Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
3293
View
45
Reply

"Minta Maaf, Saya Salah.." Mark Adam Dikecam Teruk, Ada Netizen 'Halau' Balik Ke Filipina

[Copy link]

Author: bawangkecik       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-8-2019 10:40 AM | Show all posts |Read mode
Gara-gara ucapan Mark Adam dalam sebuah program realiti Big Stage yang dianjurkan oleh satu stesen tv berbayar, teruk Mark kena hentam oleh netizen.

Yalah, 'body shaming' atau memperlekehkan bentuk badan seseorang bukanlah perkara remeh yang hanya patut dipandang sebelah mata. Disebabkan oleh itu, ramai netizen telah mengecam tindakan Mark Adam malah ada yang menghalau Mark supaya kembali ke negara asalnya, Filipina. Dasyat betul!







Kesal dengan keterlanjuran kata-kata yang dilontarkan kepada Sherry al-Hadad pada malam itu, Mark secara profesionalnya telah tampil membuat video permohonan maaf di laman instagramnnya.


Kenyataan beliau yang secara berseloroh itu telah membuatkan Mark berasa kesal dan berjanji tidak akan mengulanginya lagi.


  

  


"ertama sekali saya nak minta maaf atas apa yang terjadi malam tadi di program Big Stage 2019"
"Saya bergurau macam di rumah kalau di kalangan rakan artis.."
"Tapi semalam saya salah, sebenarnya ada lagi tapi tak sempat nak sambung. Bukan niat saya  untuk menghina Sherry, Alif atau pihak lain di luar sana yang terasa hati.."


  



Mark Adam yang terkenal dengan lagu hasil ciptaannya sendiri juga sinonim dengan perwatakan selamba dan lucu.


Setiap manusia pun melakukan kesilapan, tapi untuk mengakui dan meminta itu memerlukan keberanian dan keikhlasan. Diharap Mark dapat belajar dari kesilapan ya! - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 10:52 AM | Show all posts
Bak kata Jep gurau kat luar jangan bawa masuk kt tv
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 10:55 AM | Show all posts
mintak maff dgn sherry la..bukan dgn netizen.
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 11:03 AM | Show all posts
tupperwarepink replied at 20-8-2019 10:52 AM
Bak kata Jep gurau kat luar jangan bawa masuk kt tv

yelah tu.. si jep tu la yg plg kuat kutuk muka shuib dlm apa2 show dorang..
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 11:25 AM | Show all posts
oklah tu mark dah mintak maaf..jgn diulangi..bodyshaming tak cool ye mark..netizen pon sama, kecam2 org teruk2 sgt mcm depa perfect pon x helok ye..
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
senang nya ore sekarang...hanya semudah...'buat jer x pyh fikir,ore marah...nt kita minta maaf la...apa susah'....'hanya semudah itu'...
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
So acey n fad kena la buat permohonan maaf tiap kali bahankan abam yerr
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 11:58 AM | Show all posts
tu lah orang cakap, nak minta maaf tu berat, tp nak memaafkan lagi berat
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 12:34 PM | Show all posts
tenang lah, mark dah minta maaf tu, biasalah terlanjur kata...kita semua pun biasa cakap macam tu kat orang lain.
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 12:40 PM | Show all posts
takut le tewww
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 01:35 PM | Show all posts
lain kali penerbit patut warning siap siap setiap pengacara tetamu supaya jangan body shame

pastu bila dah kena semua duk menyalak halau orang

bodoh yang amaks semua



Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Tula mark jangan main sebarang cakap.lenkali hati2 ye.
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Tu la padahnya bila gurau tak kena tempat
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 02:35 PM | Show all posts
da bertahun2 duk kat Malaysia tapi penggunaan bahasa still haukkk..
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 02:35 PM | Show all posts
terkejut jugak tgok live mak cakap mcm tu. ni program nynyian, tak salah nk bergurau cuma berpada pada lah. nk komen lawak2, sila tukar progrm lain. btw, berapa lama dah duduk sini? sbb tiap tahun keluar tv dgn pelat yg mcm tu pastu ramai terhibur. bosan gak tiap tahun gelak dkt die sbb pelat tu.
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa yg dia kata
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 03:00 PM | Show all posts
terlajak kata buruk padahnya..
ramai je suka body shaming even bukan artis..
salah sorg member iols sndri.. rilex je body shaming org..
dah  tegur tapi dia pulak ckp kita kluat sentap xboleh melawak..
aku bukan nk doa tapi harap2 lepas dia deliver dia xkurus dan baru dia rasa cmne org buat lawak body shaming
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan orang gemmm jer selalu kena body shaming, orang kurus cikeding pun kena jugak tau. Camtu lah aku dulu, orang dok perli2 kata apsal aku kurus sangat macam orang kurang vitamin. Sekarang ni bmi dah ideal, senyap dah dirang .
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 03:15 PM | Show all posts
mesti minah somtam tu mcm like blur2 ape yg mark cuba nak ckp.. lawak bodoh..
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
artis yg big size bkn ke ada yg body shaming
diri sendiri
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.108295s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list