Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3440
View
172
Reply

[Tempatan] Zakir hanya satu di dunia pakar ilmu banding agama.

[Copy link]

Author: FOTHER-MUCKER    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 23-8-2019 09:58 PM | Show all posts
cmf_shalom replied at 23-8-2019 09:50 PM
Dlm bible pun xde ckp boleh makan cempedek... tempoyak.. Ayam...

Bila dh x jumpa ayat haramk ...

Hmmmm ... ko dah kontradik diri sendiri

Post#26 dari ko dgn jelas catat , dlm book of Leviticus & Deutronomy , babi tak boleh dimakan

Ko klaim boleh , jadik aku nak tengok mana rujukkan ko yg catat boleh pulak makan babi kat bible atau ayat2 tersebut dah kena abrogate

Unless ko tak percaya OT adalah part of bible
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 10:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cmf_shalom at 23-8-2019 10:20 PM
sam1528 replied at 23-8-2019 09:58 PM
Hmmmm ... ko dah kontradik diri sendiri

Post#26 dari ko dgn jelas catat , dlm book of Leviticus ...


Ko tau Bible tu maksud apa ?

Hanya sebab xtian terima OT dlm kanon mereka..ko paksa mereka jadi bani Israel ?

Itu hujah ko?


Ak rasa itu ajaran ko...jgn paksa ajaran ko kepada umat xtian lak..cukup la ko beriman sendiri dengan fatwa tu


Dari ko pikir 24 jam psl babi. Alangkah bagus ko extend umat xtian juga kena jadikan baitumuqadis tu rumah ibadat mereka ..boleh kami join yahudi halau Palestine ...kenapa nak babi juga ko tekankn...kan OT juga cakap baitumuqadis tu rumah ibadah...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_shalom replied at 23-8-2019 09:47 PM
Perh...seramai 1,168 org ranjer dayak yg bkhidmat di malaya sejak 1952.. .seramai 8 orang sahaja y ...

Kan aku dah ckppp.. Masa tentera Malaysia di Congo tahun 60an dulu.. Puak2 congo tak berani serang tentera pengaman dari Malaysia sebab depa dengar rumors ttg hantu yg bergelar head Hunter.

Jadi sila buat benang di Bod Sejarah ttg the Sarawak rangers.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 23-8-2019 10:12 PM
Kan aku dah ckppp.. Masa tentera Malaysia di Congo tahun 60an dulu.. Puak2 congo tak berani serang ...

Saja nk bg ko duduk x senang..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 10:15 PM | Show all posts
diggerr replied at 23-8-2019 05:29 PM
gov india dalam usaha utk hapuskan islam.

tapi kenapa ada menteri islam ?
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Banyak2 benda dalam OT.. Babi juga yg difokuskan....

Huntung ko bi. Sebab status ko haram..ko jadi pujaan
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_shalom replied at 23-8-2019 10:14 PM
Saja nk bg ko duduk x senang..

Ang kan.. Aku dah dok study ttg Tunku Yaacub.. Nak tulis ttg dia.. Dah byk kali aku tangguh.. Ni tgg benang ang.. Nanti aku nak komennn.. Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 23-8-2019 10:30 PM
Ang kan.. Aku dah dok study ttg Tunku Yaacub.. Nak tulis ttg dia.. Dah byk kali aku tangguh.. Ni t ...

Head Hunter.jpg

Nah...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_shalom replied at 23-8-2019 10:40 PM
Nah...

Wei.. Buka thread wei.. Kita ni cabul thread org dah.. Marah depaaa.. Hahahah
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 23-8-2019 10:42 PM
Wei.. Buka thread wei.. Kita ni cabul thread org dah.. Marah depaaa.. Hahahah

Walaupun renjer hutan ini dibubarkan pada 1963.. Khidmat mereka di perlukan semasa 13 mei 1969. Sebab mereka neutral.., x pro mana2 kaum. .
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Renjer hutan sarawak adalah pasukan elite pertama di asia tenggara yang diasaskan pada 1951.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_shalom replied at 23-8-2019 10:44 PM
Walaupun renjer hutan ini dibubarkan pada 1963.. Khidmat mereka di perlukan semasa 13 mei 1969. Se ...

Yap.. Aku ada baca.. Masa RAMD ambik alih byk juga nyawa org tak berdosa terkorban.. Jadi PAT masa tu arah Renjer ambik alih. Jadi ang melayu ka, cina ka india ka.. Ang tak ikut betul2 curfew ang kena tembak tanpa bias.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 23-8-2019 10:49 PM
Yap.. Aku ada baca.. Masa RAMD ambik alih byk juga nyawa org tak berdosa terkorban.. Jadi PAT masa ...

Mati2 aku ingat dayak selama ni xde sumbangan... Memasing dok bgayut atas pokok cari kutu.. Bila dtg cikgu dari malaya baru... Baru la jadi org. Hikkkk
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
clara_nur replied at 23-8-2019 08:01 PM
SK tu sapa plk?

Sultan K payung first ceramah
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 11:21 PM | Show all posts
cmf_shalom replied at 23-8-2019 11:44 AM
Ini contoh ayat sekerat2 zakir bila petik kitab org....kenapa zakir x masukkan sekali ayat pem ...

Masyalla........ Hancus credibility dia.......
Maideen~Dan kita semua tahu apa orang cakap pasal credibility... Once it's gone............
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_shalom replied at 23-8-2019 10:52 PM
Mati2 aku ingat dayak selama ni xde sumbangan... Memasing dok bgayut atas pokok cari kutu.. Bila d ...

Aku dah bgtau ang.. Ang ja x mo dengar.. Aku suruh buka benang ttg tentera Iban..ang tak caya lagi ckp aku.

Walaupun aku dok jauh di jitra yg ada forumer anggap tempat jin bertendang.. Tapi.. Hahahaahaha...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 11:36 PM | Show all posts
cmf_shalom replied at 23-8-2019 10:01 PM
Ko tau Bible tu maksud apa ?

Hanya sebab xtian terima OT dlm kanon mereka..ko paksa mereka ja ...

Ko tak jawab soalan aku

Skg bukan isu paksa jadik bani Israel

Ko terima tak OT dlm bible ko

Kalo ko terima , ada larangan makan babi kat book of Leviticus & Deutronomy

Pasal apa ko tak ikut?

Yg mula cakap pasal makan babi adalah diri ko

Jadik keep to the point ... tak usah nak alih ke Baitul Muqadis


Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 11:44 PM From the mobile phone | Show all posts
sam1528 replied at 23-8-2019 11:36 PM
Ko tak jawab soalan aku

Skg bukan isu paksa jadik bani Israel

Apa istimewa babi dari baitumuqadis...?
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Maideen. replied at 23-8-2019 11:21 PM
Masyalla........ Hancus credibility dia.......
Maideen~Dan kita semua tahu apa orang caka ...

Ko tgk tu maideen... Dh x dpt bukti babi haram.. Dia suruh cari mn ayat ckp babi leh makan?

Suka dia ajar org lain jadi mxm dia.. Ak ingat yahudi nasrani yg x redho..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts
sam1528 replied at 23-8-2019 11:36 PM
Ko tak jawab soalan aku

Skg bukan isu paksa jadik bani Israel

Elo... Bukan ak xtau niat ko...
.ko ingat ak baru keluar dari gua ka..

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.075431s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list