Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
15958
View
375
Reply

Bunian itu jin!

[Copy link]

Author: Daftpunk_shine    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 13-9-2019 11:44 AM | Show all posts
edoraixora replied at 12-9-2019 06:15 PM
hadoiii....tersembur air neskopi aku membayangkannya

ye ke tersembur? padahal suka kan klau nmpak depan2 kan
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 11:48 AM | Show all posts
sarah82 replied at 13-9-2019 10:42 AM
Hat tu sy x jadi ahli forum lagi.. Tak salah dia citer dan dian pi cari acap siap bunian berperang ...

aikk ye ke? awak x baca ke thread tu sekarang?boleh je kan baca kan...

mana dorang tau kak dewi tu xpergi?

saya yang bawak kak dewi n dian tu ke gopeng huhu....tp atas org la nk percaya ke tak kan...

sebab saya bersuara ni,sbb yg ckp kak dewi xpergi je...so sy terpaksa la muncul bgtau hahha
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
nazrullah replied at 13-9-2019 11:48 AM
aikk ye ke? awak x baca ke thread tu sekarang?boleh je kan baca kan...

mana dorang tau kak dewi ...

Thread lama tu rasanya dah kena humban. Jadi dia mmg pergi.. Berperang ka mcm dia klaim?
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 02:38 PM | Show all posts
sarah82 replied at 13-9-2019 11:09 AM
Thread lama tu rasanya dah kena humban. Jadi dia mmg pergi.. Berperang ka mcm dia klaim?

ye dia pergi..saya bawak...apa yg dia cerita dlm thread tu betul xde tipu,jalan cerita betul dr mula smpai balik ke kl.....tp apa yg mengenai part alam ghaib tu wallahualam,antara dia ngan allah je tau...saya xde ilmu ghaib,xde leh nampak bagai haha.....
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
nazrullah replied at 13-9-2019 02:38 PM
ye dia pergi..saya bawak...apa yg dia cerita dlm thread tu betul xde tipu,jalan cerita betul dr mu ...

Jadi part alam ghaib x boleh dibuktikan.. Sy skeptikal dgn dia.
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 11:27 AM | Show all posts
Ipo replied at 13-9-2019 08:44 AM
emm..jadi kes budak mat saleh si nora anne yang hilang dulu tu pun dijumpai dalam keadaan telanjan ...

tak berani nak komen. Tapi kat FB ada page yang cakap theory conspiracy yang mak bapak dia memang dah plan bunuh anak dia tu.
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
nazrullah replied at 13-9-2019 02:38 PM
ye dia pergi..saya bawak...apa yg dia cerita dlm thread tu betul xde tipu,jalan cerita betul dr mu ...

Ye ye je lah kau
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2019 09:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2019 09:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Jangan terpedaya dengan jin...

Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2019 12:23 PM | Show all posts
aku terbaca satu artikel yang sebut Bunian ni adalah Jin Qarin.
interesting point.
itu sebab kita jumpa kadang2 pakaian macam orang melayu lama.
itu jin qarin yang pernah hidup zaman itu.
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 04:18 PM | Show all posts
brego replied at 20-10-2019 12:23 PM
aku terbaca satu artikel yang sebut Bunian ni adalah Jin Qarin.
interesting point.
itu sebab kita  ...

Apa yang jadi pada Qarin ni bila tuannya dah meninggal?? Kemana agaknya dia??
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 04:27 PM | Show all posts
Abg_Zek replied at 24-10-2019 04:18 PM
Apa yang jadi pada Qarin ni bila tuannya dah meninggal?? Kemana agaknya dia??

jin umur beribu tahun.
selama ni dia hidup dengan tuan badan, bila tuan badan dah mati,
so aku fikir, mesti la jin2 qarin akan join komuniti yg sezaman dengan nya.

Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2019 04:20 PM | Show all posts
mati dah ke dewi tu?
cerita merepek tahap sakai sakit mental
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2019 03:06 PM | Show all posts
jengl0t replied at 11-9-2019 03:35 PM
Pernah dapat nasihat dari bekas komando. Dia kata, kalau kita rasa sesat dalam hutan dan rasa kita d ...

keh keh keh

dia ada suruh tok ketampi sambil telanjang tak?
orang ingat Allah dan Muhammad...lu orang pegi telanjang dalam hutan..
bodo piang..

keh keh keh
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2019 02:13 PM | Show all posts
dewi n dian
dua2 sakit mental
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2019 12:49 AM From the mobile phone | Show all posts
pitera replied at 20-8-2019 10:11 AM
pembetulan sikit acik, rasanya yg bunian jepun tu dtg naik pedati kuda camtu. bukan naga. naga tu  ...

Mana nak nengok gambarnya....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list