Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1605
View
44
Reply

Aku Ada BFF tapi BFF aku jauh...Rindu sangat Kat dia

[Copy link]

Author: Malaysia.Doom    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 19-8-2019 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
nuryakmal replied at 19-8-2019 10:36 AM
tak payah la u nak kacau rumahtangga orang.

tu je nak cakap


Perempuan maybe la kot....lelaki kena Ada network n Sosial life.

Nak tahu pasal network kena Tanya Acik2 CI. Berbanding hujah diorg pasal networking.

Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 10:41 AM | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 19-8-2019 10:38 AM
Perempuan maybe la kot....lelaki kena Ada network.

kalau da time malam nak call, network menda..it work both ways, lelaki and perempuan dua dua perlu ada networking, ada kawan. but dont cross the line and amik kesempatan sampai tiap malam dok wassap dok call etc.  


Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Partner? Lain macam.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-8-2019 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Malaysia.Doom at 19-8-2019 11:31 AM
nuryakmal replied at 19-8-2019 10:41 AM
kalau da time malam nak call, network menda..it work both ways, lelaki and perempuan dua dua perlu ...


La kan cakap baru 1 malam call dia...hampir 2 tahun lebih Tak call dia.

Tak faham cerita nak kena lukis ke?
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 19-8-2019 10:33 AM
Kuning camne tu belang2 ke atau keseluruhan kuning...

Kalau keseluruhan kuning kurang Urea... ...

Kuning seluruh mungkin sebab lama terendam dalam air. Baru2 ni kawasan tu naik air. Susah nak jaga bab baja leaching kuat
Pastu pelepah muda jadi rapuh cepat patah memang sakit kepala
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-8-2019 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 19-8-2019 01:01 PM
Kuning seluruh mungkin sebab lama terendam dalam air. Baru2 ni kawasan tu naik air. Susah nak jaga ...

Kadar acid tinggi...tanah camtu memang Tak boleh hold baja.....memang la k.sawit suka tanah berasid sedikit...tapi kalau sampai x tanah x boleh hold baca jadi susah la.

Caranya ko kena keringkan air dari kawasan tu lepastu Tabur Kapur Calcium Oxide.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
awanysss replied at 19-8-2019 09:12 AM
setujuuu.. bila jumpa semua cerita automatic terkeluar

Kann.. pastu masing2 berebut nak bercerita

Rindu pulak dekat bff iols
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KIM.K at 19-8-2019 03:56 PM
Malaysia.Doom replied at 19-8-2019 02:55 PM
Kadar acid tinggi...tanah camtu memang Tak boleh hold baja.....memang la k.sawit suka tanah berasi ...


Kena tunggu kering sendiri sebab hujan je air naik

Masalah air becak kalsium pun run off. Lagi banyak kena apply. Kalau terlebih letak kapur, lambat dapat hasil. Taktau cara apply kapur ni sebab dah buat dulu. Lagipun lambat pakai kapur betulkan tanah masam
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-8-2019 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 19-8-2019 03:49 PM
Kena tunggu kering sendiri sebab hujan je air naik

Masalah air becak kalsium pun run off. Lag ...

Memang la...kena Bajak dgn Kapur Kos tinggi.

Dulu Kebun abah Saya selalu banjir tapi lepas buat Parit dah ok....ko kena tengok air keluar masuk Kat Mana...pastu buat Parit

Tapi kalau kawasan tu air pasang kluar masuk memang xda Harapan la...pokok sawit NI x boleh berendam dlm air lama
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 19-8-2019 07:21 PM
Memang la...kena Bajak dgn Kapur Kos tinggi.

Dulu Kebun abah Saya selalu banjir tapi lepas buat ...

Jadi berapa kadar nak tabur? tengok pH tanah tu dalam 4.7
Tiga minggu lepas dah tabur 1 tan kapur luas satu ekar. Dapat la harga RM650/tan tak larat dah kuar duit banyak2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-8-2019 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 19-8-2019 08:55 PM
Jadi berapa kadar nak tabur? tengok pH tanah tu dalam 4.7
Tiga minggu lepas dah tabur 1 tan kapur ...

Cukup la tu...ko tengok la nanti PH dia camne.

Make sure takda water log
.
Kalau Ada water log Tak guna tabur....buat Parit dulu
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 19-8-2019 10:30 PM
Cukup la tu...ko tengok la nanti PH dia camne.

Make sure takda water log

Ok terima kasih ye Doom
Pandai ye kau ni. Lama kot dalam industri
Oklah iols kaci muah ciked ;-*
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Ai muskil ang masih tak move on Dari zaman uni zaman remaja2. Slps abis belajar kebyakannya bekerja berkeluatga x de mass huhuhahuha spt remaja2. Pergila berkawan dgn org sedia ada di kelilingmu spt jiran2 rakan bekerja. Kawan2 lama spls 5-10-20 tahun mereka tidak spt dulu. Carilah org2 baru keliling kita  
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2019 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
TT ni sejenis jejan kurang kasih sayang ke?
Rasanya biasa sangat orang ada BFF..
I pun ada.. Partner in crime gituh...
Dah balik kampung dah dia lepas kena VSS..
Sesekali ada la wassap tanya khabar masing2..
Tapi tidak la sampai kena buka thread kat forum mengadu domba, minta nasihat bagai...

Skrg I dlm operasi cari BFF baru..
Cuma masih belum jumpa yang serasi..
So I relax2 aje join je aktiviti dengan semua org yang nak bersosial..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-8-2019 12:54 AM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 21-8-2019 12:03 AM
TT ni sejenis jejan kurang kasih sayang ke?
Rasanya biasa sangat orang ada BFF..
I pun ada.. Partn ...

Kurang kasih sayang tu camne sis.

Tu bukan BFF sis tu BF je....fahamkan apa BFF
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-8-2019 12:55 AM From the mobile phone | Show all posts
ninja boy replied at 20-8-2019 09:57 PM
Ai muskil ang masih tak move on Dari zaman uni zaman remaja2. Slps abis belajar kebyakannya bekerja  ...

NI lagi sorang Tak faham Apa tu BFF.
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2019 07:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 21-8-2019 12:54 AM
Kurang kasih sayang tu camne sis.

Tu bukan BFF sis tu BF je....fahamkan apa BFF

Cer explain definisi BFF u ...
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Maksud AI Carila new friend dikalngan raken sekerja jiran org Baru .apabarang selongkar Kwan lama  Sudah tentu mereka tidak seperti Dulu Kalau  lbh  10 thn. Dan bercerita perkara lama aja
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-8-2019 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 21-8-2019 07:35 AM
Cer explain definisi BFF u ...

Best friend forever...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-8-2019 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
ninja boy replied at 24-8-2019 03:36 PM
Maksud AI Carila new friend dikalngan raken sekerja jiran org Baru .apabarang selongkar Kwan lama  S ...

Lol...

Ni tengah baring sekatil dengan dia...penat jalan2 Kat NU Sentral tadi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087239s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list