Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
3647
View
58
Reply

[Dunia] Penuntut Malaysia meninggal dunia selepas mendaki dan berkhemah seorang diri di hutan Ohio, AS

[Copy link]

Author: paperchase    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-8-2019 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by paperchase at 24-8-2019 11:22 AM

Penuntut Malaysia meninggal dunia di AS
WARTAWAN SINAR HARIAN | | 23 Ogos 2019

KUALA LUMPUR - Seorang penuntut Malaysia dilaporkan meninggal dunia di Ohio, Amerika Syarikat (AS) selepas 10 hari dilaporkan hilang ketika mendaki dan berkhemah di kawasan hutan.

Menurut laporan Berita Harian, berita kematian Afifi Hakimi Hussen, 23, dimaklumkan kepada keluarga mangsa yang tinggal di Senawang, Negeri Sembilan, awal pagi semalam.

Afifi yang belajar di Ohio State University, AS dikatakan pergi ke hutan berkenaan seorang diri dan setakat ini, belum ada sebarang maklumat lanjut mengenai kejadian.

Berdasarkan maklumat yang dikongsi di laman sosial, mangsa yang sedang menuntut dalam jurusan Kejuruteraan Mekanikal itu dijangka akan menamatkan pengajiannya pada Disember ini.

Menurut laporan tersebut, Afifi, anak bongsu daripada tiga beradik dikatakan baru saja menyambut ulang tahun kelahiran ke-23 pada 13 Ogos lalu.

Sebelum ini, Afifi menyambung pengajian di AS setelah ditawarkan biasiswa Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) selepas menuntut di Kolej Pendidikan Intec, Shah Alam.

Berita Harian juga memaklumkan pihaknya telah menghubungi pejabat JPA di ibu negara dan mengesahkan insiden tersebut.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 10:39 PM | Show all posts
ko dah kenapa dek berkhemah dalam hutan sorang2?
kalau merayap travel solo ke tempat yang ramai orang tu akak paham la..
teringat akak movie Blair Witch Project
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Innallahi wa innailahi rojiun.

Takziah buat keluarga adik ni.

Berani betul pergi seorng2.  Memang ada yg berkemah kt tempat tu seorang2 ke?
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Salam takziah untuk keluarga arwah.

Mungkin nak tenangkan pikiran ke cemana kan, itu sebab pergi sorang2
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Budak pandai tp xbijak
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 11:08 PM | Show all posts
Hutan kat sana bukan hutan cam di Malaysia.

Meninggal sebab apa yek..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Takziah. Mungkin hypothermia dan tak mampu dapatkan sebarang bantuan
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 11:10 PM | Show all posts
kesian...takziah kpd keluarga
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 11:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Takziah
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 11:14 PM | Show all posts
إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون


bless him,  semoga rohmu dicucuri rahmat wahai musafir ilmu
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
mesmerize replied at 23-8-2019 10:39 PM
ko dah kenapa dek berkhemah dalam hutan sorang2?
kalau merayap travel solo ke tempat yang ramai ora ...

Kenapa takleh pergi camping sorang2? Aku pun selalu je pergi camping sorang2 atas gunung. Aku takde tekanan perasaan..cuma aku introvert dan suka pergi camping.

Anyway, Aku rasa dia hypothermia. Or maybe elevation tinggi melebihi 3000m kena AMS? Agaknya lah...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 11:23 PM | Show all posts
JunkMail replied at 23-8-2019 11:19 PM
Kenapa takleh pergi camping sorang2? Aku pun selalu je pergi camping sorang2 atas gunung. Aku takd ...

boleh aje kalau berani
tapi macam bahaya dan berisiko sikit la .. berbanding travel solo ke tempat2 umum



Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 11:49 PM | Show all posts

misti my doter kenal arwah ni
awat lah tak ajak  kawan2
biasanya bebudak ni suka gang gang

tapi itu lah .. kalau sudah begitu janji nya :-(
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 12:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Takziah kepada keluarga arwah. Kenapa la p sorang2? At least p la berdua
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 01:25 AM | Show all posts
terikut movie into the wild ni...
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 05:35 AM | Show all posts
takziah..dah aja dia...sian makpak ,harapan anak balik kerja bagus ..boleh bantu ibu bapa
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 06:23 AM | Show all posts
AL fatihah.. gitu lah ajal di bumi orang dek..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 07:14 AM From the mobile phone | Show all posts
JunkMail replied at 23-8-2019 11:19 PM
Kenapa takleh pergi camping sorang2? Aku pun selalu je pergi camping sorang2 atas gunung. Aku takd ...

common sense. klu jd apa2 kemalangan sapa yg alert on the spot kt tot remote. malang x berbau.

u nasib baiklah all these while x jd apa2.. mungkin u ada skills2 nya tp again, malang x berbau..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 07:33 AM From the mobile phone | Show all posts
JunkMail replied at 23-8-2019 11:19 PM
Kenapa takleh pergi camping sorang2? Aku pun selalu je pergi camping sorang2 atas gunung. Aku takd ...

Sebab if anything happen kau tak boleh dapatkan bantuan..yes kau selamat..tp adik ni dah meninggal pun
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 08:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah knp camping sorang2.. Tak takut ke
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.110199s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list