Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
1616
View
44
Reply

Aku Ada BFF tapi BFF aku jauh...Rindu sangat Kat dia

[Copy link]

Author: Malaysia.Doom    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-8-2019 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Malaysia.Doom at 18-8-2019 10:07 PM

Aku ni jenis takda ramai kawan tapi aku Ada kawan YG aku rasa berkualiti la untuk aku jadikan kawan...kawan2 aku lelaki yang bertanggungjawab.

Kitorang Masa belajar ambik bidang Perladangan....so faham2 bila dah grad semua jauh pergi estate2 duduk pendalaman...hampir semua kawan2 aku duduk jauh2. Boleh kata budak course aku memang takkan jumpa la berlonggok Kat Lembah Klang tu

So aku Ada sorang member best friend aku...Kat Universiti dulu mana dia pergi mesti Ada aku..sampai kawan kata kitorg adik beradik. Walaupun dia Ada awek Masa tu.

So Masa dah abis belajar dia kerja dgn Genting Plantation Kat Sabah...aku pulak kerja kat Guardian Kat Klang...lepastu dia tukar company kerja Kat negeri kelahiran dia Kat Pahang....time tu pulak' aku dapat kerja kat Tradewinds Plantation Kat Sarawak.

Kalau jumpa dia Pon kejap je Kat KL.

Skang ni semua Kat Semenanjung...dia kerja Kat Jengka....aku Kat Selangor.

Tapi aku rindu sangat nak lepak hari2 dengan dia...Naik motor GI kedai bundle...lepak dgn dia tengok orang main skateboard

Ada satu Masa dia macam nak move on atau fed up sbb jauh dari aku kot...dia kata aku dah Ada anak lelaki so aku dah Ada kawan nak lepak, Tak perlu la ajak ko keluar turun KL.

Aku cam kecik hati la...aku  Tak nak berhubungan dgn dia hampir 2 tahun lebih aku x contact dia..tapi dia contact aku ajak keluar tengok Grand Prix, pergi Johor, Langkawi etc...tapi aku buat derk jelah sebab kecik hati Kan.

Baru2 NI aku call dia dekat sejam jugak la sembang...dia ajak aku jumpa...aku cakap aku okey ja kalau dia free (aku cam lupakan la Ayat dia dulu)

Sebenarnya aku Ada banyak BFF tapi aku jauhkan diri...Dan memang diorg jauh Kat Kedah nun...sebab diorg Ada YG dh jadi Doktor Kan..so aku rasa cam segan la.

Btw BFF aku YG org Pahang tu memang aku sayang sangat...sebab sama course dengan aku time study dulu...tidur Pon sebantal.

Macam Mana aku nak keep in touch dgn dia...patut ke aku call dia hari2....sebab malam ni macam aku nak call dia lagi...malam semalam aku call, sejam aku sembang dgn dia..sembang pasal kalau lost job nak buat kerja apa..pasal anak Isteri dia
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-8-2019 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Cam Tak percaya Kan lelaki Pon Ada Pillow Talk
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2019 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 18-8-2019 09:53 PM
Cam Tak percaya Kan lelaki Pon Ada Pillow Talk

My ex, dia ade bff. Jarang jumpe. Tp kalau jumpe sampai ke pagi borak2
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2019 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa kata.. Sekali sekala ang buat suprise kat dia.. Pi melawat dia secara tiba2..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-8-2019 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 18-8-2019 10:37 PM
Apa kata.. Sekali sekala ang buat suprise kat dia.. Pi melawat dia secara tiba2..

Haah baguih gak idea Ang...dia kerja Kat Felda Resident tu...boleh jalan2 sana2 ...buat surprise!

Mesti peluk2.

Tapi Kan memang Rasa kehilangan BFF NI bila dia dah kahwin...kalau tengok dia ambil gmbr dgn pasangan ko rasa ko kena belajar move on.

Tapi aku susah nk move on sbb rapat sgt mcm adik beradik.
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2019 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Comel la chuols siap pillow talk

Bagi iols, kawan baik ni tak perlu contact hari2.. tapi once in touch, we'll pick up where we left off
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2019 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 18-8-2019 10:41 PM
Haah baguih gak idea Ang...dia kerja Kat Felda Resident tu...boleh jalan2 sana2 ...buat surprise!
...

Aku faham.. Aku ada bff.. Tapi skrg sibuk dgn family dia.. Jadi.. Sekali sekala aku balik lepak rumah mak dia yg dah mcm mak aku lama2..sembang dia.. Dengar kisah dia.

Pi la wei.. Sekurang2nya ang nak kukuhkan balik hbgn persahabatan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-8-2019 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Malaysia.Doom at 18-8-2019 10:46 PM
noraidil_06 replied at 18-8-2019 10:34 PM
My ex, dia ade bff. Jarang jumpe. Tp kalau jumpe sampai ke pagi borak2


Dulu jumpa...layan busker Kat Bukit Bintang....sampai skang teringat lagu Sambutlah Kasih Lovehunter....mesti teringat time date dgn dia kat Bukit Bintang...lepastu dia ajak jalan2 sampai nak tercabut kaki..tapi aku ngantuk gile

Memang aku akan ikut bontot dia kalau window shopping...merayau mana2.

Masa Kat u member2 kata aku adik dia
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2019 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Jap TT. Nak tanya, tapi saya harap jangan kecik hati. TT dengan bff tu dulu sebenarnya bff or partner? Partner as in, someone special. Doesn't matter lah bf ke, ttm ke, but special.

Sebab saya ada kawan mcm TT ni, dua orang lelaki memang selalu ada je sama2. Sampai semua orang fikir diorang adik beradik. Tapi diorang tak lah couple, tapi special. Like partners gitu. Tapi open. Hmm camne nak explain ye? bayangkan je lah macam open relationship, you can be with anyone, we can be away but no matter what we're only for eachother.

Kalau betul pun bff TT tu your someone special, saya harap korang akan sentiasa keep in touch, tak lost contact smpai bila2. Sebab bond macam ni special, rugi kalau dah tak contact lagi.

Lagipun TT ada cakap kat atas tu "sampai skang teringat lagu Sambutlah Kasih Lovehunter....mesti teringat time date dgn dia kat Bukit Bintang". TT cakap date, hehe, mesti special kan?

Sorry TT tanya yang bukan2, tapi cerita TT ni saya suka. Saya teringat dengan kawan2 saya tu, dah lama tak jumpa.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-8-2019 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Tweety_Senrose replied at 18-8-2019 11:20 PM
Jap TT. Nak tanya, tapi saya harap jangan kecik hati. TT dengan bff tu dulu sebenarnya bff or partne ...

Kitorg bukan couple tapi partners...Kira takda sembunyi2 lah antara kitorg...rahsia dia semua aku tahu. Nakal dia semua Saya tahu

Tapi bukan libatkan seksual ye....ramai budak sekarang dah takda  BFF camni...mostly ke kancah maksiat.

Cam aku, aku hormat dia...Dan dia hormat aku..Ada je member yg gosip kata kitorg songsang....tapi Tak pernah tahap tu walaupun tidur 1 bantal.

Member dia YG diploma Pon cam ramai x puas hati jugak sebab aku rapat dgn dia sampai dia Tak rapat dengan member diploma dia.... aku pulak dari Matrikulasi.
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2019 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 18-8-2019 11:43 PM
Kitorg bukan couple tapi partners...Kira takda sembunyi2 lah antara kitorg...rahsia dia semua aku  ...

Ohh gitu. Haaa sama lah tu mcm kawan2 saya dulu tu. Partners tapi tak seksual lah. Cuma betul2 sehati sejiwa. Seronoknya dapat bff macam tu. Takpelah orang mengata sebab bff TT tak rapat ngan diorang, dah ada partner yg memahami so what kan.

Jadi apa plan TT lepasni? Nak pergi jumpa dia ke? Kalau ye, semoga semuanya berjalan dengan lancar
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-8-2019 12:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Tweety_Senrose replied at 18-8-2019 11:48 PM
Ohh gitu. Haaa sama lah tu mcm kawan2 saya dulu tu. Partners tapi tak seksual lah. Cuma betul2 seh ...


Ingat nk jumpa dia sebab beberapa Kali dia ajak aku dtg Temerloh...dia ajak aku jalan2 ke Johor tempat keja lama dia.

Pernah sampai dia ajak aku apply keja dgn Felda, atau berniaga buka gerai semata2 nk suruh aku dekat dgn dia.

Lucu bila fikir balik Kan tapi Rasa problem Kat aku kot byk bagi alasan...sbb dulu bapa aku sakit x boleh la nk jalan jauh seronok2...skang ni dah Ada free time...insyAllah nk jumpa dia.. mcm forummer lain cakap kalau nk call tu mungkin seminggu sekali malam sabtu.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 02:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku ada sorang bff dari zaman main basikal, sampai ke zaman main motor dan sekarang ni zaman main kereta..

Kami punya rapat memang sampai tahap tidur sebantal. Anak pun kami bagi nama sama. Isteri lain-lain lah... Hahaha!

Sekarang ni tak selalu jumpa sangat. Dah tak boleh macam zaman main basikal main motor sebab masing-masing sibuk dengan kerja. Call atau WhatsApp pun dah jarang. Dalam sebulan tu adalah 2 3 kali contact. Tapi bila dah connect, memang bonding masih macam zaman main basikal. Boleh sembang macam budak-budak balik...! Isteri-isteri kami pun rapat. Mereka faham sangat. Ada masa kami bercuti macam satu keluarga besar. Jemput makan ke rumah kalau kebetulan ada free time.

Seronok ada bff ni. Bila kau ada masalah, tak perlu mengadu...sebab dia seolah-olah tahu kita sedang ada masalah. Sembang sekali sekala tu yang buat hubungan jadi rapat..

TT,  jangan putus hubungan dengan bff awak tu ye... Tak dapat call, mesej...
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 02:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Doom, kat forum ni tak seswai lelaki bergolek-golek manja minta attention

Lagi-lagi mulut kau puaka macam tuut besar sangat. Tetiba mintak kasih plak dah kenapa kau nie

Aku pun ada bestie dari uni since dia dah kawin malas aku nak lepak dengar masalah rumahtangga dia. Aku cakap masalah rumahtangga jangan Cite orang done friendship
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 02:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Oh ye Doom. Cemane nak pulihkan masalah daun sawit kuning ye. Kebun apak iols affected
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 09:12 AM | Show all posts
gummiebear replied at 18-8-2019 10:42 PM
Comel la chuols siap pillow talk

Bagi iols, kawan baik ni tak perlu contact hari2.. tapi on ...

setujuuu.. bila jumpa semua cerita automatic terkeluar
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 09:42 AM | Show all posts
eh doom ni lelaki ke? aku ingat pompuan..lol!

btw, sekarang kan ada medsoc, ada wa, takleh call hari2 pun, ko blh je sembang hari2 through wa. then jumpa once a year pun ok.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-8-2019 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
kucingitam replied at 19-8-2019 09:42 AM
eh doom ni lelaki ke? aku ingat pompuan..lol!

btw, sekarang kan ada medsoc, ada wa, takleh call h ...

Dia bukan jenis layan medsoc....aku je melayan medsoc.

Dia selalu la stalker fb aku...tapi aku Tak pernah stalker fb dia sebab takda apa pon Kat fb dia.

Camne aku tahu dia stalk fb aku sebab dia tahu aku Kat mana2.

Malam tadi Pon dia chat lambat reply...kitorg biasa call dengar suara..kalau chat tu Rasa lain macam.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-8-2019 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Malaysia.Doom at 19-8-2019 10:36 AM
KIM.K replied at 19-8-2019 02:55 AM
Oh ye Doom. Cemane nak pulihkan masalah daun sawit kuning ye. Kebun apak iols affected


Kuning camne tu belang2 ke atau keseluruhan kuning...

Kalau keseluruhan kuning kurang Urea...kalau belang2 Kuning tu kurang Pottasium....

Nak senang Tabur je Baja sebatian NPK dengan Kadar N tinggi...lepastu Tabur Baja sebatian dengan Kadar K tinggi.

Make sure setahun sekali Tabur baja Trace Element YG complete macam Baja Ajib Sidi Oraza tu..dlm tu dah Ada Boron n Copper...Baja jenis boleh Bantu penyerapan NPK.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 10:36 AM | Show all posts
tak payah la u nak kacau rumahtangga orang.

tu je nak cakap
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090264s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list