Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
864
View
36
Reply

[Pelbagai] Jika masa boleh diundur

[Copy link]

Author: LemakPetai    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-8-2019 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Setiap dari kita mesti ada beberapa perkara bodoh yg kita pernah lakukan dulu. Menyesal pun tak guna, benda dah terjadi ibarat nasi tlh menjadi bubur. Jika masa blh diundur, kita pasti akan memperbetulkan blk perkara tersebut....

ANDAI MASA BOLEH DIUNDUR
Kalaulah masa boleh di undur.........
Banyaknya perkara yg ingin aku perbaiki
Banyaknya kata-kata yg ingin aku tarik balik

Banyaknya peristiwa yg ingin aku ubah
Banyaknya teladan yg ingin aku turuti
Banyaknya ingatan yg ingin aku luputkan
Banyaknya benda yg ingin aku kuburkan
Banyaknya mutiara yg ingin aku gilap

Tapi sayang...
Masa tak dapat di undur..
Masa itu berantai...
Ape yg singgah dlm hidup kiter akan sentiasa tinggal kenangan
Samaada menolak kita ke atas dan menjadikan kita lebih yakin
atau memaksa kotak fikiran ini untuk terus berfikir dan takut untuk melangkah.
Maner perginya keyakinan diri?
Maner perginya kekuatan diri?

Aku mancari bahagia...
Tapi aku kabur...
Benarkah jalan ini...
Dapat kah aku genggam bahagia ini seerat yg mungkin..
Bagaimana pula klu ia telus dan skali lg tinggalkn aku..

Andai masa dpat diundur,
Ingin aku kosongkan hati ini
Ingin aku buang perasaan negatif ini
Ingin aku genggam bahagia ini seerat2 nyer

Agar segala-galanyer sentiasa cerah.......
Luangkan aku lebih masa
Agar aku lebih yakin dgn jalan ini..

~nukilan aja by ct aja~

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:41 PM | Show all posts
andainya dapat ku ulang semula
suatu zaman yang bergelar remaja...

terngiang2 pulak lagu ni kat dalam kepalaku

indahnya zaman muda mudi dulu...bestnya hidup masa tu..simple life
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2019 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
naz.wani replied at 14-8-2019 11:41 PM
andainya dapat ku ulang semula
suatu zaman yang bergelar remaja...


Zaman yg xperlu fikir apa2...cuma belajar dptkan gred yg baik je
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:48 PM | Show all posts
LemakPetai replied at 14-8-2019 11:43 PM
Zaman yg xperlu fikir apa2...cuma belajar dptkan gred yg baik je

kaann...paling nak putar masa ke zaman tu..tapi apakan daya
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:56 PM | Show all posts
andai masa boleh diundur..
tidak kan aku membuat keputusan
terburu2..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-8-2019 12:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Penyesalan
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 05:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Andai saya boleh undurkan masa, saya akan berdoa perkara yang lebih penting semasa waktu paling makbul
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 06:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Andai Dapat Ku Undur Masa C AXLs

Dalam usik ku merajuk seketika
Laluku pergi meninggalkan dirimu
Tanpa ku duga lilin menjadi bara
Gurauan ku jadi dilema prasangka

Kau menyangka aku pergi kerna dia
Yang tak pernah wujud dalam alam cinta
Belum sempat ku jernihkan suasana
Engkau pula yang hilang entah ke mana

Puas sudah ku mencari
Ku tinggalkan pesan
Ku kirimkan berita agar dapat ku temui
Dirimu.. Umpama sebutir permata yang sinar

Andai dapat ku undurkan putaran dunia
Inginku ubah semula kata-kata dan tingkahlaku ku
Yang salah agar kita dapat seiring
Di mercu asmara..

Tak ingin lagi dan tak mahu lagi
Berpisah bukan dengan kerelaan hati
Penyesalan yang tak ada kesudahan
Ku tersepit dalam jerat sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 08:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak kembali ke zaman sekolah
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 09:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by makita at 15-8-2019 09:21 AM

Andai masa boleh diundur, aghh kalau boleh tak nak, sebab mcm boring pulak nak kene lalui masa yang sama tu.
Apa-apa perkara yang meol kesal tak dapat buat meols da tebus dah. Jadi cuma lihat ke depan dan buat la apa yg kita tak dapat buat sebelum ni.
Hargai masa yang ada supaya tak menyesal di masa depan.
Sebab masa lepas yang tak berapa best la yang membentuk jati diri meols skrg dan semestinya lebih baik dari dulu. Moga Allah memberkati kehidupan kita semua. Aamiin.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 10:01 AM | Show all posts
kalau masa dpt diputarkan semula..akk nak luangkan
masa bersama keluarga ..jd anak yg baik .dpt lbh kan
masa utk arwah bapa akk..
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 10:07 AM From the mobile phone | Show all posts
kalau boleh tak nak undur masa lepas..
mmg ada yg menyakitkan..tp byk lagi hikmahnya yg dpt.
cuma nak lebih menghargai org yg menghargai kita je..
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 10:21 AM | Show all posts
Masa berlalu tanpaku menyedari... (lagu nora)
Nak rewind blk masa sekolah, nk bljr sungguh2 nk improve kerjaya dan hidup.
Bkn bmkna hdup skrg xbest. Sy bersyukur je apa yg dh dikecapi.
Tp rs blh dpt yg lg better..

Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 10:31 AM | Show all posts
Andai dapat ku undurkan putaran dunia...
Ingin ku ubah semula....
Kata2 dan tingkah lakuku....


Tp itu semua x kan berlaku
Maka hadapilah hari mendatang dgn penuh kesabaran



Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 11:01 AM | Show all posts
ikanmasin replied at 15-8-2019 10:01 AM
kalau masa dpt diputarkan semula..akk nak luangkan
masa bersama keluarga ..jd anak yg baik .dpt lbh ...

sama kak... nak spend time byk2 sbb skrg rindu sgttt..
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 11:15 AM | Show all posts
kalau la masa tu dpt di undur, ada time travel machine,
semua manusia akan patah balik.

semua orang buat kesilapan dan most of them akan patah balik utk fix bende yg tak betul dieorang dh buat dulu

tapi kita kene ingat, dengan buat kesilapan ni la, kita belajar banyak benda
kita lalui susah , perit, getir, kesenangan dan kemewahan


people learn by mistake
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-8-2019 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 15-8-2019 06:46 AM
Andai Dapat Ku Undur Masa C AXLs

Dalam usik ku merajuk seketika

Suka nya lagu ni. Terus pi dgr kat youtube
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 11:36 AM | Show all posts
Fuh topik menarik

Andai dapat daku undur masa
Nak pesan pada diri sendiri jangan buat kerja gila
Jangan mudah jatuh cinta
Jaga diri dan hati keluarga
Hidup tidak dihabiskan dengan perkara sia-sia
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 02:52 PM | Show all posts
awanysss replied at 15-8-2019 11:01 AM
sama kak... nak spend time byk2 sbb skrg rindu sgttt..

kann rindu arwah bapa akk..
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 03:43 PM | Show all posts
Andai dapat diundur semula, nak satu je lagi peluang utk make my father happy and proud.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.090599s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list