Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
3280
View
42
Reply

Kerana Aliff Syukri, Upiak Isil Bergaduh Dengan Lucinta Luna?

[Copy link]

Author: Sang_Pencinta       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-8-2019 11:35 AM | Show all posts |Read mode
Mula-mula beraksi dalam lagu dan muzik video bersama ahli perniagaan Malaysia, Dato Aliff Syukri, kini penyanyi Indonesia Upiak Isil dan Lucinta Luna betul-betul bergaduh.



Kredit foto:  Carian Google







Apa dah jadi ni?


Menurut portal berita dari seberang, Tribun Jambi, pergaduhan antara mereka berdua bermula selepas Lucinta Luna telah menghina fizikal Upiak Isil. Ketika ditanya oleh Dato Aliff kenapa beliau tidak menyukai Upiak, Lucinta berkata beliau geli dan jijik dengan paras wajah Upiak yang jelek.


  





Mendengar penghinaan tersebut, Upiak pula menyindir Lucinta yang dikatakan ada membuat pembedahan kecantikan di Thailand. "Saya sering ke Thailand dan Malaysia, tetapi saya dijemput untuk membuat persembahan di majlis berprestij, bukan semata-mata membuat pembedahan plastik," katanya.



Kredit foto: Twitter









"Lucinta juga berkata dia tidak mahu bersama saya dalam video kerana saya bukan siapa-siapa sedangkan saya sudah muncul dalam rancangan TV popular di Thailand, Anugerah Era dan Gegar Vaganza, itu kan rancangan besar," tambahnya lagi.


"Kalau dia betul-betul mahu membandingkan kami, saya cabar dia berlawan menyanyi live," katanya.







Kredit foto: Carian Google







Bagaimanapun, ramai menganggap perseteruan kedua artis Indonesia ini hanyalah rancangan bersama Aliff Syukri untuk mempopularkan lagu baru mereka bertiga berjudul Cowok Baru. Netizen juga memberi nasihat kepada Upiak supaya menjauhkan diri daripada mereka agar imej murninya tidak terpalit dengan Aliff dan Lucinta yang dituduh gemar menghina.



Kredit foto: Carian Google









Kalau betul ini rancangan mereka, nampaknya tak habis-habis mencari kontroversi murahan untuk melariskan lagu yang tak seberapa.- CARI
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 12:21 PM | Show all posts
jelek2 pun ori nyah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-8-2019 12:31 PM | Show all posts
Hehehehe. muka jelek pun ada ovari ori.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 12:32 PM | Show all posts
ahh jelik konon, kau semua bnde fakeeee. sekurang nya die tu ori. xmacam kau, wanita berloceng. ke xde loceng dh skrg?
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 12:33 PM | Show all posts
Ok Tok kitorang tahu dah lagu baru dah nak keluar dan bakalan pecah rekod dunia.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Bosan la marketing murahan camni.. dia dah tahu kt malaysia x layan dah benda2 cmni... Di buat kat indon pulak... Indon kan senang kena provok... Mendapat la nanti milion viewers... Padahal dah dapat baca dah skrip ni... Hmmm...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 01:07 PM | Show all posts
bini g Haji dia plak sebok menggedik dgn pondan...natang sunggoh..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku lagi rela dengar suara alipsukri ni nyanyi dari dengar suara bapok tone senget lucintaik ni bercakap
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
2 jantan lawan 1 pempuan

anyway, motip sgt la toklep gigih berdrama ape pun dgn jantan sotong..jantan sejati x brp layan toklep mcm kwn ke? atau rengsa dgn heols?
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Percaya ler sangat.. marketing je.. video clip baru ni kan diorang bertiga... alif upiak lucinta
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 01:57 PM | Show all posts
tak perlu layan si malaun ni...jenis batak hadap populariti memanjang.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Mana ada alif syukri ni ignore je semua. Tak habis2 content sama.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahahahaha nak tergelak aku dgr ayat2 indon ni. Biar betul ko kata upiak tu jelek...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 03:25 PM | Show all posts
jelek lah geli lah tp dia ori perempuan lor
ko tu jadi2 an saja..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 03:33 PM | Show all posts
lucintaa puiii...
name Abdul fatahh...
bapokk bangang
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 03:37 PM | Show all posts
Noraniza_Iblis replied at 23-8-2019 03:33 PM
lucintaa puiii...
name Abdul fatahh...
bapokk bangang

bru lps tgk wiki..

mmg nama fatah

aku mula2 ingat pompan..

sbb laki dia laki tulen
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 03:40 PM | Show all posts
Loloq89 replied at 23-8-2019 03:37 PM
bru lps tgk wiki..

mmg nama fatah

celah mane plak laki die laki tulen??
laki die tu pengkid..
dorg dh bertunang dh pun...
tp kalau ikut islam..lepas la..
pondan kawin dgn pengkid...
cume...iolss kenot brainn....hahhaa
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Nampak makin pelik hidung alip..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 03:51 PM | Show all posts
Mfzg89 replied at 23-8-2019 01:07 PM
bini g Haji dia plak sebok menggedik dgn pondan...natang sunggoh..

peluang sis.... bini takde time ni la peluang nak jumpa bff tuh...keluar dari lemari la sis...
Toklip... Sajat... Lucinta Luna berpisah tiada..
Trio saling support each others...

Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 03:54 PM | Show all posts
Loloq89 replied at 23-8-2019 03:37 PM
bru lps tgk wiki..

mmg nama fatah

mmg nama dia Muhamad Fattah...
lelaki tu tp da buang operasi buang loceng tuh...

laki dia yg mana sis? Abash tu ker??
Abash tu pompuan sis.... tomboy

mana pernah fatah ni berlaki..
semua tu propa jer...
sblm ni propa kata da nikah dengan orang filipin tu...
tu propa jer pun...
mamat tu dibayar tuk shoot gambar jer pun....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.164467s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list