Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12144
View
374
Reply

Bunian itu jin!

[Copy link]

Author: Daftpunk_shine    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 19-8-2019 08:50 AM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 19-8-2019 08:35 AM
alahaaiiii naif nya ko dik
dah mcm ala2 gadis kampung pakai baju kurung cotton bunga2 heret beg b ...

Trun kt Tbs ngn beg bsr mata naif tgok khidupan kota raya, sng jah jd sasaran ore jht nti dtg dkt meh adik abg tulong anta nk g mn. Ujung2 mampus kena jual jd ayam mcm dln cite gerak khas
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 08:55 AM | Show all posts
joy_ah replied at 19-8-2019 08:47 AM
Meols ni kejenye hadap buku2 cite2 hantu mistik serapah alam ghaib pun bila baca karangan she pun  ...

Jaga2 chuols. Agknye sheols aim chuols dulu psl chuols smlm bocorkn rasiyer kt sini yg sheols ank brnak telah jd sasaran organisasi bsr mcm iluminati tu.Abih la chuols.lps ni mgkin turn meols lak diganggu si Jalal
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 09:29 AM | Show all posts
Daftpunk_shine replied at 18-8-2019 04:36 PM
Hmm yg ada kenal sape2 yg kawin dgn bunian? Best kalau ada yg boleh share experience sket cmana ra ...

pakcik kawan abg aku kahwin ngan bunian. abg aku pernah pergi rumah org tu.. mmg bersih.. pakcik tu rumah dia sebijik je kat tgh2 estet.. dia tak campur org.. wife dia baik menurut cerita kawan abg aku tu.. masa abg aku prgi tu tak nmpk la wife dia tu..
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 09:37 AM | Show all posts
jadi, yg hilang anak dlm kandungan tu sbb bukan anak manusia? confused jugak ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
AnggurHitam replied at 19-8-2019 09:37 AM
jadi, yg hilang anak dlm kandungan tu sbb bukan anak manusia? confused jugak ni

Tu la kena panggil sis d masuk bagitau kisah bunian neh
Tapi dia nak masuk caner @Beautifulliar dok pitenah heshe machiam tawwww

Acik sebagai president kelab panatik sis d rasa tersentap hati dgn poremer2 dlm tered neh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-8-2019 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
joy_ah replied at 18-8-2019 10:19 PM
Takat pengetahuan meols la, atok tamar jalis je well known kawen dgn bunian dan dah share experien ...

Ha ah..ye2 dalam buku tamar jalis ada cerita part atuk dia kawin dgn bunian sbb tersesat masuk kg bunian masa menjerat ayam hutan. Hehe.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 10:31 AM | Show all posts
Acikgomen replied at 19-8-2019 09:52 AM
Tu la kena panggil sis d masuk bagitau kisah bunian neh
Tapi dia nak masuk caner @Beautifulliar d ...

Mokcik gundu xmasuk2 ni tred bunian sptutnya sheols pakar.sheols SR tu smbil kumpul idea utk cite baru chuols sbr yach nti ada keberanian sheols msuk la bawak perisai dr jalal n nora.meols xpitenoh yach tp keraguan jah sape suh sheols reka cite mlampau xlogik, kan dh kantoi keje kt mn berat brp
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 19-8-2019 08:31 AM
teknologi diorang IR 10.0 ke??
sbb kt dunia ni manusia punya plg latest pun is IR 4.0

Hahaha.. Tak tau la.. Tak layak pi dunia bunian sbb badan penuh parut.. Ahaks.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
joy_ah replied at 19-8-2019 08:47 AM
Meols ni kejenye hadap buku2 cite2 hantu mistik serapah alam ghaib pun bila baca karangan she pun  ...

Adakah uolls suka baca buku Tok Awang ngah? Peberet sy tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 10:49 AM | Show all posts
thread ni sudahnya caca marba
igt td bebetul ler nak citer psl bunian tp hujung2 dok troll psl acik D yg buka thread kat sana

dulu2 ms kecik pak usu yg dok kat pekan nenas kata rumah dia adalah laluan org bunian
kitaorg ni cam hekeleh aje bila pak usu kata gitu
sekali Allah nk tunjuk depan mata kitaorg ada pompuan rambut panjang lalu dr almari dlm bilik pak usu ke dapo then lesap
terus arwah tok kata hah tuelah mulut cabut
again ayah kata bunian tu sebenarnya jin
jd jgnlah mudah terpedaya, wallahua'lam
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 10:55 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 19-8-2019 10:32 AM
Hahaha.. Tak tau la.. Tak layak pi dunia bunian sbb badan penuh parut.. Ahaks.

Byk sgt ke parut kt bdn chuols tu? Dh mgalahkan banduan suka merompak calar balar parut sane sini. Cuba tepek krim hiruscar ok ada jual kt guardian
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Sbnrnye meols pn myampah ngn diri sndri asal ada tred bkaitan bunian meols inzal lain mcm nk komen sokmo jah
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
jimbet betul... berdekah aku ketawa bace komen memasing....aku pon mse memuler tu purcaye hokeh... siap citer naga lilit leher tu... jubake upenye citer dongeng....setan sangat pangai nak nipu org.... agak2la nak perhatian pon... kau esok2 nmpk betul2 bru ade akai... org klw hijab terbuke pon xdela nak bgtaw kat org dia blh nampak.. ni siap cas2 ape kau igt diri kau powerbank ke....
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 11:14 AM | Show all posts
Hal bunian ni dalam bidang rawatan terdapat dua pandangan . satu berpendapat bunian adalah jin dan satu lagi berpendapat bunian bukanlah jin tapi manusia yang dighaibkan. Saya sendiri berpegang bunian itu jin, banyak bukti-bukti yang menjelaskan. Yang berpegang bunian tu makhluk yang dighaibkan mungkin berdasar kisah yang xdapat disahihkan langsung kebenarannya. kisah sekumpulan manusia yang mintak Rasulullah doakan supaya mereka dighaibkan sebab malu. kena ingat, berbohong guna nama Rasulullah tak sama dengan berbohong pakai nama orang lain. Jangan main petik-petik ja nama Rasulullah nak sedapkan cerita padahal tak ada satu hadith atau jalan riwayat pon yang dapat sahihkan kisah tu.


Tidak Allah ciptakan jin dan manusia melainkan untuk beribadat kepadaNya
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Psl ubat parut pn ada
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 11:25 AM | Show all posts
finally ada jugak yg cakap bunian itu jin...penat baca yg taksub n yg masih x faham2....
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Beautifulliar. replied at 19-8-2019 10:55 AM
Byk sgt ke parut kt bdn chuols tu? Dh mgalahkan banduan suka merompak calar balar parut sane sini. ...

Byk.. Sbb nyamuk suka hirup darah iolls.. Merata2 parut.. Selamatttt..

Tambahan pulak hati hitam.. Lagi la bunian tak suka..hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
JunkMail replied at 18-8-2019 11:19 PM
Yang pasti bunian rupa saling tak tumpah macam Nora Danish ado...menurut kata acik D

Masih m ...

Nd pernah berlakon drama " sumpah bunian". Takkan dia terpengaruh dgn drama tu kot..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-8-2019 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
nuerulcayang replied at 19-8-2019 11:25 AM
finally ada jugak yg cakap bunian itu jin...penat baca yg taksub n yg masih x faham2....

Ye betul. Bunian ni mcm eksklusif la   Pada pandangan orang melayu sbb kita org melayu biasa didendangkan  dgn watak2 suci mcm puteri bunian, penghulu kg bunian berserban berimej imam2, berjubah..hakikatnya bunian adalah jin.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-8-2019 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Miawlover replied at 19-8-2019 11:58 AM
Nd pernah berlakon drama " sumpah bunian". Takkan dia terpengaruh dgn drama tu kot..

Yeke.. dah tahap halusinansi melampau tu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.124539s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list