Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5542
View
106
Reply

UPDATE 4/9/2019: Ada benda menumpang main dengan teddy bear aku

[Copy link]

Author: jijilaaa       Show all posts   Read mode

Post time 28-8-2019 12:58 PM | Show all posts
kalau saya, selalunya akan pasang bacaan quran hari hari bila kt rumah
selain mengaji, pasang juga bacaan yang untuk halau jin dan syaitan
sy download sesiap dalam you tube pastu pasang

pastu bila kt rumah pasang je lampu kalau malam
walaupun duk ruang tamu tp lampu dapur pasang juga

bila masuk bilik ke atau ke dapur amalkn bg salam
macam sy naik ke tingkat atas bg salam sesiap sbb kadang jarang naik tingkat atas
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 01:56 PM | Show all posts
jijilaaa replied at 27-8-2019 05:13 PM
ruqyah tak berani pasang, takot ada yang menjerit histeria kang. Tapi surah al baqarah, al waqiah, ...

alamak yeke bole histeria.. tapi saya rasa, kalo kita tau dia ada dlm rumah eloklah halau dia. sbb dah kaco rumahtangga sume kan. panggil ustaz ke tlg halaukan. buanglah sume teddy bear tu.tak elok simpan.
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 02:47 PM | Show all posts
betul gak kata forumer yg lain. kita sendiri kena kuat semangat. ingat, kita jgn takut ngan makhluk2 halus ni. kita kena takut pada Allah. beranikan diri kita.

rumah saya pun selalu dengar perabot beralih kt atas.kadang2 pelik mcm diseret je. saya start baca Yaasin setiap mlm. maybe kena start baca ruqyah sendiri jugak. kita ikhtiar betul2.semoga awak dilindungi Allah.
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 27-8-2019 10:05 PM
Aku dari kecik takut dgn segala jenis patung.. Aku rasa aku satu2nya perempuan yg tak main patung da ...

Sama la kita. Aku pun tak suka dan tak pernah ada doll atau teddy bear. Dari kecik memang tak suka. Masa duduk kt uni dulu, roomate aku ada teddy bear warna putih..besaq. kalau weekend roomate aku balik kg, aku mmg akan terbalikkan teddy bear dia supaya x mengadap aku
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
paiayam replied at 28-8-2019 03:13 PM
Sama la kita. Aku pun tak suka dan tak pernah ada doll atau teddy bear. Dari kecik memang tak suka ...

Hahaha.. Ada sesuatu ttg teddy bear tu buat aku takut.
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 04:14 PM | Show all posts
jijilaaa replied at 27-8-2019 05:13 PM
ruqyah tak berani pasang, takot ada yang menjerit histeria kang. Tapi surah al baqarah, al waqiah, ...

yasin, al waqia'ah, al mulk.. baca sniri tetiap hari..
x larat nk buat semua single shot, amik 1 setiap kali naca..
tp jadikan baca setiap hari ada baca..
perlu ada niat? niat lillahi ta'ala sudah..

xyah takut nk pasang ruqyah.. kalo risau sgt..
pasang tu cukup2 dengar sampai ke telinga je suda..
pasang waktu malam sebelum tido tgk cemana..

lena x tido.. ke yg susah nk lelap jd dan2 nk tido..

api ada kawan2 yang tak bagi langsung pasang sbb katanya benda tu tak kacau ko, kenapa ko kacau dia
ni argument, tatau nk kata apa.. dia memoncolkan diri tu nk kategorikan apa?
sepatutnya meke x moncol pon.. xde penampakan..

bila moncol, ada org nampak.. ada org jd x selesa.. tu dah mganggu..
apa lgi kalo sampai berangin gaduh bagai lakibini..


just my 1cent lah...



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 04:15 PM | Show all posts
sarah82 replied at 28-8-2019 03:26 PM
Hahaha.. Ada sesuatu ttg teddy bear tu buat aku takut.

kalo lego ok x? kami wat koleksi lego tipu jah..

Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
halimi78 replied at 28-8-2019 04:15 PM
kalo lego ok x? kami wat koleksi lego tipu jah..

Lego pun sy x suka.. Hahaha.. Apa saja kaitan dgn patung.. Tak tau kenapa.. Dari kecik takut. Tapi pernah jumpa benda yg dok dlm patung... Ada satu kedai barang lama kat penang.. Luar kedai dia boh patung penari siam...apa yg sy nampak bukan patung tu dok saja.. Tapi menarik liuk lentok mcm penari siam tu depan kedai.. Buat rasa kita nak masuk kedai tu..
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 04:20 PM | Show all posts
sarah82 replied at 28-8-2019 04:17 PM
Lego pun sy x suka.. Hahaha.. Apa saja kaitan dgn patung.. Tak tau kenapa.. Dari kecik takut. Tapi ...

tu patung berisi.. patut la.. seb baik ai is tanampak pape cenggitu..

Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
halimi78 replied at 28-8-2019 04:20 PM
tu patung berisi.. patut la.. seb baik ai is tanampak pape cenggitu..

Tu sy berhenti minat tgk barang2 lama.. Sbb tgk benda2 ni la.. Penat terkejut...
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 04:25 PM | Show all posts
sarah82 replied at 28-8-2019 04:21 PM
Tu sy berhenti minat tgk barang2 lama.. Sbb tgk benda2 ni la.. Penat terkejut...

kalo ajak pi tgk wayang kulit nk?

btabahlah kalo tergezut.. takdir tuhan, nk wat cane..
takat blh elak kita elaklah, ye dok.....


Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
halimi78 replied at 28-8-2019 04:25 PM
kalo ajak pi tgk wayang kulit nk?

btabahlah kalo tergezut.. takdir tuhan, nk wat cane..

Wayang kulit sy suka.. Tapi makyung dan menora.. Sy pening kepala bila dengar muziknya.. Selagi boleh elak mmg elak sungguh2..hahaha.. Tak nah jantung terkejut
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 04:30 PM | Show all posts
sarah82 replied at 28-8-2019 04:29 PM
Wayang kulit sy suka.. Tapi makyung dan menora.. Sy pening kepala bila dengar muziknya.. Selagi bo ...

penah nampak x yg dok main wayang kulit? kot penah tgk cemana rope..


Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
halimi78 replied at 28-8-2019 04:30 PM
penah nampak x yg dok main wayang kulit? kot penah tgk cemana rope..

So far tak pernah nampak. Minta dijauhkan.. Karang x berani tgk wayang kulit pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 04:35 PM | Show all posts
sarah82 replied at 28-8-2019 04:32 PM
So far tak pernah nampak. Minta dijauhkan.. Karang x berani tgk wayang kulit pulak.

sume ada yg berisi.. jumpa yg berisi tu yg x best..


Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
halimi78 replied at 28-8-2019 04:35 PM
sume ada yg berisi.. jumpa yg berisi tu yg x best..

Sy selalu doakan sy jumpa yg tak berisi..lagi satu.. Kalau pi tempat baru.. Tiba2 sy diam atau dok setempat.. Mmg kwn2 tau sy dah nampak atau rasa benda tak elok kat situ.
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku paling x suka ank patung yg mata dia blh kelip2 tu... cm hanat jah.. tkelip2.. tkelip..
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg aku tau.. energy negative ni suka sumthing yg boleh jana energy.. such as benda2 elektrik.. janakuasa.. kwsn2 yg elektrik frekuensi tinggi... depa akn more active & aliveeeeee.... yeah.. mcm Trexx..  hahahhaa
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 04:50 PM | Show all posts
AyaqMeloSuam replied at 28-8-2019 04:46 PM
Aku paling x suka ank patung yg mata dia blh kelip2 tu... cm hanat jah.. tkelip2.. tkelip..

bukan yg kelip kelip je siap yang boleh menangis pun ada aduhai nasib baik masakecik kecik dulu memang x minat ada patung mcmtu
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 05:00 PM | Show all posts
kisah ni mengingatkan dulu ada sorang kawan lama pernah cerita
ada anak murid nya hadiahkan patung masa hari guru
tp bukan patung teddy bear, patung kaca yang berbentuk mcm anak patung
yang dijadikan hiasan letak atas meja mcmtu

so kawan tu letaklah dekat ruang tamu sebagai hiasan
sejak dari tu tiap malam patung tu beralih tempat dan berbunyi mcm hidup
memang menakutkan sbb hari ni letak esok beralih dari tempat asal

lama lama kawan tu dah tak tahan dia amik keputusan utk buang patung tu
sbb kan patung tu kaca so dia pecahkn pakai hammer kecik
masa dia pecahkan tu patung tu berbunyi mcm tgh menangis
memang seram sgt..lepas dah pecahkan tu terus buang jauh jauh

alhamdulillah tak jadi apa apa

maaf tt tumpang cerita pulak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.096661s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list