Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
11925
View
374
Reply

Bunian itu jin!

[Copy link]

Author: Daftpunk_shine       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 19-8-2019 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
lagendahidup replied at 19-8-2019 11:14 AM
Hal bunian ni dalam bidang rawatan terdapat dua pandangan . satu berpendapat bunian adalah jin dan s ...

Informatif!
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Daftpunk_shine replied at 19-8-2019 12:22 PM
Yeke.. dah tahap halusinansi melampau tu..

Ye.. Nd jd puteri bunian bernama hawa, jatuh cinta dgn manusia bernama Adam. Costume bunian dlm citer ni warna putih atas ke bawah.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 18-8-2019 09:38 AM
Sek sek boleh kecek denge ore bunian ni insan terpilih chuolsssss
Ko mampooooooo ke puteri nora p ...


Hebat acik hapal satu2 nama paling2 & puteri2 alam sana...terus iols teringat ayat2 tersebut
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 01:02 PM | Show all posts
Daftpunk_shine replied at 19-8-2019 12:21 PM
Ye betul. Bunian ni mcm eksklusif la   Pada pandangan orang melayu sbb kita org melayu biasa diden ...

iolls faham...tapi bila baca komen sorg2 yg in denial bunian ni bukan jin takleh blah..
siap ugut2 lagi...belum lagi yang smpai bertikam lidah bagai...
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 01:12 PM | Show all posts
acik dewi kata bulan puasa panglima tak datang bumi sebab beramal soleh
bukanke sebab kena ikat
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-8-2019 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Miawlover replied at 19-8-2019 12:40 PM
Ye.. Nd jd puteri bunian bernama hawa, jatuh cinta dgn manusia bernama Adam. Costume bunian dlm ci ...

Haha..memang ada citer tu..lama dah..ada la tertengok sekali dua..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-8-2019 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
nuerulcayang replied at 19-8-2019 01:02 PM
iolls faham...tapi bila baca komen sorg2 yg in denial bunian ni bukan jin takleh blah..
siap ugu ...

Itu la..dah mcm taksub sgt smpai mengagung2 kan golongan jin pulak. Kan dah kata, manusia sebaik2 ciptaan..dia bangga pulak berkawan dgn jin.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-8-2019 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
awanysss replied at 19-8-2019 09:29 AM
pakcik kawan abg aku kahwin ngan bunian. abg aku pernah pergi rumah org tu.. mmg bersih.. pakcik t ...

Sekitar 70an 80an ada la kes2 org kawin bunian. Mmg org lain xdpt tgk la isteri buniannya tu..skrg ape citer, hdup lagi ke isteri buniannya?. Org kata bunian ni pnjg umurnya ribu2 tahun gak. Spesis jin kan..
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 01:51 PM | Show all posts
kesian acik Dewi tau...

aku tak percaya jin, bunian etc..
aku cuma percaya selain manusia,
semua penampakan makhluk itu hanyalah syaitan yang menyamar...
tapi itu tak halang aku menjadi penggemar cerita2 mistik termasuk kisah bunian
dan itu termasuk kisah bunian cerita acik Dewi
aku layankan je cerita bunian Dewi tu, tak terlintas nak kutuk2
best je baca
cuma part bunian antarabangsa datang menyambung silatulrahim tu memang agak kelakar sikit
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 01:55 PM | Show all posts
Beautifulliar. replied at 19-8-2019 10:31 AM
Mokcik gundu xmasuk2 ni tred bunian sptutnya sheols pakar.sheols SR tu smbil kumpul idea utk cite  ...

u macamana tau acik Dewi tu gundu?

walaupun aku ni terhibur dengan post2 usikan u

tapi kurang2kanlah perli2 acik Dewi tu

anggap je la cerita dia tu sebagai hiburan
baca boleh percaya jangan


Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 01:57 PM | Show all posts
bunian, jin, pontianak etc
tu semuanya adalah syaitan...
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 02:07 PM | Show all posts
Paiya replied at 19-8-2019 01:55 PM
u macamana tau acik Dewi tu gundu?

walaupun aku ni terhibur dengan post2 usikan u

Sheols mmg gundu yach. Meols tkde la jeles kt ore gundu, lantak la u are what u eat gittchew yg byk babat nya sheols bkn meols tp since sheols buat cite xlogik knon join SAR g gopeng nk cari acap kt utan sinung knon dculik bunian jht, redah utan or kabak bukit putih and lari dikejar jin jht ehhh dh tak beragak. Sheols pnye la gebu gbs ank brnk kecik skit dr abam bocey mn mau nye byk tenaga.dh kantoi ko siapa brt brp kntoi cite tipu xpegi pn gopeng sinung pdhl aman2 goyang kopek kt opis cume meols ati legam under control lg, klo xleh control mcm laba meols dh tepek gmbr she buat tatapan chuols.




Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 02:15 PM | Show all posts
sarah82 replied at 19-8-2019 11:30 AM
Byk.. Sbb nyamuk suka hirup darah iolls.. Merata2 parut.. Selamatttt..

Tambahan pulak hati hit ...

Klo chuols dh kompemkn sndri ati chuols legam tu dh boleh la kite p madrasah sesama ok. Cuci ati

Ada lg sorg aritu nk join meols tp meols tgok mkin lm mkin legam xleh dicuci dh sian sheols smoga jmp hidayah @mieymiey

Anyway klo nyamuk suka ketik tu, sbb darah chuols mnis. Ni fakta ok bkn halusinasi meols. Ore hat drh mnis no sbb deme suka mkn pisang.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 02:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Beautifulliar. replied at 19-8-2019 02:15 PM
Klo chuols dh kompemkn sndri ati chuols legam tu dh boleh la kite p madrasah sesama ok. Cuci ati:l ...

Pisang tak brp makan.. Hahaha..

Sy asalnya x nak bahan dia.. Tapi bila baca komen dia menghitamkan hati org lain dah serupa dia lak tau org tu org ni jahat atau baik.. Tu geram tu..

Moga dia sedar la.. Yg dia dan anak dia sedang dipermainkan jin
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 02:25 PM | Show all posts
Beautifulliar. replied at 19-8-2019 02:07 PM
Sheols mmg gundu yach. Meols tkde la jeles kt ore gundu, lantak la u are what u eat gittchew  ...
dh kantoi ko siapa brt brp kntoi cite tipu xpegi pn gopeng sinung pdhl aman2 goyang kopek kt opis
acaner boleh kantoi tu? cer stori sket
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 02:28 PM | Show all posts
sarah82 replied at 19-8-2019 02:21 PM
Pisang tak brp makan.. Hahaha..

Sy asalnya x nak bahan dia.. Tapi bila baca komen dia menghitam ...

Chuols mkn pisang lain lah tuSheols mghitamkn ati ore sbb sheols ank banak bleh scan okeh.Klu chuols nk no hp sheols pong meols ade nihsbb aritu she ade mtk pntaksub wasap gmbr utk discan ada jin setan dlm bdn or tak.
Chuols mampoo? Xckup jd assistant elohim yach tentukn syurga phala maknosia and mgibliskn ore hat xpcaye cite halusinasi sheols,siap pakej buleh scan jin plk dlm bdn ore
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 02:34 PM | Show all posts
Anyway korg sume yg dkt gunung kk sinung ade satu tmn katenye bersih no sampah n bunga mekar tjaga klo pjnt gunung tu mesti akan jmpa. Ktenye tu bunian jaga. Sbb logik akal, xde sape nk pnjt gunung tu ari2 bersihkn.Meols ni stil kompius bunian n jin. Pehtu jin baik jin jht sgala.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 02:34 PM | Show all posts
Daftpunk_shine replied at 19-8-2019 01:42 PM
Sekitar 70an 80an ada la kes2 org kawin bunian. Mmg org lain xdpt tgk la isteri buniannya tu..skrg ...

ntah la.. abg aku pun dah kawin skrg, takde dah g lepak2 ngan kawan dia.. so takde update cerita
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Paiya replied at 19-8-2019 01:55 PM
u macamana tau acik Dewi tu gundu?

walaupun aku ni terhibur dengan post2 usikan u

Mmg lah anggap hiburan je cite acik d tu. Tp kalau smpai tanye sikit abes ko di ibliskan, mmg mengundang la. Pastu fefeling bahasa jiwa bangsa abes acik d tu ibliskan elok ke budi bahasa. Kalau die xstart porumer kt sini dont bother la. Tang die bole pulak ibliskan org, tang org lain bahasa jiwa bangsa. Cannot brain aku
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 03:21 PM | Show all posts
Iols banyak je bacak cite acik d tu. kecuali benang acap sebab tinggi pagar. before tu baca je.
tak sangka iols kne tipu. kahkahkah.
patut la sedap je baca ceritanya.
tak nafi la bunian wujud. tapi bila ada panglima bagai. memula musykil jugak. tapi iols baca je.. rupanya cerita khayalannnnnnn
betapa naiffffnya (read: bodoh) iols.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078390s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list