Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
1802
View
38
Reply

&Ayah Awak Tak Boleh Jaga Mak Ke?* 每 Pengalaman Hadir Temuduga Kerja Paling &Kur

[Copy link]

Author: seller6183    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 14-8-2019 04:45 PM | Show all posts
^pomen_GTR^ replied at 14-8-2019 08:29 AM
gayanya mcm IV kat kompeni yg perlukan bahasa ke 3 jer...

obvious sgt tp bagus budak danial tu, cara dia mcm xnak netizen hentam bangsa
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 12:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Entah ape2 tmpt jauh sikit xnk amek. Nama pon keje.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 08:53 AM | Show all posts
aku biasa kena, baru bukak pintu....penemuduga tu kata dah, encik x layak sebab calon simpanan jabatan lain

aku sampai terpinga2 sebab tunggu dari 9 pagi sampai 2 petang....kalo bagi tau dari awal, lama dah aku balik makan
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 10:17 AM | Show all posts
mdhelmi replied at 14-8-2019 02:49 PM
aku mcm rasa budak ni salah jawab
1st jarang org bgtau dpt offer tempat lain kat interviewer
2nd b ...

yes betul..tah nape aku tak sebelahkan si danial ni.
kalau dah rezeki peluang kerja tu jauh, takleh la dok harap mak tak bagi je..
anak mak sangat..
good luck to your future wife..


Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 10:19 AM | Show all posts
sometimes IV ni drg tny soalan2 offensive gitu nak tengok ko punya mental preparation. how u deal with pressure, kau punya body language cemana, sebab tu one of IV diam, dia lah tukang tgk personaliti ko.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 11:15 AM | Show all posts
aku dulu lg sadis. pegi interview site engineer, skali tu dah interview ape bagai, siap ckp impressed ngan cgpa aku la ape la, end up interviewer tu cakap 'sbnrnye kami nak carik engineer lelaki. kami nak hantar engineer pegi ke arab saudi. kami ingat awak ni lelaki'.  hukaloh mmg kecewa giler aku time tu

Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 11:37 AM | Show all posts
ooo jenuh la macam ni makcik. anak laki nak keje jauh skit xbagi. betul jugak kata tukang interviu tu, 50 muda lagi, bagi la anak berdikari keje jauh skit cari pengalaman.
xpela..gudluck ye dik danial, insyallah nanti dpt la keje tu... kami doakan
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 12:07 PM | Show all posts
aku pnh kena jawab mcm nie

" kelayakan awak tinggi sangat" kitorang x dapat offer tinggi

i was like . buat apalah panggil aku interbiu kalau semata2 nak borak pasal pengalaman aku...

ada satu tempat, big boss yg join interbiu.. siap suruh aku buat keputusan on the spot samada nak join atau tidak...

" loyalty doesnt pay" he said
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-8-2019 12:51 PM | Show all posts
annehuda replied at 15-8-2019 11:15 AM
aku dulu lg sadis. pegi interview site engineer, skali tu dah interview ape bagai, siap ckp impresse ...

"kami ingat awak ni lelaki" tu mcm dia tak go thru pun resume ke job application sebelum panggil datang.tengok education education background je agaknya tu.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Ingat kakak masa keja dlu dia ajar klu ms nk iv mintak gaji tinggi,cakap kena konfiden goreng ja wlupn hang xtau pn..
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2019 11:39 PM | Show all posts
palmolive replied at 14-8-2019 03:39 PM
patut ko jawab..siang jek sy jadi pompuan..
malam jadi laki

time tu naif kalau tak ada potensi jawapan ni keluar..
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2019 12:37 PM | Show all posts
kucingitam replied at 15-8-2019 10:17 AM
yes betul..tah nape aku tak sebelahkan si danial ni.
kalau dah rezeki peluang kerja tu jauh, takl ...

kene cop anak mak la plak
dh niat dia nk jaga mak, nk harapkn ayah, ayah keje juga,
pastinya budak ni bijak sebab pikir jauh, smbil duk dekat, leh jenguk mak tu

takla mcm kes dulu anak 13 org, tapi org tua mati dlm bilik air dh 3 hari, sorg pun tk tepon, jengok
masing2 rebut rezeki peluang kerja jauh, mak tu no. 2

kalau la boleh diputarkan masa, pastinya ke 13 org anak tu anak pilih kerja dekat ngn mak, sekalipun ditawarkan gaji emas , berlian setinggi gunung everest la

mak tu sekali je dlm dunia ni..
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 10:48 AM | Show all posts
kelanci replied at 16-8-2019 11:39 PM
time tu naif kalau tak ada potensi jawapan ni keluar..

time tu baru grad ke cmner
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 12:47 PM | Show all posts
mamat ni kalau mai mintak keje kt company aku, memang aku dah amek dah...  bagus budak ni...
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 12:53 PM | Show all posts
Iols tak pernah berpindah dari company sekarang..even 3 tahun tak naik gaji. Iols trauma nak pg interview..anyone can relate here?? Tak tau kenapa darah gemuruh sgt...
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
All the best to Danial. Kalau kerja yang direstui ibu, InshaAllah, berjaya
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2019 08:13 AM From the mobile phone | Show all posts
julia5094 replied at 19-8-2019 12:53 PM
Iols tak pernah berpindah dari company sekarang..even 3 tahun tak naik gaji. Iols trauma nak pg inte ...

Iols pun..gemuruh sgt bila nak hadap muka interviewer..nak menjawab soklan lagi... Dokat 10thn la dkt company ni..gaji ok2 je..janji p kije hati happy. X serabut..
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2019 09:35 AM | Show all posts
chentadearhati replied at 21-8-2019 08:13 AM
Iols pun..gemuruh sgt bila nak hadap muka interviewer..nak menjawab soklan lagi... Dokat 10thn la  ...

Akhirnya...ada yang sehati sejiwa..samala kita..gaji tu, nak kata rendah sgt, tak jugak..nak kata tinggi sgt, tak jugak...Selagi happy kat tempat ni, tak ada tekanan jiwa, nak datang kerja pun seronok..Iols dah cukup bersyukur dah..
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2019 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Cuma nak tanya...

"ur father cannot jaga her? "

"he works"

Then nanti kalau ko kerja mcm mana pulak ko nak jaga mak ko?  Part sini aku confuse sikit.
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.074284s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list