Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
391
View
11
Reply

TV Series Recommendations (Netflix or not) -genre chick flick

[Copy link]

Author: elirasputia       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-8-2019 12:36 PM | Show all posts |Read mode
Edited by elirasputia at 22-8-2019 07:11 AM

HiBoleh recommend tak tv series yg chic flix/comedy/romance/mystery/detective mcm


REVENGE
CABLE GIRLS
DEVIOUS MAIDS
DESPERATE HOUSEWIVES
DYNASTY
DIRTY JOHN
MISS FISHER INVESTIGATION
FRIENDS
THE GOOD WIFE
OUTLANDER
PRETTY LITTLE LIARS
GOSSIP GIRLS
ONCE UPON A TIME
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2019 01:34 PM | Show all posts
Aku layan Star Trek Discovery sebab memang suka layan sci fi some more dia ada cross over dengan Enterprise... tapi season 2 dah habis Greys anatomy aku download jer tu pun S15 dah habis tunggu bulan sept utk S16

Pastu Stranger Thing pun habis dah tunggu last season S4 tak tau bila

Dua malam lepas terjumpa siri SciFi baru Salvation memula tu saja tgk pilot takut bosan tapi cam layan gak la.. so tgh marathon... baru half season 1

Klu sebelum ni aku layan Desperate Housewives, CSI (# Serangkai VEGAS, MIAMI & NY) Friends (Favourite)
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2019 04:22 PM | Show all posts
Kalau chic flix/comedy/romance (dan kalau layan F.R.I.E.N.D.S.) boleh layan:
-How I met YOur mother (HIMYM)
-TBBT (The big Bang Theory)

Ok tak igt lagi series yg funny atau rom-com, tp nnt dia akan suggest based on apa yg kita tgk.

Kalau mystery/detective, try:
- Mindhunter
- Dark (favourite) - tp ni german
- Criminal Minds

Kalau nak yg mindf**k:
-Black Mirror (tapi ni tak ramai boleh tgk).

Kalau nak rom-com movies ada bnyk yg ok:
- Bridget Jones Diary
- About Time
- 500 days of Summer
- Definitely Maybe...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-8-2019 05:12 PM | Show all posts
buragazz replied at 21-8-2019 01:34 PM
Aku layan Star Trek Discovery sebab memang suka layan sci fi some more dia ada cross over dengan Ent ...

stranger things tu best ke chuols... sci fi jugak ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-8-2019 05:12 PM | Show all posts
Jeanspurple replied at 21-8-2019 04:22 PM
Kalau chic flix/comedy/romance (dan kalau layan F.R.I.E.N.D.S.) boleh layan:
-How I met YOur mother ...

mindhunter cite pasal detective/investigation ke?
i suka jgk cite pasal solve kes2 ni..
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2019 05:22 PM | Show all posts
elirasputia replied at 21-8-2019 05:12 PM
mindhunter cite pasal detective/investigation ke?
i suka jgk cite pasal solve kes2 ni..

Citer pasal detective. Dia pasal FBI baru2 nak setup investigation untuk serial killer dgn behavioral unit. Season 2 baru start je.Masa awal2 season satu dia interview bnyk criminal nih, yg serial killer ni semua. pastu diorg selesaikan kes... best la sbb mcm bnyk twist, kalau ikut siasatan org dulu2 mcm lain tp based on diorg pny investigation baru jumpa the real killer.

I baru masuk season 2 sebab baru abis Dark. Nanti nk tgk Making a Murdered pulak.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-8-2019 05:25 PM | Show all posts
Jeanspurple replied at 21-8-2019 05:22 PM
Citer pasal detective. Dia pasal FBI baru2 nak setup investigation untuk serial killer dgn behavio ...

wah mcm menarik.. nanti nk try
making a murderer tu i tgk sikit,..stresss..kesian...hmmm
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 08:11 AM | Show all posts
elirasputia replied at 21-8-2019 05:12 PM
stranger things tu best ke chuols... sci fi jugak ke?

Memula takde terniat nak layan memang selalu nampak kat Netflix pastu ada ternampak sapa ntah Artis Hollywood dok kata I'm obsess with Stranger Thing yang ni cakap camn tu yang tu cakap camtu.. pastu try tgk pilot.. at the end terus marathon sampai season 3 kebetulan hari yang meols layan S1 & S2 diorang release S3.. yup scifi/Thriller.. ingat kan siri ni macam ala "Once Upon a time" rupanya pasal mirror world cam apa yang kita alami ni diorang menceritakan there is another side..  
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 11:19 AM | Show all posts
ozark pun best
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-8-2019 03:10 PM | Show all posts
buragazz replied at 22-8-2019 12:11 AM
Memula takde terniat nak layan memang selalu nampak kat Netflix pastu ada ternampak sapa ntah Arti ...

ohh yesss
once upon a time pun i suka.. lupa nak add dlm list....
so stranger things tak mcm tu ke,.,
if ala ala once upon a time
best jugak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-8-2019 03:10 PM | Show all posts

oh ozark dh tgk
tapi tak brp sgt
rasa cam geli cite tu
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 04:59 PM | Show all posts
Jeanspurple replied at 21-8-2019 04:22 PM
Kalau chic flix/comedy/romance (dan kalau layan F.R.I.E.N.D.S.) boleh layan:
-How I met YOur mother ...

kt netflix dah tengok series:

The fall (pmpuan xfiles n laki 50shades)
River (bapak si clown IT blakon)
The alienist (dakota fanning ada blakon)
The stranger things
Blackspot

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.091869s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list