Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
4651
View
48
Reply

Drama Tuan Danial Pula Ciplak Drama Korea?

[Copy link]

Author: akubujang       Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-8-2019 10:05 AM | Show all posts |Read mode
Dalam seni, ada beza antara inspirasi dan "rip-off". Tetapi, kalau sudah terang-terangan semuanya sama, sampai penonton terfikir, orang industri Malaysia ni memang sudah kering idea kreatif kah?


Selepas drama "Sweet Dreams" dikatakan menciplak drama Korea "While You Were Sleeping", drama "Tuan Danial" pula dikatakan meniru drama Korea.


Sama ke tak? Foto: Google





Tetapi, yang ditirunya hanyalah poster. Haih, pereka grafik hendak kerja senang ke?


Tuan Danial sedang ditayangkan di TV3 adalah adapatsi novel Azizah Ami dibarisi pelakon Idris Khan dan Intan Najuwa dikatakan meniru poster drama Korea "Touch Your Heart" dibintangi pelakon terkenal Korea Yoo In-na dan Lee Dong wook.


Idris Khan dan Intan Najuwa. Foto: Instagram




Drama Touch Your Heart sudah lama ditayangkan, sedangkan Tuan Danial sedang ditayangkan.


Jadi, anda rasa ciplak atau kebetulan? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 10:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Poster buat kerja senang ehh
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 10:19 AM From the mobile phone | Show all posts
ciplak la kot sb frame poster sama patern tukor corak frame je adoiii mcm2lah
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 10:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols.igt cite yg lama ada aaron aziz tu..
Tuan jugak kan cite tu..
Rupanya ni cite baru
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Alangkah bagusnya dapat didukungi idris khan naik kabinet dapur..
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 11:33 AM | Show all posts
mudah nya kerja dia..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Ciplak sgt2.warna pon tiru apoooo
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 11:52 AM | Show all posts
poster jek pun... jln cite lain...
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 11:59 AM | Show all posts
klo poster mungkin la, kalo jalan cerita mcm xsme. cite touch your heart ni berkenaan artis n lawyer, xde plk jadi maid bagai tuk knal bakal laki
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 12:37 PM | Show all posts
kualibesi replied at 19-8-2019 11:59 AM
klo poster mungkin la, kalo jalan cerita mcm xsme. cite touch your heart ni berkenaan artis n lawyer ...

citer ni mcm mana, nyamar jadik maid sbb nk selidik psl bakal husband ke..?
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 12:46 PM | Show all posts
Edited by bangcak at 19-8-2019 12:47 PM

.....atau drama kpok yg tiru poster filem p.ramlee ??
haihh... pereka grafik koria nak keje senang ke??

Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 01:05 PM | Show all posts
minahmanja replied at 19-8-2019 12:37 PM
citer ni mcm mana, nyamar jadik maid sbb nk selidik psl bakal husband ke..?

begitulah kata nya, try tgk jgkkkk eps 1. jauh beza. maid tu ank org kaya, as usual, nk dipadankan anak rakan business, as usual, ahahahhahaha. drama malays kn
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Bkn skrg nk ckp ciplak2 ni.. drama myu skrg ciplak kdrama kwen paksa thn 2000an dlu....ala2 tinggal srumah gitu.. dkt msia btla versi halal...kwen dlu.. tp xtdo sm...  so yesterday la.. rsnya tema kdrama skrg ni..thn 2029 bru org kta bt..org msia bru trima genre lain.. bosan... lps tu producer msia bising plak org komplen drama dia
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 02:25 PM | Show all posts
bangcak replied at 19-8-2019 12:46 PM
.....atau drama kpok yg tiru poster filem p.ramlee ??
haihh... pereka grafik koria nak keje sena ...

hat ni aku setuju korea tiru P Ramlee yachhhh
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Drama ni sampah sgt2
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 02:33 PM | Show all posts
x suka drama ajet2 gini....realitinya xde la maid cun gitu

koser nk layan...ter tgok kt klinik aritu.....nk tunggu turn, hadap je cte bodo ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada ke org tgk cite ni wei....
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 02:55 PM | Show all posts
sejibik.. nasib baik la xminat hero heroin dia ni..
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Pelakon laki n perempuan ninx sesuai pegang watak orka.. hahahhaa...
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 05:21 PM | Show all posts
nama tuan2 ni dh takde idea ka.

Aaron Aziz hri tu cte Tuan Anas Mikail ke ape dh?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.106660s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list