CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2252|Reply: 12

Macam mana hadapi keadaan di pejabat

[Copy link]
Post time 19-8-2019 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Hi semua. Selalunya saya baca/komen saja tapi kali ni saya post kat sini problem saya sebab saya tak tau nak luah kat mana. Entahlah saya taknak kalau saya share kat medsos nanti org ingat saya masih belum redha. Nak cerita kat family, family saya bukan jenis hear2heart punya
Anyway, kawan rapat saya yg juga colleague passed away awal bulan ni. Memang mengejutkan betul sebab kami semua ingat dia cuma demam2 saja. Kami semua cuba bertabah di sini.. kerja2 mendiang semua kami cuba tolong selesaikan. Memang mencabar sebab kwn saya tu memang tulang belakang company. Cuma agak terkilan sebab ada seorang boss ni macam entahlah... biadap saya rasa sebab dia mcm tak puas hati sebab kerja byk pastu ada yg stuck sebab byk documents/ process flow yang kami tak pasti pastu benda kecik pun nak kecoh. Contohnya kita tau harta company, handphone company memang kena return balik.. tapi kalau dah charger tu tak tau mana pergi dah.. halalkan saja kan, takyah bising2..
Jadi tujuan saya post ni, nak tanya mana tau ada forummers pernah hadapi situasi mcm ni.. macam mana u guys bertabah dan hadapi suasana di tempat kerja macam ni. Maaflah kalau saya tulis ni macam merapu sebab saya tulis dalam keadaan penuh emosi ni. Terima kasih.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-8-2019 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasanya heshe kurang percaya uols macam dia percayakan arwah.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-8-2019 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 19-8-2019 03:26 PM
Rasanya heshe kurang percaya uols macam dia percayakan arwah.

Mmm...  sorry saya tak tulis jelas. maksud saya, handphone yg mendiang tu pakai. Dia bising2 tanya "Eh mana T punya charger? T punya hp ini, charger saya mau pakai.. barang2 office semua dlm ni".. pastu before tu hanphone masih kat family mendiang. Dia tanya2 mana handphone, kami cakap la hp masih d kg... pastu mungkin sudah kena reset. Terus dia bising2 cakap tidak boleh reset sebab itu hak office
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Better suh keluarga mendiang pulangkn semua brg ofis y mendiang pegang supaya bos y spesis cenggini x meroyan..

N lagi satu,bos yuolzs ni jenis berkira ke?cenggane dia layan mendiang time mendiang keje kt situ?
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 06:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya penah kehilangan kawan tempat keje.tapi saya dah berenti masa tuh..kalu saya masih keje kat situ dan tgok dia meninggal tu tak tahu la macam mana.(beliau meninggal dalam kat pantry masa tgh lunch)sy rapat sgt dgn arwah.mcm kakak sendiri
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-8-2019 07:42 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 19-8-2019 04:32 PM
Better suh keluarga mendiang pulangkn semua brg ofis y mendiang pegang supaya bos y spesis cenggini  ...

Entahlah memang sebelum ni pun, annoyed juga dgn dia.. tapi tazangka la pulak dgn yg sudah meninggal pun dia mcm ni. Tak Tau la Tak sensitive ka atau ini Cara dia utk rawat sedih dia dgn jadi seorang yg B*#tch kah... Hari ni tadi memang hampir2 Saya nak jerit Kat dia bila dia bising2 pasal charger tu. Sedih betul Saya sebab mendiang orangnya kemas, buat kerja elok2 semua bukan cincai. Kalau dia masih hidup mesti dia pulangkan phone dgn charger tu elok2.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-8-2019 07:47 PM From the mobile phone | Show all posts
namr replied at 19-8-2019 06:02 PM
Saya penah kehilangan kawan tempat keje.tapi saya dah berenti masa tuh..kalu saya masih keje kat sit ...

Kita bekerja ni lebih byk habiskan Masa di pejabat kan.. Saya dan mendiang memang rapat , balik kerja pun lepak sama.. memang geng .. memang rapat. Betul2 terasa kehilangan seorang kawan. part kerja pun, kalau Dulu kami kena bully kah atau Tak Tau nak buat kami refer Kat dia. Sekarang... hmm... Kat office sekarang kami dah boleh gelak tapi bila ingat mendiang, sayu balik. Terus diam office. Sebab dia pergi memang tak kami sangka. Sekarang Kat office, kerja2 semua bosses asyik tanya2 sampai kami rasa sesak. Betul2 stress Saya rasa kerja sekarang.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Mooverine replied at 19-8-2019 07:47 PM
Kita bekerja ni lebih byk habiskan Masa di pejabat kan.. Saya dan mendiang memang rapat , balik ke ...

Ye sis..sy tak dapat bayang kalau saya masih keje situ.mesti tak boleh fokus keje.mau stress, depression.dulu kat opis tu mmg rapat dgn beliau aje.saya jenis susah nak rapat dgn org.kawan pun tarak.kerap tido rumah beliau.kat opis rehat sama2, p surau pun sama2.sy kena stay back settlekan keje,diala yg teman sy.semoga tenang roh beliau kat sana.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-8-2019 08:53 PM | Show all posts
U jaga2 ehhh bos tongong mcm tu..silap2 dia tak replace orang..dia biar je korang tanggung keje.
Tapi takk mustahil antara korang ada yg meletopppp..bagus..biar dia diam menikus
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-8-2019 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu replied at 19-8-2019 08:53 PM
U jaga2 ehhh bos tongong mcm tu..silap2 dia tak replace orang..dia biar je korang tanggung keje.
Ta ...

Hari ni baik pulak boss tu diam2 berhemah je kat ofc. Memang pun big bosses taknak ambil staff baru dulu. Kami buat setakat yg mampu la tapi mau ja cakap kat mereka kami ni semua baru buat kerja2 tu jadi bagi la kami masa bernafas familiarkan diri dgn kerja2 tu kan.. sebenarnya dah ckp pun... mereka cakap okay okay.. tapi pastu, ulang balik. Pening..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-8-2019 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
namr replied at 19-8-2019 08:47 PM
Ye sis..sy tak dapat bayang kalau saya masih keje situ.mesti tak boleh fokus keje.mau stress, depr ...

Amin.. semoga roh kawan2 kita tenang di sana.. sekarang paling sedih bagi saya bila nak explain kat suppliers dan clients yg kwn saya tu dah tak ada. Ada masa saya kuat cool saja ada masa berlinang juga air mata especially bila mereka cerita pasal kenangan2 kerja sama mendiang. Harap2 tak lah saya menangis drpan clients/suppliers.
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Takziah.

Rasanya boss patut tahu apa perlu buat to take over or replace.

Yang pasal charger tu... mybe dia gila sebenarnya. Atau cara dia utk let go

Klu jerit or baling charger kat dia.. ble gugat periuk nasi u. Sabar and sabar.

Move on ok
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2019 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Mendiang meninggal sakit apa? Muda lagi agaknye ye?

Gamak kan pasal charger je pun, ngungkit2. Padahal berapa banyal jasa la dia bagi kat kampeni.

Betul la pernah baca, kita kerja teruk pulun bagai nak rak pun, tapi tiba satu hari kita dah tak diperlukan or tak boleh bagi apa majikan nak, majikan buang cam sampah je. Eh ada kena mengena ke cerita aku ni. Haha.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-2-2023 08:15 AM GMT+8 , Processed in 0.098818 second(s), 35 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list