Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9246
View
256
Reply

"Tak Pandai BI, Dadah, Buang Bayi, Pedofilia," -Caprice Hina Rakyat Kelantan!

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-8-2019 01:19 PM | Show all posts |Read mode
Foto: Google


Caprice didakwa hina Kelantan! Susulan itu sebuah pertubuhan bukan kerajaan (NGO) telah membuat laporan polis terhadapnya.


Ia dibuat oleh persatuan Anak Kelantan di IPD Petaling Jaya.


Foto: Kosmo


Mereka kesal dengan tindakan Caprice yang didakwa mempersoalkan kehadiran ramai rakyat Kelantan dalam satu majlis yang dihadiri oleh penceramah Dr Zakir Naik di Stadium Sultan Muhammad IV.


Antara kenyataan menghina yang ditinggalkan oleh Caprice atau nama sebenarnya Ariz Ramli:


Via mStar Online


Kata Caprice lagi, "Zakir Naik menggunakan 100 peratus Bahasa Inggeris dalam ceramahnya. Kalau anda tak boleh faham bahasa Inggeris asas yang saya guna dalam video, macam mana 20,000 rakyat Kelantan dalam stadium boleh faham kandungan ceramah itu?


"Saya tahu anda menipu. Angguk-angguk tapi tak faham."


  



Bukan itu sahaja, Cparice juga didakwa menghina Kelantan dengan menyatakan negeri tersebut memiliki rekod jenayah dadah, buang bayi dan pedofilia.


Menurut wakil NGO, "kenyataan artis berkenaan telah menyinggung perasaan kami selaki rakyat Kelantan.


  



"Kami memohon pihak polis menyiasat apa tujuan sebenar dia mengeluarkan kenyataan dangkal sedemikian dan ambil tindakan yang sewajarnya."


Marah betul gaya Caprice tu kan? Apa kes? -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Nanti set2 klate serang baru ko tau
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau apa yg caprice cakap tu fakta, atau ada angka rasmi dr pihak yg sewajarnya, ok la.. No point nak sentap sbb benda sahih. Kalau takde fakta, atau salah, maka sila saman.. Lol
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 01:36 PM | Show all posts
budak botak ni patut kene mandikan dgn budu..pastu kenyekkk dgn cili api..baru die tau erti penyesalan wat is budu..
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Berani ko hina negeri serambi mekah ek. Hehe
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa masalah si caprice ni. Tak baik la
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Jahlop apa lagi?mu serang la dak caprice ni..
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 01:52 PM | Show all posts
tak baik la. macam racist pulak
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 01:59 PM | Show all posts
Edited by Mfzg89 at 19-8-2019 02:00 PM

walaupn rasa terhina tapi ada betul gak apa yg dia kata.. cuma tula, cam poyos je gaya.. terasa Vida tau..:huhuuuu ..lol:
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak baik Topinasi cakap mcm tu.. Aku pun kengkadang tak menangkap juga setiap butir perkataan Zakir Naik ckp sbb paham2 la slang dia kan.. Bukan sebiji2 pun.. Mix bunyi indian lg.. Tp certai time kita catch up point yg dia nk sampaikan insyaAllah diberi kefahaman..

ENCHE Topinasi.. Silalah ko g IPTA kt Malaysia ni.. Student luar yg dtg.. Bukan fluent sgt pun speaking.. As long kita n lecturer faham tu pun dah cukup baik.. Bahasa digunakan untuk berhubung.. Bukan utk berlagak..
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
X tere kecek yinglish tu aku x brpa stuju. Ramai ja kekawan klantan aku tere speaking
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 02:21 PM | Show all posts
alahai topinasi ni pun, acik porem lama dah label skjp ni tapi dendiam je le duk dalam ni, takyah laa nak tunjuk racist sangat. acik porem pun anti gak speaking london berabuk, benci duk junjung bangsa j etc etc  still dendiam dalam ni je dek.....konsepnya ngumpat je le dlm ni, takyah nak freedon of speech sangat! kui kui kui

mewakili hakak porem yg serba tak kena, hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Jahlop dgn Topinasi memang baik kan.Kerabat Jahlop harus terasa ni.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Lecturer english aku asal kelantan : Kurek, you kennok be lak dhek..

Tak minat caprice ni.. poyo much
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Lecturer english aku asal kelantan : Kurek, you kennok be lak dhek..

Tak minat caprice ni.. poyo much
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 02:24 PM | Show all posts
poyo + blagak = Caprice @ Topinasi
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
I ni anti caprice tau tp apa yg dia ckp tu betul. I pelik la everytime raya berbondong2 rakyat kelantan. Ni i tnya serius tau bkn perli, ramai kelantanese yg kaya raya, pakej cantik hensem pulak tu. Tp kenapa xde (kalau ada pon sikit sgt percent nya) nak bangunkan kelantan?? Kenapa x create peluang kerja dkt sana?
Antara cina & kelantan, sah2 i akan sokong product korang, usaha korang sb sesama islam. Tp kecewa sgt ramai usahawan timbang kilo. Xnk ke buat pasaraya besar mcm giant? Tesco? Jual brg keperluan harian?
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 02:27 PM | Show all posts
nate keprih ni.....

kpd org klate,,,,,sek kito jange pecoh



Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
berlagak nya mamat ni. muka kg. com.slang fakenglish... muka pn udoh.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 02:36 PM | Show all posts
laa, topinasi ni saje create benda sensasi ke ni? takut org lupa kat heols ke mcm mana ni?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.116172s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list