Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4181
View
78
Reply

Berubat Hantu Raya

[Copy link]

Author: Daftpunk_shine    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 23-8-2019 04:07 PM | Show all posts
sarah82 replied at 23-8-2019 03:53 PM
Yg keturunan sy rimau pun ada.. Tu payah.. Penat menepis rasa marah..

So far tak pernah mengga ...

hmmm... moyang pengasas keturunan eh?
rasanya.. ni yg xde limit.. slalu berikat 7lapisan..
tp mmg ada yg xde limit.. yg bebas dtg dn pergi..
ada 2 kategori rimau.. satu nk kena jaga nk jamu..
satu lg hidupnya sniri dtg bila dperlukan..

kalo dpanggil utk mende x perlu dia x layan..
2 kategori yg pernah jumpa la utk rimau..
so, acik sarah nih yg mana 1? ada limit 7lapis? xde limit?
nk kena jamu? xyah jamu? ---->slalu yg nk kena jamu ni yg slalu mberontak bila xde jaga


Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
halimi78 replied at 23-8-2019 04:07 PM
hmmm... moyang pengasas keturunan eh?
rasanya.. ni yg xde limit.. slalu berikat 7lapisan..
tp mm ...

Tak payah jamu dan x ada limit.. Tapi bukan semua dalam keturunan sy dapat.. Ustaz tu ckp.. Salah satu sy dipilih sebab fizikal dan perangai sama mcm moyang pengasas.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 04:13 PM | Show all posts
sarah82 replied at 23-8-2019 04:09 PM
Tak payah jamu dan x ada limit.. Tapi bukan semua dalam keturunan sy dapat.. Ustaz tu ckp.. Salah  ...

no jamu no limit.. pilihan dtangan dia dgn siapa dia nk ikut nk serve..
x salah yg ustaz tu bgtau.. even lps 2-3 lapis dia x penah moncol pon dia leh tetiba moncol..
bila lahir org yg dia suka.. there's not much u can do.. kena deal dgn dia kalo nk putus..
n, rimau susah nk suruh dia buka mulut.. bkn sume org dia nk bcakap..

Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 04:16 PM From the mobile phone | Show all posts
halimi78 replied at 23-8-2019 04:13 PM
no jamu no limit.. pilihan dtangan dia dgn siapa dia nk ikut nk serve..
x salah yg ustaz tu bgtau ...


1st time harimau dtg masa selepas 2 minggu arwah tok meninggal.. Dia jilat kaki.. Terkejut sy.. Kelam kabut tanya mama sy apa yg berlaku.. Sbb sebelum ni mmg sy tau ada org tua pakai putih ala2 pendekar ikut sy.. Cuma sy tak boleh arah sbb sy suka melawan.. Hahaha.. Sekali mama bgtau.. Skrg ada 2 yg ikut.. Pening pala.

Pernah seorg yg sy mengasuh nampak both harimau dan org tua ni ada kat kiri kanan sy waktu sy tgh marah.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Kwn aku dlu ada saka rimau. Msa study asrama kmi kna serang dek sgrombolan makhluk jin2 ni.. abis sparuh asrama kena.. histeria.. sian ustaz2... jd saka kwn aku ni amik alih bdn tuan dia.. sb nk protect. Depan aku dia mrangkak cm rimau tu siap ngaum2.. sian jasad dia kna libas dek ustaz dgn rotan hitam.... klu tgk crita waris jari hantu tu.. sebijik sma. Sb aku sdri tgk.. dia kata klu nk buang kna umur 18 kwen. So msa tu pas skolah rsanya kwn aku kawen dh...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
AyaqMeloSuam replied at 23-8-2019 04:44 PM
Kwn aku dlu ada saka rimau. Msa study asrama kmi kna serang dek sgrombolan makhluk jin2 ni.. abis sp ...

Aku pernah tgk.. Yg ni bapa tiri aku jadi.. Melompat aku atas sofa.. Mmg sama sebiji mcm harimau. Masa tu aku tahap bodoh lagi memahami apa yg jadi kat aku.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 04:49 PM | Show all posts
sarah82 replied at 23-8-2019 04:16 PM
1st time harimau dtg masa selepas 2 minggu arwah tok meninggal.. Dia jilat kaki.. Terkejut sy..  ...

hahahahaha.. tgezut eh...
dia dtg bila acik dlm bahya.. rule dia gitu..
xleh arah xleh suruh.. mayb lg 1 sbb acik lom blh tgk dia..
tp soklan.. acik ni titisan raja2 patani kah? sbb rasanya rimau tu dr patani..


Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 04:50 PM | Show all posts
AyaqMeloSuam replied at 23-8-2019 04:44 PM
Kwn aku dlu ada saka rimau. Msa study asrama kmi kna serang dek sgrombolan makhluk jin2 ni.. abis sp ...

time dia take over kalo suruh pi cr brg sihir tertanam pon dia bleh buat tu

Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 04:51 PM From the mobile phone | Show all posts
halimi78 replied at 23-8-2019 04:49 PM
hahahahaha.. tgezut eh...
dia dtg bila acik dlm bahya.. rule dia gitu..
xleh arah xleh suruh.. m ...

Hahaha.. Adoiii..setahu sy.. Arwah tok mmg keturunan yg diburu oleh siam mmg dia pattani.. Tapi sy cuma cucu angkat saja tau. Mama sy berketurunan siam.. Dan keturunan siam ni juga dikatakan dibunuh sebab persengketaan istana.. Maka yg tinggal moyang dan kakak dia tu pun dilarikan inang. Jadi sy berdarah siam. Yg arwah tok mmg harimau juga.. Tapi arwah kata lepas dia tak ada harimau tu digelar tok saadiah akan hilang
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 04:55 PM | Show all posts
sarah82 replied at 23-8-2019 04:51 PM
Hahaha.. Adoiii..setahu sy.. Arwah tok mmg keturunan yg diburu oleh siam mmg dia pattani.. Tapi sy ...

jap.. sambung kat pm blh? ni dah hijack thread orang nih..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
halimi78 replied at 23-8-2019 04:55 PM
jap.. sambung kat pm blh? ni dah hijack thread orang nih..

Boleh.. Tapi sy tak pandai sgt guna pm

Comments

nanti naik notis pm tu.. samo jah cemana nk guna..  Post time 23-8-2019 04:59 PM
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
halimi78 replied at 23-8-2019 04:55 PM
jap.. sambung kat pm blh? ni dah hijack thread orang nih..

Alah, seronok sy baca chat awk n sarah tu. Sbb family sy pun ada gak cik lang n cik putih. Cik lang tu refer tu si belang n cik putih tu refer pada buaya putih. Mana tau ada point yg berguna pada kami.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 09:21 PM From the mobile phone | Show all posts
halimi78 replied at 23-8-2019 04:50 PM
time dia take over kalo suruh pi cr brg sihir tertanam pon dia bleh buat tu

Aku bdk lg... hahaha sweet 17.. mna la veraniii.. scaryy oii
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Citerla kt sini. Kami nk jg tau pasal pendamping2 ni.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 09:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa yg saya tau.. saka/Keturunan/pendamping bukan semua waris keturunan org yg buat perjanjian tu dapat. Bukan mcm cerita waris jari hantu.. Lps mak turun ke anak.. Tak.. Ada yg melompat selepas 2-3 generasi.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 02:34 PM | Show all posts
budgetMommy replied at 23-8-2019 07:53 PM
Alah, seronok sy baca chat awk n sarah tu. Sbb family sy pun ada gak cik lang n cik putih. Cik lan ...

owh.. yg me kata ciklang tu referpd langsuir..
rimau putih dgn buaya putih is quite rare..

slalu yg bdamping rimau putih buaya putih keturunan raja..
tu org slalu ckp la...



Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 02:36 PM | Show all posts
AyaqMeloSuam replied at 23-8-2019 09:21 PM
Aku bdk lg... hahaha sweet 17.. mna la veraniii.. scaryy oii

kisahnyaaaa.. me pon x brani nk hadap sbnrnya..
takat taip kat sini blh la..

Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
greantea replied at 23-8-2019 10:14 AM
penaggal boleh masuk sekali x? asben i pernah tunjuk sorg pompuan. suci murni mukanya. 1st laki i ta ...

Based on cerita forumer Miss Livina dulu2.. penanggal ni kat leher dia ada parut.. keliling leher.. sebab malam2 katanya, kepala tu akan terbang merayap.. dah nak siang dia masuk balik dalam badan
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 04:22 PM | Show all posts
najib888 replied at 24-8-2019 03:51 PM
Based on cerita forumer Miss Livina dulu2.. penanggal ni kat leher dia ada parut.. keliling leher. ...

x nmpk leher. dia pakai tudung
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2019 09:19 AM From the mobile phone | Show all posts
greantea replied at 24-8-2019 04:22 PM
x nmpk leher. dia pakai tudung

Pakai tudung mmg tak nampak.. Tapi setahu sy.. Ilmu hitam apa pun dlm dunia ni.. Hebat macam mana pun.. Tak kelemahannya.

Contoh ilmu hitam dari siam ada timbal balik nya. Kalau org yg ingin dikenakan tak jadi apa2 dgn ilmu hitam siam ni.. Org yg menghantar (tok bomoh) + org yg mengupah akan mendapatkan celaka.  (Maaf bahasa agak kasar) ilmu penanggal pun ada kelemahanya. Org tua2 dulu byk tulis ttg ilmu2 depa.. Cuma kita saja tak byk mengetahui ttg cacatan2 ilmu hitam ni.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.101654s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list