap yang boleh menangis pun ada aduhai nasib baik masakecik kecik dulu me ...

Aku x pnh beli & ank2 aku pn tau.. big no fr tat.. bila aku sja2 tunjuk nk beli.. mencicit ank2 aku lari.. hahahaa... patung tu nk soul ok.. bukan susu....
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 05:31 PM | Show all posts
AyaqMeloSuam replied at 28-8-2019 05:08 PM
Aku x pnh beli & ank2 aku pn tau.. big no fr tat.. bila aku sja2 tunjuk nk beli.. mencicit ank2 ak ...

apa apa yang menyerupai menda yang hidup memang x elok kn
elok lah macam tu, banyak lagi mainan yg bermanfaat untuk budak budak
dari patung camtu
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 05:34 PM | Show all posts
sarah82 replied at 28-8-2019 04:38 PM
Sy selalu doakan sy jumpa yg tak berisi..lagi satu.. Kalau pi tempat baru.. Tiba2 sy diam atau dok ...

wah.. ini suda bagus.. blh la pinjam acik sarah jd scanner.. nk pastikan area clear..
blh gitu? sbb kita org yg x nampak.. makanya mmg main redah je kekdahnya


Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 05:35 PM | Show all posts
AyaqMeloSuam replied at 28-8-2019 04:46 PM
Aku paling x suka ank patung yg mata dia blh kelip2 tu... cm hanat jah.. tkelip2.. tkelip..

chucky?


Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
halimi78 replied at 28-8-2019 05:34 PM
wah.. ini suda bagus.. blh la pinjam acik sarah jd scanner.. nk pastikan area clear..
blh gitu? : ...

Oh.. Tidakk.. Sy tak nak jadi scanner..
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
halimi78 replied at 28-8-2019 05:35 PM
chucky?

Korek mata dia kuaq... nnti bini dia mai pulak.. pastu branak... hahahahahadoii
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 11:53 PM | Show all posts
AyaqMeloSuam replied at 28-8-2019 10:56 PM
Korek mata dia kuaq... nnti bini dia mai pulak.. pastu branak... hahahahahadoii

kultus chucky..
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2019 12:31 PM | Show all posts
adoiii... aku plak ada collection sikit action figure predator..
tunjuk anak buah aku takut dia.. haha
tp sekarang aku just simpan.. x display pun
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2019 03:47 PM | Show all posts
anak pempuan aku ada byk teddy bear
akak aku dh sound
patung2 ni semua buat malaikat tak masuk rumah
maksudnya malaikat rahmat tak masuk
yg masuk malaikat maut je

aku dh agak korang tinggal kawasan Seremban
sbb beli daging kat Pilah
yg aku tau kat Paroi Jaya ada beberapa org murid Allahyarham Tuan Guru Harun Din kat sana
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2019 05:24 PM | Show all posts
ooo seremban ke...

ok...ko datang rumah pak hasan ni mintak tolong ikhtiar...

ni location rumah pak hasan tu:  https://goo.gl/maps/eV7gB5ktzAEeuCpQ7

dia mmg xmau bg nombor kontek... blh dtg terus hari siang...




ni rumah dia untuk senang cam...
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2019 07:11 PM From the mobile phone | Show all posts
andaman replied at 28-8-2019 06:47 AM
betul gak kata forumer yg lain. kita sendiri kena kuat semangat. ingat, kita jgn takut ngan makhluk2 ...

Yang ni betul. Sebab saya pun pernah kena sihir dulu, memang dia buat gangguan dlm rumah. Abg ipar dgn kakak sampai bergaduh besar, bisnes kitorang pun lingkup, saya nak bertunang pun tak jadi semua.

Sebaik baiknya mulakan dari diri kita sendiri. Al Baqarah paling ampuh utk gangguan dlm rumah. Baca sendiri. Memang panjang surahnya, tapi In Shaa Allah ada hasil yg baik.
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2019 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
halimi78 replied at 28-8-2019 08:14 AM
yasin, al waqia'ah, al mulk.. baca sniri tetiap hari..
x larat nk buat semua single shot, amik 1  ...

Hai. Nak tanya boleh? Apa pendapat awak kalau tetiba ada patung Sin chan kat rumah family saya dlm bilik parents saya.

Mak saya letak dlm bilik saya masa saya balik rumah. Saya cakap kat mak, tu bukan patung saya. Saya tak simpan dah patung patung ni, lepas tengok kes rumah ada benda tak elok dan ada gangguan sebab suka simpan patung / softoy / teddy bear semua tu. Then mak saya cakap mungkin anak kakak saya punya. So saya pun send pic patung tu pada kakak pulak.

Apparently, kakak pun tak mengakui tu patung dia, apatah lg anak anak nya. Hahahaha saudara mara dtg rumah takda bawak patung. Anak buah saya ada 2 org je, kakak memang tak belikan diorang patung.

Boleh tolong tengok tak patung tu siapa empunya?
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2019 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku ada tedi bear dah berbelas taon tido dgn aku. Naik kempis bontot she bear tu.
Aku pun penggemar barbie doll, duk kumpul anak patung dalam kabinet dr umor 14. Takat ni tak penah lagi kene gangguan. Sebab semuanya aku duk main. Kalo tak aku, anak sedara aku yg lenjan segala binatang tu.
Aku rasa yg jadi berhantu ni bila dia duduk lama tak dimain. Tak dicampak,dilambung2,tak disikat rambutnya. Dah main, simpan balik dalam almari cecantik. Esoknya repeat main lambung main lambung.

Macam rumah la, lama2 tinggal dia berpenghuni.




Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2019 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
jijilaaa replied at 27-8-2019 05:13 PM
ruqyah tak berani pasang, takot ada yang menjerit histeria kang. Tapi surah al baqarah, al waqiah, ...

Sis seremban area mana...dkt area taman guru ada sorang perawat/ustaz yg boleh dtg tgok dkt rumah...
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2019 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Seram jugak ni..yg penting cari perubatan islam.semoga mslh sis selesai dengan baik
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2019 08:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Seremban kat mana? Kat Sikamat Ade rawatan syifa...cube ko g situ tanye
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2019 11:15 AM | Show all posts
AnggunSophea replied at 29-8-2019 07:18 PM
Hai. Nak tanya boleh? Apa pendapat awak kalau tetiba ada patung Sin chan kat rumah family saya dlm ...

pertamanya, me minta maaf sbb me bknlah org yg sesuai nk rujuk mende gini.. lebih baik rujuk dgn yg lbh arif..

nk bg pendapat pon entahlah ek.. me cuma blh komen kalo ada yg perlu komen.. dlm hal ni, sbb xde apa2 maklumbalas dterima, me xleh lah nk komen pape.. siapa dia,dtg dr mana etc.. dan me pon xleh nk kata dia clean..


cuma yg blh me ckp, kalau dkhuatiri ia dtg dr sumber yg bkn2 yg dsyaki mbawa maksud jahat, blh jumpa dgn ustaz ke sapa yg bkenaan, minta air penawar utk matikan dia, br buang.. atau kalau susah nk jumpa org pandai2.. buat bacaan Yasin, mohon pd Allah nk guna air Yasin utk matikan sihir dan sewaktu dgnnya.. guna air tu utk jirus/ spray keseluruhannya, serkup dgn plastik itam jgn dsentuh, pastu g la buang ke bakor ke apa..

just my 1cent...


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-8-2019 02:54 PM | Show all posts
Edited by jijilaaa at 30-8-2019 03:55 PM
intanumbrella replied at 29-8-2019 11:16 PM
Sis seremban area mana...dkt area taman guru ada sorang perawat/ustaz yg boleh dtg tgok dkt rumah. ...
ada no contact x?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-8-2019 02:55 PM | Show all posts
Edited by jijilaaa at 30-8-2019 03:55 PM
acikhan replied at 30-8-2019 08:44 AM
Seremban kat mana? Kat Sikamat Ade rawatan syifa...cube ko g situ tanye

ada no contact x?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-8-2019 03:35 PM | Show all posts
Edited by jijilaaa at 30-8-2019 03:38 PM
^pomen_GTR^ replied at 29-8-2019 05:24 PM
ooo seremban ke...

ok...ko datang rumah pak hasan ni mintak tolong ikhtiar...

chop dia ustaz ke bomoh? risau jgk kalau salah mintak tolong
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.077952s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list