Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123
Return to list New
4547
View
55
Reply

Sedih .. Husband positif methamphetamine

[Copy link]

Author: losyen88    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 15-10-2019 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannya. Semoga dipermudahkan urusan segalanya.
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2019 03:40 PM | Show all posts
TT,

Auntie I  kenal husband dia tak lama.. after kawen, kantoi laki dia amek syabu..awal2 kawen siap bergadai emas sebab nak jamin dia...
memang awal2 husband dia tak mengaku amek benda tu..ayat memang manis semua..
but..lama2 dia tunjuk perangai sebenar..even anak dah ade 2orang pon , perangai dia tak berubah..
sekarang both pon suffer.. laki dia kena buang kerja sebab kes ni...then lepas tu, takde duit nak beli barang, laki dia dok jual barang2 dalam rumah mcm periuk, pinggan mangkuk semua..

Sekarang auntie I kena jaga n sara dia pulak sebab , laki dia sakit teruk, mata dah buta sebelah..buah pinggang pon teruk..(but Im not sure benda ni long term effect ke ape)

If TT rase, nak bagi peluang n percaya , go on..
If betol dia tak amek benda ni, should be no problem..
But if husband TT amek , TT memang kena betol2 ready untuk face this problem.
Once orang dah terlibat dengan benda ni..memang susah dia nak stop.. i tau sebab ayah i  kerja penjara.. dah banyak hadap geng penagih...

semoga dipermudahkan segala urusan TT..
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2019 04:18 PM | Show all posts
Ramai orang yang kutuk Mahkamah Syariah tak adil pada wanita dan menyusahkan urusan nak bercerai sampai kena naik turun mahkamah gantung tak bertali bertahun-tahun.

Tapi tahukah TT, kalau sah suami di tangkap sebab dadah dan memang sah bersalah; dengan maklumat tu saja, sap sup sap ja dapat mohon fasakh express!! Lajuuu!!!

Nak tau kenapa? Pikir-pikir la sendiri.

Menjawab soalan TT pasal ujian HIV; kadang tu masa HIV tu baru2 dlm 6 bulan, ujian darah mmg akan negative.... lama2 lepas tu baru dapat detect.

Lagi satu; mengikut pengalaman I yang membesar di kelilingi mat pit mulut manis kesayangan arwah nenek ( 3 bapa saudara tiri, beberapa orang sepupu tiri) ; semua end up HIV kemudian AIDS, tinggal sorang ja lagi masih hidup tapi jadi biawak menempel kat bini dia.

Cinta itu buta dan membinasa dik.... sedap hanya sementara. Jangan lebur RM5K. Pi soal ex bini dia; biar dia di bicara tengok jatuh hukum atau tak. Biar ahli keluarga adik yg terdekat tau cerita ni dan bawalah berbincang. Sila ke farmasi beli birth control dulu sebelum jadi lebih rumit!
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2019 12:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah apa update kisah TT ni?
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
ginilah cikki2 meleis
asalkan berlaki walau laki tu taik dadah
kalo x berlaki nanti kene kecam jd andartu
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 11:28 AM | Show all posts
better selamatkan diri.

iols sokong forumers yang nasihatkan TT to selamatkan diri TT.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-11-2019 10:27 AM | Show all posts
hai semua.

terima kasih sebab respond dekat thread iolls ni.
sorry la tak selalu nak update.
takda apa pun nak update.
iolls serahkan je semua dkt takdir.
iolls pon dah tak ambil lawyer sbb husband ckp tak perlu
kitorang bukan ada duit pun.
dia pun take it sebagai hukuman
thats all.

doakan yg baik2 je. insyAllah
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 12:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Hmmm.

Mula i baca u tulis takut salah teknikal.

First of all sepatutnya awal2 masa dapat tahu sangkut. U should have gone for 2nd opinion.

Buat test kat tempat lain. Manalah tahu ada unsur kekeliruan salah label ke apa. Pergi kat mana2 tempat yg ada offer buat ujian tu. Then baru u tahu match atau tidak apa yg suami you ckp.

Pastu u jumpa pulak kat psikiatri dia. Kenapa dia tak ngaku pulak.

u belum habis buat background check.

I cuma hmmm tak tahulah nak nasihat cam mana. Kalau u nak kasi peluang or tunggu. I rasa baik you hold ada anak. Tunggu betul2 sure. Im sorry kalau cadangan i ni keterlaluan. Sorry ya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-11-2019 08:40 AM | Show all posts
@munchkin

background check apa ya. background check laki ka. benda ni dah lambat kot. perbicaraan pun dah mula.

cadangan u tak keterlaluan pun. ramai je ckp jgn ada anak dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau vote angkat kaki boleh?
Kalau betul hubby ambil
Ad tgk kes keliling
Hidup susah tang duit
Sbb kalau dia ad duit perabih kt situ
Takda duit u yg kena cover

Larikkkk tt
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2020 05:49 PM | Show all posts
Update terkini (11 Feb 2020)

Utk yg nak tau je.

Kes selesai. Husband mengaku bersalah & kena denda.
So after this dah tak berkhidmat dengan polis.

Mereput la hidup iolls lepas ni.
Tak tau. Untung nasib timbul.

Tawakkal.

Sekian terima kasih.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2020 05:53 PM | Show all posts
So untuk forumer yg ada nak try2 jugak buat benda bodoh ni, ingat Allah ye.
Jgn dok pikir nak seronok ja.
kalau nak hilangkan tensen tak yah la buat benda2 yg end up menyusahkan keluarga.

Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2020 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
losyen88 replied at 11-2-2020 05:49 PM
Update terkini (11 Feb 2020)

Utk yg nak tau je.

Saya simpati dengan kejadian yg menimpa u sis. Jadi sekarang ni u still teruskan dengan husband u atau plan nak mohon fasakh?
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2020 01:24 AM | Show all posts
Edited by Victorioussss at 1-3-2020 01:28 AM

ok take care dan plan la elok2 sama ada nak bersama atau berpisahcoz normally mmg susah nak stop kalau dah membatu ni
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2020 09:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Jangan jamin dia rm5k guna duit you. Dia sedap u plak susah2 jamin dia. Syabu ni bahaya kan. Bukan ke byk kes orang syabu ni berhalusinasi siap sembelih anak bagai. N klu you kuat u cerai. Jangan main2 dgn org main dadah ni.
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2020 10:08 AM From the mobile phone | Show all posts
kalau dah isap dadah.. especially sintetic drugs.

elok tinggalkan je. biasanya x de harapan dah.
penagih akn menyusahkn org sekeliling. termasuk la jiran2

nak jadi penagih, beli dadah bkn senang .
kena cari location, kena kenal supplier, kena cari duit, kena tau cara penggunaan, dll.
benda2 ni makan masa, x selesai dlm masa sehari dua.

"jauhi diri anda drpd dadah"
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list