Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4193
View
78
Reply

Berubat Hantu Raya

[Copy link]

Author: Daftpunk_shine    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 23-8-2019 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
ajinomotonosuga replied at 23-8-2019 12:05 PM
Cite seksss...cite momokkk...aaa politik

Mmg sonok mmg minat meleis

Yg acah2 bukan meleis suka apa?

Suka skodeng,  lepas tu buat provokasi mcm dia paling sempurna di dunia? Idea dia je paling hebat?

Aku , kalau tak suka bab seks,  momok atau politik,  koser aku nak jengah bod berkenaan,  apatah lagi benang berkaitan.  Nak tinggal pesanan jauh sekali.

Macam acik AT je,  (attention seeker)  forever lonely  ke?
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 01:09 PM | Show all posts
MissVixen replied at 23-8-2019 12:01 PM
Dia suka dengar kalau cakap di telefon ke?
Sambung cerita pagi, pleaseeee.

x jugak.. tu sbb dia suka main lompat pagar rayau sana sini..
aci redah masuk je rumah org.. tu yg terperasan..
yg tokmoh punya tu.. sbb disuruh ikut SIL.. dah masuk umah skali..


Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
halimi78 replied at 23-8-2019 01:09 PM
x jugak.. tu sbb dia suka main lompat pagar rayau sana sini..
aci redah masuk je rumah org.. tu y ...

Tak suruh dia buat burung cak raya?..

Makcik kat rumah berangin sbb rumah sebelah sy bapa tn dia bela hantu raya.. Dok gedebum.. Gedebum main pintu.

Makcik tu sound.. "Ang kalau dah pandai sgt buat kat aku sarang burung cak raya".

Alhamdulillah tak ada dah gangguan.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebelah rmh opah kt taiping katanya ada membela tp wallahualam. Byk jgk kejadian & kdg ngikut opah juga
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Nyampahhh ahhh benang best tp knp ada gmbr antu kt bwh tu.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 02:31 PM | Show all posts
sarah82 replied at 23-8-2019 01:14 PM
Tak suruh dia buat burung cak raya?..

Makcik kat rumah berangin sbb rumah sebelah sy bapa tn d ...

burung cak raya? aiyak.. wa tatau apo itu burung cak raya..
tp senang cite petua dia soh dia buat mende yg mustahil bg dia..
sbb kelemahan dia bab akai.. tu org tua2 la cakap..
me ulang balik ja..



Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 02:33 PM | Show all posts
sarah82 replied at 23-8-2019 01:14 PM
Tak suruh dia buat burung cak raya?..

Makcik kat rumah berangin sbb rumah sebelah sy bapa tn d ...


pestaim tgk burung nih.. betui yg ni?



Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
halimi78 replied at 23-8-2019 01:09 PM
x jugak.. tu sbb dia suka main lompat pagar rayau sana sini..
aci redah masuk je rumah org.. tu y ...

Kenapa disuruh ikut SIL? Pengsan 24 jam kalau kena macam tu.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
halimi78 replied at 23-8-2019 02:31 PM
burung cak raya? aiyak.. wa tatau apo itu burung cak raya..
tp senang cite petua dia soh  ...

Yap.. Burung tu kecik saja.. Sarang dia susah nak dibuatkan kata arwah tok. So far Alhamdulillah sy tak pernah terjumpa HR(Hantu Raya)  yg selalu sy terjumpa ponti dan langsuir
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
halimi78 replied at 23-8-2019 02:33 PM
pestaim tgk burung nih.. betui yg ni?

Ya.. Betul.. Yg ni.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 03:11 PM | Show all posts
MissVixen replied at 23-8-2019 02:40 PM
Kenapa disuruh ikut SIL? Pengsan 24 jam kalau kena macam tu.

panjang cite dia.. nanti la bila rajin nk mengarang...

Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 03:14 PM | Show all posts
sarah82 replied at 23-8-2019 02:45 PM
Yap.. Burung tu kecik saja.. Sarang dia susah nak dibuatkan kata arwah tok. So far Alhamdulillah s ...

ayem not sure apo beza ciklang samo cikpon...
bkn uniform meke seakan samo? uniform putih?
samo2 terbang kan.. tp x penah la nampak cemana realnya..
last time org ajak tgk pon me x sanggup.. takut teringat2 sampai umah..


Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
halimi78 replied at 23-8-2019 03:14 PM
ayem not sure apo beza ciklang samo cikpon...
bkn uniform meke seakan samo? uniform putih? ...

Cik lang dia selalu bunyi mcm burung lang.. Selalu time dia berterbangan kesukaan dlm 12 am ke atas.. Paling dia takut bunyi mercun/senjata kata arwah tok sy..

Both sama ja.. Mati beranak kata org tua2..dan takut ikan puyu. Kata arwah tok tgh belakang 2 spesis kamjad ni berlubang tu yg takut pada puyu.. Sbb sirip dan tulang puyu tajam dan keras.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 03:23 PM | Show all posts
sarah82 replied at 23-8-2019 03:19 PM
Cik lang dia selalu bunyi mcm burung lang.. Selalu time dia berterbangan kesukaan dlm 12 am ke ata ...

bab mercun letupan ni pestaim dengar.. cam menarik.. hmmmmmm
tp mcm payah plak nk buat, kang abes tkujat org keliling..

bab tajam.. utk ciklang mende tajam is no go..even duri pon dia xmo..
ckp je berdegor x heran.. kena cucuk kang nanges gak


Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
halimi78 replied at 23-8-2019 03:23 PM
bab mercun letupan ni pestaim dengar.. cam menarik.. hmmmmmm
tp mcm payah plak nk buat, kang abes ...

Tak salah sy dia paling takut dgn duri tambun taik.. Hahaha.. Kisahnya sy pernah nampak cik lang main buaian kat rumah jiran pukul 3 am.. Keluar pi kerja dgn tlg makcik jiran bungkus nasi lemak. Sy ingatkan burung hantu yg sebenar manusia dan warna putih.

Balik tu bagitau arwah tok.. Tepuk dahi dia.. Sbb sy dah terjumpa cik lang.. Bukan burung hantu mcm sy sangka.. Jadi ptg tu juga arwah pi tanam duri tambun taik kat tempat kejadian. Sejak dari tu tak ada penampakan dah.

Sy siap tegur lagi cik lang masa kejadian.. Sy kata besar ang noo burung hantu.. Aku ingat kecik
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 03:31 PM | Show all posts
sarah82 replied at 23-8-2019 03:29 PM
Tak salah sy dia paling takut dgn duri tambun taik.. Hahaha.. Kisahnya sy pernah nampak cik lang m ...

nk lg best.. siapkan 7 jenis duri, 7btg setiap jenis..

lps tu olah la cemana nk diolah.. selebihnya bserah pada Allah..


Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
halimi78 replied at 23-8-2019 03:31 PM
nk lg best.. siapkan 7 jenis duri, 7btg setiap jenis..

lps tu olah la cemana nk diolah.. seleb ...

Nak cari tu jenuh..

Sebenarnya sy tgh cari org yg boleh buang keturunan.. Byk tempat dah kami pi tapi semua angkat bendera putih.

Ustaz yg 1st kami jumpa pesan.. Dekatkan diri dgn Allah.. Bykkan bersabar jgn cepat marah.. Dan anggap ni ujian.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 03:48 PM | Show all posts
CatMiow replied at 23-8-2019 11:47 AM
Orng kata penaggal ni kena tengok anak mata,  kalau anak mata tu macam anak mata kucing , tu la pe ...

masa tgk gambar tu x pasal la pulak anak mata. tp pompuan ni pakai tudung. dah x payah susah2 nak kaber leher
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 03:49 PM | Show all posts
sarah82 replied at 23-8-2019 03:37 PM
Nak cari tu jenuh..

Sebenarnya sy tgh cari org yg boleh buang keturunan.. Byk tempat dah kami  ...

ntah ek.. slalu mmg org tua2 ckp bab keturunan ni payah..
aritu pakngah bg hint mcm mana dia dtg gitu dipulang blk..
member hurai sket.. apa brg yg dsiapkan masa jemput sume nk kena ada masa nk dpulangkan..
terkurang 1 item pon x jd nk putuskan.. sbb tu jd sulit.. nk pulak kalo dah berlapis perjanjiannya..
ada yg saran utk tepis, ke pujuk spy dia x mganas.. mcm dlm cite ank maksu me tu..
lps dah bukak pasal yg itu, br nampak yg keturunan dia.. utk sementara, pujuk dulu spy x mganas..
sementara nk cari jln nk putuskan.. rimau kot.. ada bran?

Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
halimi78 replied at 23-8-2019 03:49 PM
ntah ek.. slalu mmg org tua2 ckp bab keturunan ni payah..
aritu pakngah bg hint mcm mana dia dtg  ...

Yg keturunan sy rimau pun ada.. Tu payah.. Penat menepis rasa marah..

So far tak pernah mengganas.. Sbb ustaz bgtau masa perjanjian dgn moyang pengasas keturunan.. Hanya menjadi penjaga. Datang bila diancam saja.

Sbb tu la sy selalu ternampak benda2 tak berfaedah ni.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.097477s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list