Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234
Return to list New
4221
View
78
Reply

Berubat Hantu Raya

[Copy link]

Author: Daftpunk_shine    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 25-8-2019 09:45 AM | Show all posts
sarah82 replied at 25-8-2019 09:19 AM
Pakai tudung mmg tak nampak.. Tapi setahu sy.. Ilmu hitam apa pun dlm dunia ni.. Hebat macam mana  ...

betul tu. selagi kita berpegang dan yakin dengan ALLAH mmg xde y dpt lawan.
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2019 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
halimi78 replied at 24-8-2019 02:34 PM
owh.. yg me kata ciklang tu referpd langsuir..
rimau putih dgn buaya putih is quite rare. ...

Owh sorry saya salah paham. Ingat maybe dari susur galur yg sama. Saka ni dr belah keturunan emak. Adik beradik mak semua da meninggal. Tinggal mak aje. Pernah nak buang tp tak berjaya. Saka Dari keturunan abah lain pulak. Melibatkan 5 panglima sumthng like that la. Tak tau sgt cerita sbb abah x nak cite kat kami adik beradik
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2019 09:03 AM From the mobile phone | Show all posts
budgetMommy replied at 25-8-2019 02:58 PM
Owh sorry saya salah paham. Ingat maybe dari susur galur yg sama. Saka ni dr belah keturunan emak. ...

Ada byk line yg ada rimau n boya putih, jd nk ckp susur galur sama ke x, payah jugak.. penah jumpa yg ada rimau putih dr perak, klntn..

Bab nk buang tu.. tgk cemana keadaan.. kalo yg ada agreement ni susah dia sbb nk kena tau syarat asal dedulu.. mcm mana djemput gitu la cara dhantar pulang.. tu yg org tua bgtau la..
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2019 09:07 AM | Show all posts
jadi hantu raya tu mencari tuan baru ke? adakah tuan baru itu anak kepada makcik tu?
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2019 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
duradanis replied at 26-8-2019 09:07 AM
jadi hantu raya tu mencari tuan baru ke? adakah tuan baru itu anak kepada makcik tu?

Rasanya dah dibuang.. Berubat cara Islam biasanya ustaz/perawat akan buang.
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2019 10:49 AM | Show all posts
kategori syirik jgk ke
lbh pecaya syaiton drp Allah SW.T
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2019 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
ajinomotonosuga replied at 23-8-2019 12:05 PM
Cite seksss...cite momokkk...aaa politik

Mmg sonok mmg minat meleis

Tapi gigih jugak sis masuk benang ni semata2 nak kutuk meleis?ntah2 tumpang baca sekali..choiiiii sgt~
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2019 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Hantu raya ni caner dia buat owner jd muda?bkn ke susuk utk nmpk muda etc?setau sy hantu raya ni org guna utk jaga harta benda kan..
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 11:48 AM | Show all posts
halimi78 replied at 23-8-2019 04:07 PM
hmmm... moyang pengasas keturunan eh?
rasanya.. ni yg xde limit.. slalu berikat 7lapisan..
tp mm ...

mek nak tnya sikit mulih dop?
kalau jenis mari peringat suh semanyang
mari suh berzikir
camne pulok?

mek x tau klasifikasi as saka?
as pendamping? jin? iblis? saitan??

bantulah mekkkkkkk

dulu, mek ade tnya kat dlm ni,tapi blm smpat mek hadam,
mek tukor keje,
amik masa nak dptkan blik porem, tgk2 dah x jmpe dah..
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2019 03:11 PM | Show all posts
miemiecha replied at 4-9-2019 11:48 AM
mek nak tnya sikit mulih dop?
kalau jenis mari peringat suh semanyang
mari suh berzikir

me nk ckp lelebih me pon x reti..
cuma yg me faham.. yg dpesankan..
sentiasa ingatkan diri.. solat zikir selawat istighfar..
apapon ibadah.. tu urusan kita dgn Allah..
xde kepentingan pon sapa yg ingatkan.. sbb mende mmg kita kena buat..
kita buat bkn sbb dia suruh, bkn sbb dia dtg pesan..
tp sbb kita nk jaga hubungan kita dgn Allah.. iktikad tu kena perkemas slalu..


Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 09:04 AM | Show all posts
halimi78 replied at 7-9-2019 03:11 PM
me nk ckp lelebih me pon x reti..
cuma yg me faham.. yg dpesankan..
sentiasa ingatkan diri.. sol ...

betuilah ape bam/kak limi kabo tu (mek kompius chuols laki ke pompuan)

tapi benda ni, kalau kite alpa, dia mai p rembat
contoh cam kite maleh bangun semanyang subuh, dia mai rembat tapak kaki.
wat2 ilang ingatan semayam zohor, dia mai p tepuk blkg bdn..

ampun, mek byak tanya, tapi mek kompius n betui2 tnya ni..
jangan serik ngan mek
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Family arwah mak dulu ada saka rimau. Arwah mak citer masa dia kekecik duduk dgn uwan dia, ada time2 maghrib kena jamu mkn. Kadang rimau tu dtg jenguk tp dari jauh cecelah semak.

Pernah sekali sepupu mak mancing kat sungai, dtg sekor kucing gesel2 kat kaki, dia pun belai lah kucing tu. belai belai lelama besar saiz rimau terus lari lintang pukang.

Cuma sampai situ je lah lepas arwah uwan tu meninggal xde sapa lah jamu gamaknya.
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
halimi78 replied at 7-9-2019 03:11 PM
me nk ckp lelebih me pon x reti..
cuma yg me faham.. yg dpesankan..
sentiasa ingatkan diri.. sol ...

Saya pn berpendapt yg sama. Kita kalau nak beribadat, berdoa atau merawat sekalipn x bole ada perantara. Kena straight kepada Allah jer. X de sepatutnya bantuan2, peringatan2 apa suma ni. Itu baru normal. Kalau sampai mcm mek ni rasa x normal dah. Mcm ada penjaga plk yg dok ikut mek. Dok cek je apa mek buat.
Penjaga ke pendamping ke saka ke itu suma jin.
Mek buat x tau dah la. Buat dekk je. Jaga hati elok2 ' aku buat ibadat lillahitaala. Bukannya sebab penjaga yg selalu ingatkan'.
Hal penjaga tu beyond dr urusan kita. As long as mek x jamu apa2. X deal apa2. So tecnically mek x involve saya rasa.
ALLAH la yg sebaik2 penjaga. Minta perlindungan dan penjagaan padaNya.
Tapi tu la time sakit tua2 esok kena beringat jg. Selalu jin2 ni mai kacau balik. Ya la badan tengah x sihat, x kuat senangla depa mai kacau for the last trial. Kena kuatkan iman. Kena cari ustaz bantu hilangkan gangguan.
Wallahualam
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 02:48 PM | Show all posts
miemiecha replied at 10-9-2019 09:04 AM
betuilah ape bam/kak limi kabo tu (mek kompius chuols laki ke pompuan)

tapi benda ni, kalau kit ...

cer ckp dulu leklok dgn dia.. xyah la sampai nk tepuk nk rembat org..
nk ingatkan x salah, dah betoi tp x perlu ke tahap tu..
kalo x dengor gak, pi la jumpa memana ustaz ke sapa mintak tlg ckp dgn dia..


Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 09:06 AM | Show all posts
halimi78 replied at 20-9-2019 02:48 PM
cer ckp dulu leklok dgn dia.. xyah la sampai nk tepuk nk rembat org..
nk ingatkan x salah, dah be ...

nanti mek try.
klu x jd mek tnya lagi k..
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 23-8-2019 03:29 PM
Tak salah sy dia paling takut dgn duri tambun taik.. Hahaha.. Kisahnya sy pernah nampak cik lang m ...

Baca cerita uols teringat si Fendi kawan John
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
mrs.uzair replied at 23-9-2019 12:16 PM
Baca cerita uols teringat si Fendi kawan John

Fendi tu dah melampau tahap blur dia.. Hahaha..
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2019 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
halimi78 replied at 20-9-2019 02:48 PM
cer ckp dulu leklok dgn dia.. xyah la sampai nk tepuk nk rembat org..
nk ingatkan x salah, dah be ...

Cikgu, long time no seee.....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
6.601978s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list