Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
4556
View
55
Reply

Sedih .. Husband positif methamphetamine

[Copy link]

Author: losyen88       Show all posts   Read mode

Post time 22-8-2019 11:13 AM From the mobile phone | Show all posts
zuri154 replied at 21-8-2019 10:29 PM
Nape keje polis tp hisap syabu?

Mmg ramai mcm tu bro. Brg sng dapat kan n free. Hope zaman malaysia baru ni xmcm tu lagi ar..

Seeloknya tt xyah cari masalah ar..semua penagih dadah ni memang layan wife dgn baik n pandai berlakon..
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 04:14 PM | Show all posts
Sedangkan yang ambik ganja pun boleh high sampai malas gi keje.. ni kan pulak shabu.. ntah la dik.. klau based on pengalaman... baik la blah sementara masih belum beranak pinak
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 11:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Hrp berbaloi la uols cari 5k utk lepaskn die
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 01:32 PM | Show all posts
tak payah la sis..baik mintak cerai sebelum terjerumus or ade anak..
sblm sis tatau ni mgkn die cover line helok je..esok2 die tau sis tau and tlg jamin pulak maksudnya sis tak kesah walau die penagih.

Pastu akan bermula la episod die xde nk cover2 dpn sis..
and sis akan makan hati sampai ke jantung kunun2 harap die berubah tapi penagih ni susah nk berubah yer..

Run for your life sis.. sekian.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 02:45 PM | Show all posts
ada rasa menyesal nggak bila nikahin dia?
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Cabut lari la sis. Banyak aku kenal tak boleh tinggal. Barang sedap. Kalau dah sebati, nak tinggalkan pun sakit. Penagih punya janji, babi pon boleh terbang.
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2019 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Suami awak langsung tak mengaku dia ambik dadah tu ke? Manatau kena khianat ke apa ke... entahlah.. cuba check with his ex wife kenapa mereka cerai haritu.. silap-silap sebab dia mendadih .. anyway, isap syabu ni ada yg tak nampak effect dia cepat. Ada yg lepas bertahun baru otak dia sot.
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2019 07:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Maaf dik. Kenapa nak teruskan hidup dengan penagih dadah? Adik tau tak, kesan buruk banyak sangat. Nanti bila dia tak dapat stok, dia naik hangin pukul you pukul anak..anak jadi liar. Anak jadi mental.. Mungkin sekarang tak, jangka masa panjang... Fikir lah baik2. Jangan fikir untuk cinta toksik. Fikir masa depan.
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2019 11:47 AM | Show all posts
penagih ni... 100 yg depa cakap.. 500 tipu..  
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 10:05 AM | Show all posts
First, org ambik dadah mmg takkan mengaku dia ambik dadah. Walaupun dah terkantoi.
TT buatlah solat hajat dan solat istikharah banyak2.
Soal sayang nih, orang lain tak boleh nak masuk campur sbb rasa sayang dan cinta itu kita yang rasa.

Kalau rasa berbaloi utk bagi peluang kepada suami, sama-sama cari lawyer even terpaksa keluarkan duit banyak.
Lagipun TT pun tak tahu sama ada betul suami mmg betul2 ambik syabu or tidak kan?

Pengamal syabu nih kita susah nak detect sbb dia jenis dadah sintetik. Tak sama mcm org ambil ganja or heroin. Syabu kalau ambik sekali or dua kali pun dah bole buat org ketagih. Dan bila benda najis dadah nih, nak berhenti dia susah. Cukup susah. Lagikan rokok pun susah nak berhenti ini pulak dadah. Penagih nih, selagi dia ada stok, dia tak ada masalah. Bila sudah putus stok tu yg baru nampak kegelisahan dia sampai mcm-mcm boleh jadi.

Macm komen-komen sebelum nih, orang yg ambik dadah ini adalah org yg paling hebat menipu dan belakon. Kita akan senang terpedaya dan percaya. Dia akan selalu buat diri dia sebagai mangsa keadaan (play victim) dan orang lain yg paksa dia buat semua itu. Dia akan berupaya twist cerita sampai kita jadi bodoh dan percaya walau pun hakikatnya dia sudah terkantoi menipu.

So nasihat saya, kalau TT percaya bahawa suami TT bukan pengamal syabu ini, stand with him. Tapi kalau ada tanda-tanda or instinct TT yang rasa dia mungkin ada ambil, becareful. There's more to come. Be prepare for the worst.

Tapi apa pun ingat, tiada yg lebih berkuasa selain Allah. Mintak doa byk2 dengan Allah supaya ditunjukkan segala jalan  yg terbaik utk TT sekeluarga.

Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2019 05:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau polis kantoi isap dadah ni aku nak padankan muka je. Dadah rampas tapi lepas tu ko jual pulak. Mentang2 ko ada kuasa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-9-2019 05:08 PM | Show all posts
@mbhcsf

thanks sis.

b4 kawin, sepanjang i kenal seben, i ada juga selidik background dia n family dia. so far, takda yg meragukan. i tak ralat pun buat keputusan nak kawin cepat.

seben ckp dia mmg tak ambil. dengan kita tak ngaku ke tak tau la.

tak tau la nak kata takut ni mcm mana.

i dah tetapkan kalau next time dia terlibat lagi i tak boleh tolong. i bukan org senang. i pun takut jgk. dia cuma janji benda mcm ni takkan berlaku lagi.

kalau hiv test yg kita buat sebelum kawin tu boleh caye ke result dia.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-9-2019 05:13 PM | Show all posts
@nellyberry

ya sis. terima kasih. kalau betul dia ketagihan iolls terpaksa la
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-9-2019 05:18 PM | Show all posts
iolls cuma nak tanya.
kalau prosedur melibatkan dadah ni, ada termasuk ke ujian psikiatris ya?
untuk apa ?

i ada jumpa kad temujanji seben dengan psikiatris dekat hospital.
seben cakap takda apa. cuma nakkan pengesahan yang dia punya personaliti masih waras.
i tanya result dia mcm mana. dia kata belum keluar lagi. mungkin kena tunggu sebulan.
dekat kad tu takda next punya appointment

ada sapa2 yg boleh explain tak.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-9-2019 05:26 PM | Show all posts
@white_musk

ngga nyesal sis..
ujian utk diri sendiri yg banyak berdosa


mungkin dulu i rasa hidup i mudah time bujang
bila kawen dpt kau susah. padan muka
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2019 05:46 PM | Show all posts
losyen88 replied at 25-9-2019 05:26 PM
@white_musk

ngga nyesal sis..

padan muka ya dik
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2019 04:57 PM | Show all posts
losyen88 replied at 19-8-2019 05:51 PM
@MenteriWanita

boleh ka kalau dah terlibat dgn syabu akan sembuh. dr observation dkt my husband  ...

mungkinke dia cerai dulu sebab dadah?...
kesian tt terkawin dengan mat dadah.... apapun risiko sangat tinggi esok2...tak tahu nak cakap apa...

tt tak cek ke masa belum kawin background /history dia


Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2019 01:54 PM | Show all posts
Salam TT

Alaaa keje polis pun hisap dadah jugak ke..eh ni syahbu ke apa samalah kategorinya ke...

anway

org kata cinta tu buta. So ni mybe juga boleh test level cinta ke atau sayang atau setakat ok dah kawen . Since kesalahan pertama dan baru nikah. Adalah elok bgtau mak bapak husband dan minta apa yg perlu dilakukan.

Dalam masa sama, jgnla panik sgt...sabar and yakin jika dia tu ur soulmate be with him and work out with him sama sama utk berubah. Manatau dia sokongan TT husband akan berubah.

Meantime, jadi bijak sikit jgn ada anak until u pasti dia dah bersih.

Kadang org kata ah tinggalkan je najis dadah ni..but again siapa yg nak sokong dia klu tak kita. But kita tgk juga keadaannya mcm mana klu level dah jd mat gian adalah bangangla klu x tinggal...so gunakan kewarasan dan kebijaksanaan TT , berdoalah.

Jangan sedih sedih ok
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 12:31 PM | Show all posts
losyen88 replied at 25-9-2019 05:13 PM
@nellyberry

ya sis. terima kasih. kalau betul dia ketagihan iolls terpaksa la

all the best tt.
semoga bahagia milik anda.


Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 02:48 PM | Show all posts
kalau x betul xkan laa polis nak tangkap polis

jangan laa terpedaya dik oii

sian ko kena tipu bulat2

pastu tiba2 appointment psyc pulaks...pelik sangat
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list