Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
2580
View
48
Reply

Diganggu perempuan psycho

[Copy link]

Author: Jemahjemah    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-8-2019 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Aku nak mintak pandangan la kat sesiapa yang pernah alami masalah ni. Sebab aku dah buntu dan hampir hilang sabar.

Company aku hire seorang staff ni. Dah lebih 5bulan lah staff tu berhenti kerja. Tapi setiap kali dia stress ke apa, dia akan serang kiteorang kat company tu maki maki tanpa sebab. Even kalau dia period pun, pelik kenapa suka serang maki tanpa usul. Makin hamun tu memang makanan kiteorang setiap bulan la. Bila dia dah puas maki hamun, dia mula mengadu nasib sedih sedih dia. Kebaikan dia yang dia dah buat. Ibarat lepas taufan melanda, tiba2 hujan sempoi sempoi bahasa pulak yang datang. Pelik.

Nak kata rapat sangat takde la rapat pun sebab dia keje 3bulan je. Kiteorang ni yang dah lama kerja sama memang pelik dengan dia. Masa kerja dulu pun dia suke jugak emosi dengan kiteorang kalau xreply whatsapp dia ke apa. Tapi tak sangka lepas berhenti kerja masih mengganggu kiteorang sampai maki maki. Rampas fon kiteorang la hape la. Pelik sangat.

Satu lagi dia ada tabiat stalk staff2 kat company ni. Even ada status je dia ingat untuk dia. Padahal kiteorang ni tak pernah tau pun pasal dia sebab memang tak rapat. Dia keje 3bulan je. Ada je benda negatif ke benda dia rasa sensitif dia akan serang la siapa yang buat status tu. harini tetibe datang serang kiteorang kat public maki hamun dan rampas fon kiteorang. Dia kta dia dah kerja kat dalam mall kiteorang pegi tu. masalahnya kiteorang tak pernah tau pun apa dia buat sekarang.

Ada tak tindakan yang boleh diambil untuk elak dia ni datang kacau kiteorang. Semua mesej ugutan maki hamun tu memang ada la kiteorang simpan sbb kiteorg tak layan pun sbb dia dah lama bhenti. Harini serang kiteorang kat mall, kiteorang dah mintak footage cctv tu. agak agak boleh buat report polis tak supaya dia stop kacau kiteorang. Yela, takkan setiap kali stress ke apa dia nak datang lepas kat kiteorang pulak kan. Sedangkan takde kaitan pertalian apa pun. Kenal pun sebab kerja dulu. Tu pun dalm 3bulan berapa kali je jumpe sebab kiteorang staff office. Dia staff yang retail.

Siapa boleh bantu tolong komen ye. Sebab dah stress sangat dengan benda ni. Dah 5bulan. Setiap bulan pasti ada je dia datang buat masalah.
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pon ada geng company lama yang masih stalk sampai harini. Gaya macam tak cukup gaji je, skodeng socmed termasuk whatsapp stories. Itu yang kedapatan
Diorg addict nak buat macamana, even dah tegur dia sambung balik
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-8-2019 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 22-8-2019 11:47 PM
Aku pon ada geng company lama yang masih stalk sampai harini. Gaya macam tak cukup gaji je, skodeng  ...

Masalahnya dia suke datang serang sukehati. Pelik je. Stalk pstu serang orang sukehati. Bukan sorang tapi semua dalam dept kiteorang kena. Nak kata period takkan la setiap kali period boleh buat orang sukehati kan. Nak je maki balik tapi tu la, taknak la sama level dengan dia. Rasa macam nak report polis je.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 12:20 AM | Show all posts
macam sakit mental je perempuan ni u. i pernah terkena terjumpa sekali dengan sorang pompuan ni kat tempat kerja. katanya dia ni mental dan ada meroyan sikit. datang time dia tak betul, habis satu ofis dengar dia jerit, nangis sorang2. aku kalau nampak dia dah start mata melilau macam nak kerasukan, aku cepat2 lari ketempat lain. huhuhuh. selalunya kawan aku kena handle. aku lari sebab aku takut kot. lemah semangat weh. haruslah aku cabut awal2
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 12:38 AM From the mobile phone | Show all posts
To be honest.. Aku senang ja.. Perempuan mcm ni aku bagi penampar sedas.. Sambil aku tunjuk part gila aku.. Taraa.. Selesai.

Aku pernah buat gila penampar perempuan sbb kurang ajar sgt.. Lps tu aman2 hidup aku tanpa citer busuk dibelakang.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 12:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Taboh diaa
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 12:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau dah melampau sangat, baik buat report polis dan juga buat aduan ke management syarikat. Kalau dibiarkan sampai bila pun tak berhenti.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-8-2019 12:55 AM From the mobile phone | Show all posts
naz.wani replied at 23-8-2019 12:20 AM
macam sakit mental je perempuan ni u. i pernah terkena terjumpa sekali dengan sorang pompuan ni kat  ...

Tu la. Kiteorg pun syak benda sama. Sbb dia bhenti kerja pun dia sendiri nak. Bhenti tak bagi notis gitu je hilang. Tapi bila dia tgk ada staff baru masuk ganti dia terus dia serang kiteorang. Mula dia soal soal staff baru. Pastu terus mesej kiteorang maki hamun. Padahal takde sp pun ckp psl dia ms tu. Update status ke apa mmg xde la sbb xde sp heran. Tu yg kteorg syak dia ni meroyan ke apa. Sbb ms mula kerja dlu pun ex husband dia ada report kat management yg staff baru kacau privasi dia. Rupenya staff ni la duk stalk ex laki dia gune nama company
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-8-2019 12:56 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 23-8-2019 12:38 AM
To be honest.. Aku senang ja.. Perempuan mcm ni aku bagi penampar sedas.. Sambil aku tunjuk part gil ...

Nak ikut hati mmg kiteorg nak je maki balik. Yela tb2 syok jalan2 dia dtg serang maki hamun babi sial bagai. Tak ke terkenut org sekeliling tgk. Dgn suara dia menjerit mcm org gile. Malu betul la tadi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-8-2019 12:57 AM From the mobile phone | Show all posts
diggerr replied at 23-8-2019 12:40 AM
Taboh diaa

Kalau bole nak ikut law. Takot stgi kteorg pulak yg jadi assailant instead of victim
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-8-2019 01:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Foxey replied at 23-8-2019 12:48 AM
Kalau dah melampau sangat, baik buat report polis dan juga buat aduan ke management syarikat. Kalau  ...

Polis terima ke eh report ni ? Kteorg mmg msh simpan la semua msj maki hamun dia yg tb2 tu. Sblm ni tak terfikir plak nak report dia sbb anggap maybe dia mmg kaki meroyan mintak attention agknya. Tp ni dh 5bulan. Siap serang public tb2. Rampas fon pulak. Mmg terkesima terus kteorg kt situ. Siap rampas fon tu yg terkejut. Pelik betol. Maybe di ni terikut drama sgt ke apa tah. Dia ingt berhenti keje company merayu2 suruh dia keje balik agaknya. To mslhny dia bukan sp2. Sbb tu ia bhenti keje secara tk elok pun org xheran. Tu yg dia meroyan gamaknya la.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 01:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Jemahjemah replied at 23-8-2019 12:56 AM
Nak ikut hati mmg kiteorg nak je maki balik. Yela tb2 syok jalan2 dia dtg serang maki hamun babi s ...

Sentiasa sediakan air kosong byk2..bila dia meroyan sja.. Ang siram dia dgn air.

Setan tak suka air sejuk jawab mcm tu bila org tanya awat ang buat mcm tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-8-2019 01:10 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 23-8-2019 01:01 AM
Sentiasa sediakan air kosong byk2..bila dia meroyan sja.. Ang siram dia dgn air.

Setan tak suk ...

Hahaha. Selalu dia datang tanpa dijangka tau. Mcm tadi tgh jalan kat mall. Tb2 muncul menjerit. Kata dia dah kerja kat mall tu. Padahal kiteorang jalan situ nak makan ja. Taktau pun dia kerja dalam tu. Punya besar mall tu haii. Meroyan betul la.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 01:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Jemahjemah replied at 23-8-2019 01:10 AM
Hahaha. Selalu dia datang tanpa dijangka tau. Mcm tadi tgh jalan kat mall. Tb2 muncul menjerit. Ka ...

Sbb tu sentiasa simpan air kosong dlm beg.. Atau lebih baik spray lada.. Buat2 terkejut. Spray..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 01:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Amik je video.. Pastu ko tunjuk kat dia balik.. Kdg org mcm ni x sedar betapa buruknya dia nye muka time tu.. Kalau nak viral.. Aku rasa cam kejam sgt.. Nak lg kalau dia ada mental disorder.. Bipola ke depression ke..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-8-2019 01:48 AM From the mobile phone | Show all posts
jeruklimau replied at 23-8-2019 01:21 AM
Amik je video.. Pastu ko tunjuk kat dia balik.. Kdg org mcm ni x sedar betapa buruknya dia nye muka  ...

Sbb tu kiteorg xreport dulu. Sbb ingat dia maybe deprdss or meroyan kan. Sbb semua org dia mcm maki suke hati dia je. Tapi sok kiteorg try buat report dulu. Kalau dah melampau sgt tak boleh jgk la duduk diam.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 01:49 AM | Show all posts
macam sakit mental ja. macam org tgh down pun ada gak, asyik fikir negatif + jealousy ja. baik buat report polis. takut dia buat benda2 pelik ja nanti.  ngeri kot kalau tetiba dia muncul dgn parang ke, acid ke. Siap2 block no dia and social media jugak. takda la dia stalk2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-8-2019 01:53 AM From the mobile phone | Show all posts
sfrnna replied at 23-8-2019 01:49 AM
macam sakit mental ja. macam org tgh down pun ada gak, asyik fikir negatif + jealousy ja. baik buat  ...

Tu la kiteorg pun fikir mcm tu jgk after tgk dia harini. Japgi dia buat lg terok plak kan. Td pun h berni ramps2 fon org. Next di meroyan entah ap lg dia nk buat tu
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 02:04 AM | Show all posts
Jemahjemah replied at 23-8-2019 12:55 AM
Tu la. Kiteorg pun syak benda sama. Sbb dia bhenti kerja pun dia sendiri nak. Bhenti tak bagi noti ...

pulak dah! si polan pergi stalk laki dia dah kenapa? mestilah dia rasa threatened! lantas emo dan fius pun terbako...maka jadilah kejadian serang menyerang bertubi-tubi..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-8-2019 02:31 AM From the mobile phone | Show all posts
naz.wani replied at 23-8-2019 02:04 AM
pulak dah! si polan pergi stalk laki dia dah kenapa? mestilah dia rasa threatened! lantas emo dan  ...

Bukan sis. Staff meroyan ni ha yg stalk ex laki dia. Staff meroyan ni janda. Dia stalk ex laki dia gne nama company. Ex laki dia dpt tau, ex laki dia report la kat management. Tp ms tu dia baru kerja 2hari. Management bg warning je. Sbb tu la kteorg syak dia meroyan lepas bercerai ngn ex laki di kot. Sbb duk stalk smpi sudah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.089185s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list